Dekalb white, kde koupit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.4.2017 08:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Krásný den přeji

Kde se dá sehnat opravdu "čistokrevný" dekalb white? Inzerátů jsem moc nenašla, děkuji za nasměrování.

17.4.2017 09:13
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Jakýkoli opravdu originální průmyslový kříženec, jako jsou dekalb white, dominant a podobně lze zakoupit pouze u výrobce nebo u překupníků, kteří to rozváží po vesnicích - ovšem tam už je to bez záruky, narazíte na spoustu vykuků, kteří Vám prodají kde co...

Pokud Vám něco takového nabízí drobnochovatel, jedná se většinou už o potomky těchto kříženců, kteří již pravděpodobně nebudou dosahovat vlastností svých rodičů.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2017 09:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

pastevecovci napsal(a):
Jakýkoli opravdu originální průmyslový kříženec, jako jsou dekalb white, dominant a podobně lze zakoupit pouze u výrobce nebo u překupníků, kteří to rozváží po vesnicích - ovšem tam už je to bez záruky, narazíte na spoustu vykuků, kteří Vám prodají kde co...

Pokud Vám něco takového nabízí drobnochovatel, jedná se většinou už o potomky těchto kříženců, kteří již pravděpodobně nebudou dosahovat vlastností svých rodičů.

Tak to jste mě ale vůbec nepotěšil, stále ale zůstává má otázka kde mám sehnat dekalb white originál

Neregistrovaný uživatel

17.4.2017 09:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Našla jsem akorát drůbežárna Žabčice a to si nejsem jistá zda tam opravdu prodávají dekalb, nebo jsou to klasické leghornky přejmenované na dekalb

17.4.2017 09:58
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Našla jsem akorát drůbežárna Žabčice a to si nejsem jistá zda tam opravdu prodávají dekalb, nebo jsou to klasické leghornky přejmenované na dekalb

Žádná průmyslová drůbežárna neprodává čistokrevná plemena.
A nabízí-li Integra Žabčice dekalb white, tak to je bezpochyby ten nejoriginálnější dekalb white. Ono to pochopitelně není nic jiného než leghornka selektovaná čistě na produkci vajec bez ohledu na exteriérové znaky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2017 10:06

Tak to jste mě ale vůbec nepotěšil, stále ale zůstává má otázka kde mám sehnat dekalb white originál

Http://www.prodej-drubeze.cz/sortiment.html.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2017 11:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Takže když si od nás z Zena drůbežárna Jezernice koupím lenghornky tak na tom budu baj oko asi stejně jako kdybych po celé ČR sháněla dekalb, jestli tomu dobře rozumím, jestli ne, tak mi dnešní pomlázka asi zatemnila šišku

17.4.2017 11:47
jako001

XXX.XXX.109.93

Takže když si od nás z Zena drůbežárna Jezernice koupím lenghornky tak na tom budu baj oko asi stejně jako kdybych po celé ČR sháněla dekalb, jestli tomu dobře rozumím, jestli ne, tak mi dnešní pomlázka asi zatemnila šišku

Prakticky ano.

17.4.2017 11:55
karpet

XXX.XXX.200.149

Farmička Orlík, podívejte se na jejich stránky, budou rozvážet v květnu po celé republice.

17.4.2017 12:13
čochtan

XXX.XXX.30.166

Najděte si www.kurice.cz a můžete je mít v květnu.

17.4.2017 14:36
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Dekalb white je obchodní název určitého výrobce pro jim produkovaného snáškového hybrida.
Jiný výrobce nabízí třeba na podobné bázi pod názvem dominant-leghorn.
Co nabízí Vámi uvedená drůbežárna pod názvem leghornka se budete muset zeptat u nich, jistě Vám podají relevantní informace.
Jenom je dobře vědět, že se jedná o hybridy vyšlechtěné do intenzivního chovu, v domácích podmínkách nemusí být rozdíl mezi snáškou průmyslového hybrida a třeba čistokrevnou leghornkou až zas tak veliký.

Neregistrovaný uživatel

17.4.2017 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

pastevecovci napsal(a):
Dekalb white je obchodní název určitého výrobce pro jim produkovaného snáškového hybrida.
Jiný výrobce nabízí třeba na podobné bázi pod názvem dominant-leghorn.
Co nabízí Vámi uvedená drůbežárna pod názvem leghornka se budete muset zeptat u nich, jistě Vám podají relevantní informace.
Jenom je dobře vědět, že se jedná o hybridy vyšlechtěné do intenzivního chovu, v domácích podmínkách nemusí být rozdíl mezi snáškou průmyslového hybrida a třeba čistokrevnou leghornkou až zas tak veliký.

Dobrá, děkuji, z ZENA jezernice jsem brala slipky poprvé před třemi lety, chtěla jsem mít pěkné pipky, tak jsem vzala od každé barvy jednu o leghornku se mi postaral můj jeden pes, pak mám tři vynesené jenže ty začaly po roce u nás momentálně pěkně sráčkovat a mají krvavé skořápky takže asi půjdou na špalek a dvě plymutky co teda žerou jak kombajn ale vejce snesou minimálně

Herst

25.4.2017 22:12
Herst

XXX.XXX.182.25

Tak jak to dopadlo?

Neregistrovaný uživatel

26.4.2017 06:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Herst napsal(a):
Tak jak to dopadlo?

