Kačacie vajcia oplodnenosť

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2017 16:33
jony11

XXX.XXX.165.228

Dobrý deň, mám jednu otázku ohľadne kačacích vajec. Mám spolu ruanske a brojlerove kačice(3+3) a je pri nich ruansky káčer. Kačice začali niesť vajcia len problém je v tom, že žiadne vajce nie je oplodnene. Zatiaľ naniesli cca 120 vajec. Niekde som započul, že prvá znáška býva neoplodnená. Vie mi niekto poradiť?
Ďakujem.
Jony.

17.4.2017 16:45
spisak35

XXX.XXX.12.81

Zdravím, a ako viete, že sú neoplodnené ? Boli v liahni ? Prečo by mala byť prvá znáška neoplodnená ? Ak je zdravý a plodný káčer, tak by malo byť všetko ok ? Jedine, ak by bola chyba v káčerovi, to sa mi však zatiaľ ešte nikdy nestalo.

17.4.2017 16:58
jony11

XXX.XXX.165.228

Zdravím, áno dávam ich do liahne a zatiaľ ani jedno oplodnené. To s tou prvou znáškou som niekde zachytil, tak si to chcem overiť kým budem riešiť káčera...
Ďakujem za odpoveď.
Jony.

17.4.2017 17:13
zbosace

XXX.XXX.29.35

Nie prvá znáška ale možno prvých niekoľko vajec. Videli ste kačera párit? Majú k dispozícii vodu, nejaký bazén?

17.4.2017 17:32
ovecka

XXX.XXX.203.146

Otázkou možná také je, zda není 6 kachen na kačera moc. Zvláště na těžkého, jako je ruánský. Dana.

17.4.2017 17:46
jony11

XXX.XXX.165.228

Káčera som páriť nevidel, majú vodu v takej malej plastovej nádobe(detské pieskovisko), viem že je to na jedného veľa ale nejaké by snáď oplodnil...
Pária sa iba vo vode?

17.4.2017 20:02
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Loni jsem měla první várku od ruánky jalovou. Už jsem si říkala, co s tím kačerem je. Ale viděla jsem ho pojímat kachnu. Náš Láďa kačer pojímá kachnu zejména na vodě\u vody. Jelikož je velký a těžký, tak do výšky se moc nedostane, takže spíš vleze na kachnu, když se kachna ráchá ve víku od sudu napuštěném vodou.
Druhá várka vajec co snesla kachna už byla ok. Ale trochu to chce nabudit vitamíny nebo naklíčenou pšenicí.

18.4.2017 21:49
zbosace

XXX.XXX.49.164

Pravdepodobne bude tých kačic veľa a on sa nevie zorientovať ktorú odparit ak ich je párit sa ochotných viac naraz. Ak budete mať čas, skúste ho ku bazénu pustiť len z jednou či dvoma. Zistíte či je vlastne pohlavne aktívny. Ak nejako špeciálne nekrmite- KKZ, tak by bolo asi vhodné pridať E vit a spomenutú naklicenu pšenicu/ klicek 2-5 mm/.

Peťoooo

21.4.2017 19:16
Peťoooo

XXX.XXX.45.255

Dobrý deň,
nie sú náhodou brojlerky neplodné? Ja by som si nechal len kačice ruánske a tak by som káčera nezaťažoval s kačicami z ktorých aj tak nič nebude...

21.4.2017 20:57
zbosace

XXX.XXX.43.164

Brojlerky je označenie jedincov určených predovsetkym na jatočné účely. O ich plodnosti nemusíte pochybovať. Výnimkou sú mulardy- medzidruhovy hybrid niektorého typu pekingskej a pizmovej kačice, pokiaľ ide o nákup od niektorej hydinarskej farmy. Inak na krizenie môžete použiť ktorékoľvek plemeno domácej, kvakavej" kačice. Samozrejme ten pomer 1:6 je nezmyselný. Niekedy je menej viac.

23.4.2017 18:45
jony11

XXX.XXX.165.228

Ďakujem všetkým za postrehy. Dnes som bol na burze a zakúpil som ruánskeho káčera je o niečo väčší ako môj, keď som ho pustil do výbehu okamžite sa chopil príležitosti a začal páriť kačky rad za radom vybera si len ruanky. Teraz ide už asi tretie kolo...
Pôvodný káčer sa iba prizerá občas pošticuje najbližšiu kačku no nič viac. Pravdepodobne je ešte mladý a neskúsený, snáď sa časom pridá...
No vyzerá to tak, že nakoniec nejaké to káčatko bude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík