Má s týmito vajcami niekto skúsenosť ? Aká bola vaša úspešnosť liahnutia ? Minulý rok som skúšal liahnuť tieto vajcia a mal som úspešnosť okolo 30%, tak som si myslel, že som spravil niekde chybu. Tento rok som skúsil liahnuť znova a všetko bolo tiptop ohľadom liahne a zase mám 25 kuriat z 90 násadových vajec . Biele brojlere, kačky, husi, morky, perličky liahnem na 80%. Mám liaheň cleo 5 x 2.
Mate 80% uspesnost co to u Vas znamena? 80% oplodnenych vajec sa vyliahne alebo 80% vajec je oplodnenych?
co bolo s tymi vajickami ostatnymi boli neoplodnene? odumrete zarodky alebo co?
liahen Cleo nieje zrovna prototyp dokonalej liahne ale da sa v nej liahnut uspesne. sam mam jednu a liahnem s dobrym vysledkom. posledne sa z 38 oplodnenych vyliahlo 38 kuriatok...
nepiste aka je teplota vlhkost? ak spravne chapem mate tu dvojposchodovu aku mate teplotu je na kazdom poschodi rovnaka teplota?
bumbac

XXX.XXX.4.22
monsinor
napsal(a):
Má s týmito vajcami niekto skúsenosť ? Aká bola vaša úspešnosť liahnutia ? Minulý rok som skúšal liahnuť tieto vajcia a mal som úspešnosť okolo 30%, tak som si myslel, že som spravil niekde chybu. Tento rok som skúsil liahnuť znova a všetko bolo tiptop ohľadom liahne a zase mám 25 kuriat z 90 násadových vajec . Biele brojlere, kačky, husi, morky, perličky liahnem na 80%. Mám liaheň cleo 5 x 2.
Na tuto líheň to je zázrak, dvojpatrová je asi nejhorší líhní na světě, to se v číně vylíhne vice kuřat v kupě hnoje.
percheron
napsal(a):
Mate 80% uspesnost co to u Vas znamena? 80% oplodnenych vajec sa vyliahne alebo 80% vajec je oplodnenych?
co bolo s tymi vajickami ostatnymi boli neoplodnene? odumrete zarodky alebo co?
liahen Cleo nieje zrovna prototyp dokonalej liahne ale da sa v nej liahnut uspesne. sam mam jednu a liahnem s dobrym vysledkom. posledne sa z 38 oplodnenych vyliahlo 38 kuriatok...
nepiste aka je teplota vlhkost? ak spravne chapem mate tu dvojposchodovu aku mate teplotu je na kazdom poschodi rovnaka teplota?
80% oplodnených vajec sa vyliahne. Tie leghorny boli najskôr pri prvom presvietení odumreté zárodky asi 30 vajec a s ostatných 60 vajec sa vyliahlo len 25 kuriat. Vyliahli sa presne na 21 deň.Ostatné zárodky umreli v škrupine. S tou liahňou som spokojný a teplota na oboch poschodiach je rovnaká, len hneď po kúpe som musel pár vecí vylepšiť.
No ak je to tak ze sa Vam nevyliahne tolko kurat z oplodnenych vajec. tak myslim ze mate nieco zle v nastaveniach liahne nie v kvalite vajec. skusil by som zvysit teplotu..alebo upravit vlhkost
meriate teplotu externym teplomerom? aka je teplota na vajickach? nezaujima teplota ktora je na liahni...
tie vajicka co sa nevyliahli neskusili ste jedno pozriet ako vyzera kura vo vnutry..moj typ je ze mate nizsku teplotu tato dvojposchodova liahen jednoducho nestaci vyhriat obe poschodia.
skusil by som liahnut len v jednom poschodi a upravil teplotu podla ortutoveho teplomera.
Teplotu meriam externým teplomerom a vlhkosť vlhkomerom na oboch podlažiach a všetky namerané hodnoty zodpovedajú norme. Liaheň mám umiestnenú v miestnosti s teplotou 25 stupňov.Vajcia som pravidelne otáčal gumenými rukavicami a aj menil pozície vajec, aj poschodia navzájom. Na oboch poschodiach mám v strednej časti voľné miesto aby lepšie prúdil vzduch do oboch vrstiev. Vodu pri dolievaní som mal zohriatu na teplotu asi 25 stupňov. Divné mi príde to, že z tej istej firmy som už viac krát kúpil kalimerá a biele brojleri a úspešnosť bola na túto liaheň čo mám super, čiže asi 80% z oplodnených zárodkov sa vyliahlo. Raz som liahol spolu kalimerá supermaster a leghorn spolu, kalimerá zo 50 zárodkov 45 vyliahnutých a leghorn z 30 zárodkov 7 kurčiat.
Matsik

XXX.XXX.126.5
Není to málo? Taky mám cleo5 a teplotu mám od 37,8- 38,0 a bez problémů vylíhnu co potřebuju naposledy to byly vlašky z 29 oplodněných vajec se vylíhlo 27 kuřat.