Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2017 23:11
karji

XXX.XXX.37.254

Dnes mi sedla kachna pižmová na 11 husích vajec. Je možné, že housátka vysedí nebo ji mám někam zavřít. Husa by si musela najít jiné hnízdo a mám obavy aby se o stávající nepraly.

24.3.2017 08:26
lydie

XXX.XXX.70.117

Nevím jestli pižmovka dostatečně obsedne takový počet vajec, pokud ano, vysedět je v pohodě může. Pokud chcete aby na vejcích seděla husa asi Vám nic jiného nezbyde než pižmovku na nějaký čas někde od hnízda izolovat.
Pokud má v úmyslu sedět, měla by už mít nanesena vlastní vejce..

24.3.2017 11:21
karji

XXX.XXX.37.254

Nenasla si vejce jinde a poslední tři si nanesla k huse. Zavřela jsem ji k jejím vejcím, ale ty ignoruje.

24.3.2017 11:38
ladd

XXX.XXX.34.50

Jestli je naděje, že ještě nějaké vajíčko snese, když už sedla, tak ji nepouštějte ven, dokud si původní hnízdo nezafixuje jako své. Jestli ale již neponese, fixace zpět k původnímu hnízdu již nemusí vyjít (uvidíte, jak to bude přes noc). Jedině pak snad dát její vejce do husího a husa by musela pokračovat ve snášce do jiného hnízda. Až by si husa nové hnízdo vybrala, tak pak jí tam dodat již nanesená vejce. Teď už to jsou dost velké manévry, mělo se to řešit hned, jak začala do husího hnízda snášet.

Přidejte reakci

Přidat smajlík