Houser nechodí 23.3.2017

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2017 13:41
petrhrdy@seznam.cz

XXX.XXX.222.21

Zdravím všechny, pročetl jsem snad vše co je možné najít na internetu. Houser Landéský stáří 1rok v chovné skupině 1 houser 2x husa. Jeden den začal kulhat, druhý den přestal chodit. Návštěva u veterináře k ničemu píchnul mu prý něco jako brufen na bolest. Houser je jinak na pohled zdráv, jasné oko, peří v pořádku.Na nohou se udrží, ale jen chvíli a to s pomocí křídel. V současné době je u hus které sedí na snášce.Předtím se pravidelně pojímal a vše bylo OK. Zkoušel jsem už skoro vše, odčervení nasadím dnes, doplnění vitamínů, vápníku ap. Při prohmatání se zdá vše v pořádku, žádná zlomenina, ani vykloubení ani horkost.Napadá mne jenom, že něco špatného sežral( drát ) nebo otrava. Případně napadení psem, nebo kopanec od člověka, ale jak jsem již uvedl žádné vnější znaky nemá. Budu rád za každou radu či doporučení. Husy chovám už třetím rokem, ale vždy jsem si kupoval housata. Toto je můj první pokus o vlastní chov.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.3.2017 14:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

petrhrdy@seznam.cz napsal(a):
Zdravím všechny, pročetl jsem snad vše co je možné najít na internetu. Houser Landéský stáří 1rok v chovné skupině 1 houser 2x husa. Jeden den začal kulhat, druhý den přestal chodit. Návštěva u veterináře k ničemu píchnul mu prý něco jako brufen na bolest. Houser je jinak na pohled zdráv, jasné oko, peří v pořádku.Na nohou se udrží, ale jen chvíli a to s pomocí křídel. V současné době je u hus které sedí na snášce.Předtím se pravidelně pojímal a vše bylo OK. Zkoušel jsem už skoro vše, odčervení nasadím dnes, doplnění vitamínů, vápníku ap. Při prohmatání se zdá vše v pořádku, žádná zlomenina, ani vykloubení ani horkost.Napadá mne jenom, že něco špatného sežral( drát ) nebo otrava. Případně napadení psem, nebo kopanec od člověka, ale jak jsem již uvedl žádné vnější znaky nemá. Budu rád za každou radu či doporučení. Husy chovám už třetím rokem, ale vždy jsem si kupoval housata. Toto je můj první pokus o vlastní chov.

Bohužel u ptáků se to má tak, že kulhání či nechození má někdy příčinu v samotné končetině, ale mnohem častěji vychází zevnitř, z dutiny tělní.

Takže z toho vyplývá, že tomu zvířeti může být celkem cokoliv.

Asi vám nezbývá než sehnat veterináře, co se specializuje na ptáky a zacházet s tím houserem jako s papouškem, případně doufat, že problém zmizí sám, nebo housera zlikvidovat.

23.3.2017 14:30
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Příčina může být jakákoliv, třeba mněknutí kostí.dávejte mu do míchanice obyčejný cukr, nic s tím nezkazíte.pokud mněknutí kostí má, pomůže to.

23.3.2017 14:51
Slepičářdany

XXX.XXX.128.1

To samé se mi stalo s rouenským kačerem tři dny kulhal a pak jsem se šel podívat do kurníku a ležel a nemohl chodit k veterináři jsem nešel doufal jsem že se to správní samo a po měsíci už chodil a nic víc než pšenici a vodu jsem mu nedávál.

25.3.2017 12:31
petrhrdy@seznam.cz

XXX.XXX.222.21

Zdravím, tak nevím jestli je to moje zásluha, nebo jen příroda - houser už zase chodí. Na odčervení jsem použil babskou radu - čerstvý zázvor a česnek, který jsem mu nacpal do krku. Pak dávka kalcia asi 1 lžička rozpuštěná ve vodě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík