Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2017 14:01
Ježa

XXX.XXX.96.50

Prosím o radu, chovám husy landenské 1+2 už několik let a až letos poprvé mam obě várky nasazené v líhni dokonale čisté. Poprvé 12, podruhé 11 ks vajec. Nechala jsem se ukecat na rozšíření chovaných hus na 1+3 a novou husu jsem přidala do hejna už začátkem září 2016. Začala sice snášet jako první, ale kontrolou vajec jsem zjistila, že vejce nové i starší husy jsou čisté. Poslední ze starších hus zatím snášet nezačala. Co teď? Vyhodit mladou úplně pryč a nechat mu jeho 2 starší - mladou mi houser stále odhání, protože se pojímá na starší prověřené, ale na mladé jsem ho už taky jednou zahlédla.

25.3.2017 17:28
Pupča

XXX.XXX.54.33

No nevím, poradí Vám určitě zkušení, ale já bych spíše vyměnila housera, protože podle toho, co píšete, tak je chyba v houserovi, ne v husách...

25.3.2017 17:54
Ježa

XXX.XXX.96.50

Jenže loni houser žádný problém neměl a pojímal se na obou. Housat jsem měla okolo 40. To je jako by přes zimu zapomněl, jak se to dělá a dělat se to má Je pravda, že už se mi to jednou stalo u brojlerového housera - asi před 7. lety, ale z toho jsem nakonec vydolovala 17 housátek a jeho 4 roce ho za špatné pojímání kuchla. Ale tento jede svou 2 sezónu a mě ty prázdné vejce derou srdce, když vim, jak kolem nich poletuju a když vidim účet za vodu
Už měli všichni i zdravotní prohlídku a nenašla jsem nic...jediná nová věc ve výběhu je zářijová husa.

Přidejte reakci

Přidat smajlík