Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2017 10:08
PetaaS

XXX.XXX.20.20

Dobrý den...chtěl bych se zeptat můžu vložit do líhne křepelčí vejce společně se slepičími...předem díky.

12.3.2017 10:52
horal

XXX.XXX.202.176

Já jsem to letos udělal, ale víckrát todělat nebudu. Křepelky jsou moc čiperné a než jsem nechal vysušit kutáleli s vajíčky slepic po celé líhni. (záleží jakou máte líheň) Křepelka se líhne o čtyři až pět dní dní dříve a hned po vylíhnutí se vyprázdňuje, takže voda pod roštem zapáchá a musí se vyměnit. Z dvanácti vajíček se vylíhlo osm kuřat, ostatní se nedolíhli. Ale vím že mají chovatelé i dobré zkusenosti.

12.3.2017 13:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Já líhnu kuřata i křepelky dohromady (někdy) Ale chce to přidat násadovky křepelek později cca 6tý den. A na líhnutí líheň předěluju kartonem tak, aby se kuřata nedostala ke křepelkám a obráceně. Už se mi stalo, že se mi mezi kuřata dostala křepelka a kuřata jí ušlapaly.
Jinak křepelčí vejce přidávám do líhně i z toho důvodu, když je hodně prázdný slepičích vajec po prosvícení, tak využiju prostor v líhni.

14.3.2017 15:14
PetaaS

XXX.XXX.61.11

Moc vám děkuju za názory...pomohli jste mi...

16.3.2017 17:35
janahl

XXX.XXX.158.76

Dobrý den,
je možné chovat slepice v jednom výběhu s křepelkami? Jedná se pouze o malý domácí chov k soukromému využití.
Děkuji.

17.3.2017 02:22
asitakhle

XXX.XXX.35.40

janahl napsal(a):
Dobrý den,
je možné chovat slepice v jednom výběhu s křepelkami? Jedná se pouze o malý domácí chov k soukromému využití.
Děkuji.

Ne není.
Křepelky vám odletí a už je nikdy neuvidíte. Ale z toho si nic nedělejte taky jsem si to kdysi myslel. Dávají je chovatelé okrasného ptactva společně s ptáky do voliér, to jde. Křepelky se pohybují při zemi a vyžerou co ptáci vyhází.

17.3.2017 06:42
tragopan

XXX.XXX.214.227

horal napsal(a):
Já jsem to letos udělal, ale víckrát todělat nebudu. Křepelky jsou moc čiperné a než jsem nechal vysušit kutáleli s vajíčky slepic po celé líhni. (záleží jakou máte líheň) Křepelka se líhne o čtyři až pět dní dní dříve a hned po vylíhnutí se vyprázdňuje, takže voda pod roštem zapáchá a musí se vyměnit. Z dvanácti vajíček se vylíhlo osm kuřat, ostatní se nedolíhli. Ale vím že mají chovatelé i dobré zkusenosti.

Dobrý den,
aby se mi při líhnutí nepomíchala kuřata o jednotlivých párů, tak je před líhnutím umístím do plastové krabičky, která je nahoře zakrytá pletivem (svařovaná síť 10X10mm). Pletivo přichytím gumou. Praktikuji to léta a nemohu si stěžovat.
Jinak stačí dát křepelčí vejce o 4 dny později a líhnou se naráz.
Zdraví Míla tragopan.

17.3.2017 07:24
Kejssis

XXX.XXX.250.147

Zdravím to jsem ráda že nejsem sama kdo to zkusil, tento týden zrovna líhnu, neměla jsem dostatek násadových vajíček slepičky stále stávkují.Mám líhen na 24 vajíček.Naplnila jsem dvě řady křepelčíma vajíčkama o týden dříve a spustila, po týdnu jsem dodala slepičí, líheň mám jako skládačku tak jsem si mohla pohrát stím.Křepelky bych tedy líhla o chvilku dřív právě kvůli ušlapaní a nebo zavalení slepičím vajíčkem či kuřátkem, z 32 vajíček se mi vyklubalo 17 křepelek, křepelky jsou už pod světlem a ted mají kuřátka slepiček prostor se doklubat.Dnes mi dovezou kachní vajíčka to už nebudu kombinovat jsou tam rozdílné teploty a hlavně je budu líhnout poprvé..Jinak jsem ještě vyzkoušela dát pár slepičích vajíček navíc, položila jsem je na už založené řady po pátém dnu prosvicuji a po vyřazení hluchých doplním mezery.Tak zdar líhnutí ať se daří a pište zkušenosti s kombinujícími nápady.mi co si líhneme pro svou potřebu se to občas hodí když nemáte třeba dostatek na zaplnění celé líhně..

17.3.2017 08:18
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak já jsem loni kombinovala i slepičí a kachní. Akorát po líhnutí to chce vyndat slepičí a dát je do ručníku a líheň umýt a pak se jede dál. Pár kombinovacích fotek z loňska.

Patunta

6.4.2017 11:21
Patunta

XXX.XXX.219.2

veraboskova napsal(a):
Tak já jsem loni kombinovala i slepičí a kachní. Akorát po líhnutí to chce vyndat slepičí a dát je do ručníku a líheň umýt a pak se jede dál. Pár kombinovacích fotek z loňska.

Dobrý den A jak to dělate s vlhkostí při dolíhni? Děkuji.

6.4.2017 20:03
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak nejlepší je dát do líhně vejce postupně tak, aby se to líhlo všechno najednou. Tím pádem nastavuju pro dolíhnutí vlhkost pro všechna vejce.
Druhá možnost je "jet" víc líhní. Z jedné mít předlíheň a druhou mít jenom na dolíhnutí.
A když není zbytí, tak zkrátka vlhkost nastavit vyšší a vejce oddělit přepážkou a otáčet na konci ručně, ty která jedou dál.

Přidejte reakci

Přidat smajlík