Pižmovka snáší mimo hnízdo

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Eva123456

13.3.2017 08:55
Eva123456

XXX.XXX.117.18

Dobrý den, chci se zeptat naše kachna začala snášet už máme 6 vajíček. První vajíčko bylo v boudě v hnízdě, druhé jsme našly venku před boudou, další dvě byly zase v boudě a 5 a 6 vajíčko tak ty byly zase venku před boudou. Jsem začínající chovatel. Kachna nám snáší poprvé. tak se chci zeptat co stim? Každé ránno jdu na zahradu kouknout do hnízda a po zahradě a najít vajíčko vždy tak jedno je a když neni v hnízdě tak je před boudou. vajíčko vždy dáme do hnízda a tam je kachna nechá. všechny vajíčka má ted v hnízdě tak mě zajímá hlavně jestli si pak na to hnízdo sedne ikdyž občas snese vejce mimo hnízdo.
Díky.

13.3.2017 15:53
zbosace

XXX.XXX.18.155

Môže byť veľa dôvodov čo by vysvetlili občasný nález vajca mimo hniezdo. Od neskusenosti kačice- jej slabej fixacie na hniezdo, nevhodnosti hniezda, jeho nevhodneho umiestnenia, vyrusovanie počas znášky predatorom alebo aj parenia chtivym kačerom. Mne to niekedy robili kačky keď som skoro ráno vypustal a oni sa ponáhľali zbierať dazdovky a slimaky. To či sadne záleží práve na tom či je z hniezdom spokojná. Napíšete či je hniezdo v nejakej ubikacii pre kačky určenej alebo je to len búdka niekde vo vybehu- nechranena.

Přidejte reakci

Přidat smajlík