Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Zdravím,
začíná jaro, otepluje se, celkem vlhko, kdy myslíte že udeří první várka parazitů, ať už čmelíci, všenky atd? o víkendu jsem si na jedné slepici všimla jakoby hodně upouzdřených per v oblasti krku a volete...možná je to přepeřování, možná ne, včera jsem všechny vystříkala biokillem. a hlavně od 7 slepic včera ani jedno vajíčko
Uživatel s deaktivovaným účtem
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím,
začíná jaro, otepluje se, celkem vlhko, kdy myslíte že udeří první várka parazitů, ať už čmelíci, všenky atd? o víkendu jsem si na jedné slepici všimla jakoby hodně upouzdřených per v oblasti krku a volete...možná je to přepeřování, možná ne, včera jsem všechny vystříkala biokillem. a hlavně od 7 slepic včera ani jedno vajíčko
Čmelíci a všenky řádí celoročně.
rostoucí brk neznamená nic jinýho, než že roste nové peří.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Čmelíci a všenky řádí celoročně.
rostoucí brk neznamená nic jinýho, než že roste nové peří.
Fakt? já myslela že čmelíci útočí nejvíce v létě kdy je horko a vlhko... no ale to peří mi příjde divný, nevypadá jako v tom pouzdýrku ale jakoby pouzdýrko plus něco, nevím co...takový šedivý povlak, nechcu do pouzdra zasahovat, vím jak to bolí naše papouška, když mu projížídím peříčka a o pouzdýrko nechtě zachytnu prstem...
Pokud nemáte v kurníku v zimě mínus pětadvacet, což asi se slepicemi nemáte, tak si tam lebedí čmelík celoročně. a zvířátka jako všenky, blechy... to žije na hostiteli a ten má celoročně stejné teplo v peří.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
napsal(a):
Pokud nemáte v kurníku v zimě mínus pětadvacet, což asi se slepicemi nemáte, tak si tam lebedí čmelík celoročně. a zvířátka jako všenky, blechy... to žije na hostiteli a ten má celoročně stejné teplo v peří.
no tak já vám děkuji...o víkendu pro sichr ojedu kurník plamenem a vyvápním...slepicím jednou za čas postříkám nohy biokillem na večer jak sedí na hřadě a občas jim ten biokill stříknu i do peří, na zadky a pod vole.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Mě totiž už asi třetí den nenesou ani jedno vajo od 6 slepic...říkala jsem si ale jestli to náhodou není přepeřováním
Jirka54321
XXX.XXX.130.20
Třeba jenom odpočívají, ne? Taky na to přeci mají nárok Nepřepeřují slepice spíše až na podzim?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.242.18
Jirka54321
napsal(a):
Třeba jenom odpočívají, ne? Taky na to přeci mají nárok Nepřepeřují slepice spíše až na podzim?
Já mám teda za to, že se přepeřuje 2x do roka, na podzim a na jaře, teda tak to máme u papouška a línání u psů, vždy na zimu shodí letní kabát a na zimu nahodí nový a naopak...jako jo že mají pauzu chápu, ale se nějak asi domluvily mezi sebou, asi stávka či co že si dělají pauzu všechny zaráz
Jirka54321
XXX.XXX.130.20
Je tady na fóru docela dost užitečných článků, co třeba totok?
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6937/nenesou-5-cast-prestaly-snaset-na-podzim/