Plemeno podobné leghorn

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

5.4.2017 06:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Dobrý den,

prosím Vás, nemůžu si ani za Boha vzpomenout jak se jmenuje nový hybrid, možná není úplně nový, ale je vyšlechtěn z leghornky a má největší produkci vajec za rok, vejce má velké oproti tomu kolik sežere krmiva. Máte ty slipky doma? Zkušenosti...?
Díky.
Eva.

5.4.2017 07:53
slovensko

XXX.XXX.178.6

Dekalb white, ale nemam ich, tak skusenosti s nimi nemam.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2017 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

slovensko napsal(a):
Dekalb white, ale nemam ich, tak skusenosti s nimi nemam.

Ano je to dekalb, děkuji :).

5.4.2017 10:11
slovensko

XXX.XXX.178.6

Prosim.

5.4.2017 15:54
1978milan

XXX.XXX.241.21

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,

prosím Vás, nemůžu si ani za Boha vzpomenout jak se jmenuje nový hybrid, možná není úplně nový, ale je vyšlechtěn z leghornky a má největší produkci vajec za rok, vejce má velké oproti tomu kolik sežere krmiva. Máte ty slipky doma? Zkušenosti...?
Díky.
Eva.

Super nosnice, nižší spotřeba krmiva než třeba dominant, velká vejce. Jen mají trochu tenčí skořápku třeba oproti dominantum, ale není to nějak strašné.Ale je nutný velký výběh, jinak z nich budete mít nahatiny.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2017 06:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

1978milan napsal(a):
Super nosnice, nižší spotřeba krmiva než třeba dominant, velká vejce. Jen mají trochu tenčí skořápku třeba oproti dominantum, ale není to nějak strašné.Ale je nutný velký výběh, jinak z nich budete mít nahatiny.

Tak výběh mají naše slepice svůj, klasický udupaný, že jo, co jim občas poreju...velký asi D 15M a Š 2m ale každý den jsou ještě skoro půl dne na zahradě na trávě, pod stromy a keři, zahrada je asi 1000m2 slepice mám vždy od rána do odpoledne ve výběhu aby si mohly v klidu snášet a jak dopjedu kolem 3 z práce jsou na zahradě až do večera. Tento rok někdy ke konci léta si chci na zkoušku sehnat dvě dekalbky a uvidím. Co mám pipky, tak už mají skoro přes tři roky, tak chci pomalu obměňovat.

6.4.2017 08:05
mysak

XXX.XXX.43.67

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak výběh mají naše slepice svůj, klasický udupaný, že jo, co jim občas poreju...velký asi D 15M a Š 2m ale každý den jsou ještě skoro půl dne na zahradě na trávě, pod stromy a keři, zahrada je asi 1000m2 slepice mám vždy od rána do odpoledne ve výběhu aby si mohly v klidu snášet a jak dopjedu kolem 3 z práce jsou na zahradě až do večera. Tento rok někdy ke konci léta si chci na zkoušku sehnat dvě dekalbky a uvidím. Co mám pipky, tak už mají skoro přes tři roky, tak chci pomalu obměňovat.

I tak se to nechá dělat... jinak dříve tu byly hisex bílý a před nimi jeste shawer starcross obojí bílí hybridi na bázi leghornky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík