Eva123456
XXX.XXX.117.18
Dobrý den, chci se zeptat naše kachna začala snášet už máme 6 vajíček. První vajíčko bylo v boudě v hnízdě, druhé jsme našly venku před boudou, další dvě byly zase v boudě a 5 a 6 vajíčko tak ty byly zase venku před boudou. Jsem začínající chovatel. Kachna nám snáší poprvé. tak se chci zeptat co stim? Každé ránno jdu na zahradu kouknout do hnízda a po zahradě a najít vajíčko vždy tak jedno je a když neni v hnízdě tak je před boudou. vajíčko vždy dáme do hnízda a tam je kachna nechá. všechny vajíčka má ted v hnízdě tak mě zajímá hlavně jestli si pak na to hnízdo sedne ikdyž občas snese vejce mimo hnízdo.
Díky.
Môže byť veľa dôvodov čo by vysvetlili občasný nález vajca mimo hniezdo. Od neskusenosti kačice- jej slabej fixacie na hniezdo, nevhodnosti hniezda, jeho nevhodneho umiestnenia, vyrusovanie počas znášky predatorom alebo aj parenia chtivym kačerom. Mne to niekedy robili kačky keď som skoro ráno vypustal a oni sa ponáhľali zbierať dazdovky a slimaky. To či sadne záleží práve na tom či je z hniezdom spokojná. Napíšete či je hniezdo v nejakej ubikacii pre kačky určenej alebo je to len búdka niekde vo vybehu- nechranena.