Tak že mám nakonec leghorny, protože jsem neměla odvahu koupit dekalb s tím, že by to nejspíš nebyly čistý dekalb white

6.4.2020 19:34
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Dobrý den,
dovolím si zopakovat otázku. Nyní v této době se špatně shání Dekalb White, nevíte o spolehlivém prodejci na JM okres Hodonín? Díky všem Eva

6.4.2020 20:55
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

Eevulenka napsal(a):
Dobrý den,
dovolím si zopakovat otázku. Nyní v této době se špatně shání Dekalb White, nevíte o spolehlivém prodejci na JM okres Hodonín? Díky všem Eva

Zkuste : https://drubezarnaprace.cz/nabidka/

6.4.2020 22:08
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

chovatelkarel napsal(a):
Zkuste : https://drubezarnaprace.cz/nabidka/

Ti jediní náš kraj závaží, ale mají jenom Dominanty,já tentokrát chtěla vyzkoušet Hendrix a jejich Dekalb White.

7.4.2020 12:42
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

Eevulenka napsal(a):
Ti jediní náš kraj závaží, ale mají jenom Dominanty,já tentokrát chtěla vyzkoušet Hendrix a jejich Dekalb White.

Hendrix prodávají maloodběratelům několikrát ročně na farmě Práče (kousek od Znojma). Na letní prodej však bílé nosnice nenabízejí.

https://www.integrazabcice.cz/cs/news/letni-prodej/

Začátkem března při posledním prodeji byli v nabídce.
Zkuste se ještě telefonicky otázat. viz odkaz

7.4.2020 13:22
honzapm

XXX.XXX.134.34

V podmínkách dvorku vám garantuji, že rozdíl mezi
Dekalb White a Dominant Leghorn D229 nemáte šanci poznat.
Není.
D229 je vynikající slepice s ultrakrátkým přepeřováním, minimální spotřebou
krmiva a enormní snáškou velkých vajec, a to i ve 3-4. roce života.

Není možné říct, že jeden hybrid je lepší, než druhý.
Dokonce Dekalb White u mě byly výrazněji nesnášenlivé vůči sobě i kohoutům,
s kanibalistickými sklony. Nemusí nic znamenat, ale u mě mají mírné mínus,
kdežto Dominant Leghorn velké plus.

7.4.2020 13:40

Tu agresy a kanibalské sklony u Dekalbů mohu také potvrdit.

7.4.2020 16:49
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Děkuji děkuji! Tak jsem zjistila, že opravdu Dekalb nyní není nikde k dostání. Tudíž si zase vezmu D229 jako minule, osvědčily se mi, tak to nebudu lámat.

7.4.2020 18:11

Eevulenka napsal(a):
Děkuji děkuji! Tak jsem zjistila, že opravdu Dekalb nyní není nikde k dostání. Tudíž si zase vezmu D229 jako minule, osvědčily se mi, tak to nebudu lámat.

Tak hlavně , že budete mit slepičky

7.4.2020 20:22
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Ale to jooo 😁 . Mám už starší Dominant Leghornky, 2 roky už mají za sebou, tak jsem chtěla obměnu.

7.4.2020 20:29

Jo jo to znam. Ja osobně preferuji hybridy z Integry. S Dominanty nemám dobrou zkušenost. Ale u těch Dekalbů musím uznat, že to jsou fakt mrchy mizerné a nesnášenlivé.

7.4.2020 21:19
honzapm

XXX.XXX.134.34

A jak to, že nemáte s Dominanty dobrou zkušenost, Jene?

7.4.2020 21:30

Jeníčku to máte tak...kupoval jsem dominaty ze 3 zdrojů. Kuřice pěkné, zdravé . Ale ta snáška nebyla valná. Pozdní nástup snášky , malá vejce a nepravidelná snáška. Už to ale taky bude vic jak 10 let zpět. Možná se to posunulo k lepšímu. Měl jsem hnědé, černé, modré a tzv. Amber. Možná nešťastná souhra náhod, nevím.

7.4.2020 23:14
honzapm

XXX.XXX.134.34

Asi ta souhra. Představte si, jaký boom Dominant CZ zažívá po celém světě.
To by se šmejdem a šuntem, co nenese, nebylo vůbec možné.
Mám s Dominantem jen 25 let zkušeností, tak se rád něco nového dozvím.

8.4.2020 06:12

honzapm napsal(a):
Asi ta souhra. Představte si, jaký boom Dominant CZ zažívá po celém světě.
To by se šmejdem a šuntem, co nenese, nebylo vůbec možné.
Mám s Dominantem jen 25 let zkušeností, tak se rád něco nového dozvím.

Asi Teta asi...No po 4. to už asi zkoušet nebudu. Ale je fakt, že je to asi nejrozšířenější hybrid u nás. Já je chtěl hlavně proto, že to byl český produkt . Taky je ale pravda, že do velkochvů se taky nedostal. Aspoň co já vím...No na vejce mám vlašky a hempšírky tak snad už ty hybridky nebudou zapotřebí..

Jeníčku Vy a hybridky a 25 let??? No to už je nějáka doba. Ja myslel, že jedete jen v čistokrevné vlaščí vlně

26.5.2020 23:10
Šus

XXX.XXX.2.30

Potřeboval bych poradit s chovem Dekalb White, nebo Dominant Leghorn . . Můžu poprosit pana honzapm . . Můj email je sustek20@seznam.cz Díky moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík