Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.3.2017 17:05
tera1

XXX.XXX.64.22

Dobrý den,
koupili jsme slepice z drůbežárny, jsou v karanténě oddělený od stávajícího hejna, jen jsem jim přidělila australáka kohouta aby je naučil co a jak. Slípky zdatně přepeřují.
Problém tkví v tom, že některé slepice a kohout mají nateklé rudé zadky. Jedný ho rozklovaly do krve, tak jsem jí to zalila Betadinou a postříkala jí prasečím sprejem proti kanibalismu, nechaly jí napokoji dost dlouho na to aby rána zaschla.
Nevíte proč ty rudé zadky? Mají to jen některé.
Za odpovědi děkuji.

14.3.2017 17:14
ovecka

XXX.XXX.203.146

Prohlédněte je, zda nemají všenky. Potom si vytrhají peří na zadku a kůže je rudá a jakoby nateklá. Na peří v okolí najdete vajíčka.
Pokud ano, nastříkat Biokillem Dana.

14.3.2017 17:29
tera1

XXX.XXX.64.22

Ok, děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2017 18:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

tera1 napsal(a):
Dobrý den,
koupili jsme slepice z drůbežárny, jsou v karanténě oddělený od stávajícího hejna, jen jsem jim přidělila australáka kohouta aby je naučil co a jak. Slípky zdatně přepeřují.
Problém tkví v tom, že některé slepice a kohout mají nateklé rudé zadky. Jedný ho rozklovaly do krve, tak jsem jí to zalila Betadinou a postříkala jí prasečím sprejem proti kanibalismu, nechaly jí napokoji dost dlouho na to aby rána zaschla.
Nevíte proč ty rudé zadky? Mají to jen některé.
Za odpovědi děkuji.

Klovou se. Může to být parazity, nebo taky prostě tím, že přepeřují - nové brky jsou plné krve a jak se na to jednou naučí, tak zjistí, že je to dobré do toho pořád klovat.

14.3.2017 20:13
tera1

XXX.XXX.64.22

Takže zkusím Biokil a pak je vezmu tím prasečím sprejem, ten je dost účinnej

Přidejte reakci

Přidat smajlík