Kdy začínají útočit první parazité?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

21.3.2017 12:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Zdravím,
začíná jaro, otepluje se, celkem vlhko, kdy myslíte že udeří první várka parazitů, ať už čmelíci, všenky atd? o víkendu jsem si na jedné slepici všimla jakoby hodně upouzdřených per v oblasti krku a volete...možná je to přepeřování, možná ne, včera jsem všechny vystříkala biokillem. a hlavně od 7 slepic včera ani jedno vajíčko

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2017 12:28

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím,
začíná jaro, otepluje se, celkem vlhko, kdy myslíte že udeří první várka parazitů, ať už čmelíci, všenky atd? o víkendu jsem si na jedné slepici všimla jakoby hodně upouzdřených per v oblasti krku a volete...možná je to přepeřování, možná ne, včera jsem všechny vystříkala biokillem. a hlavně od 7 slepic včera ani jedno vajíčko

Čmelíci a všenky řádí celoročně.

rostoucí brk neznamená nic jinýho, než že roste nové peří.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2017 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Čmelíci a všenky řádí celoročně.

rostoucí brk neznamená nic jinýho, než že roste nové peří.

Fakt? já myslela že čmelíci útočí nejvíce v létě kdy je horko a vlhko... no ale to peří mi příjde divný, nevypadá jako v tom pouzdýrku ale jakoby pouzdýrko plus něco, nevím co...takový šedivý povlak, nechcu do pouzdra zasahovat, vím jak to bolí naše papouška, když mu projížídím peříčka a o pouzdýrko nechtě zachytnu prstem...

21.3.2017 12:58

Pokud nemáte v kurníku v zimě mínus pětadvacet, což asi se slepicemi nemáte, tak si tam lebedí čmelík celoročně. a zvířátka jako všenky, blechy... to žije na hostiteli a ten má celoročně stejné teplo v peří.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2017 06:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Pokud nemáte v kurníku v zimě mínus pětadvacet, což asi se slepicemi nemáte, tak si tam lebedí čmelík celoročně. a zvířátka jako všenky, blechy... to žije na hostiteli a ten má celoročně stejné teplo v peří.

no tak já vám děkuji...o víkendu pro sichr ojedu kurník plamenem a vyvápním...slepicím jednou za čas postříkám nohy biokillem na večer jak sedí na hřadě a občas jim ten biokill stříknu i do peří, na zadky a pod vole.

Neregistrovaný uživatel

22.3.2017 06:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Mě totiž už asi třetí den nenesou ani jedno vajo od 6 slepic...říkala jsem si ale jestli to náhodou není přepeřováním

Jirka54321

22.3.2017 08:38
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Třeba jenom odpočívají, ne? Taky na to přeci mají nárok Nepřepeřují slepice spíše až na podzim?

Neregistrovaný uživatel

22.3.2017 11:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Jirka54321 napsal(a):
Třeba jenom odpočívají, ne? Taky na to přeci mají nárok Nepřepeřují slepice spíše až na podzim?

Já mám teda za to, že se přepeřuje 2x do roka, na podzim a na jaře, teda tak to máme u papouška a línání u psů, vždy na zimu shodí letní kabát a na zimu nahodí nový a naopak...jako jo že mají pauzu chápu, ale se nějak asi domluvily mezi sebou, asi stávka či co že si dělají pauzu všechny zaráz

Jirka54321

22.3.2017 11:47
Jirka54321

XXX.XXX.130.20

Je tady na fóru docela dost užitečných článků, co třeba totok?

https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6937/nenesou-5-cast-prestaly-snaset-na-podzim/

Přidejte reakci

Přidat smajlík