Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.4.2017 12:25
palas

XXX.XXX.50.190

Dobrý den, chci poprosit o radu...mám německé husy 2*1, mám je od lonského léta, takže zvyklé na sebe.Snesly ted začátkem dubna 6 vajec a tím to zkončilo.Nesnáší ani na hnízdě, ale kdekoli v trávě...
Tak mě zajímá jestli budou nebo nebudou ještě snášet..?, mám pod ně dát koupená vejce?budou na nich sedět?
moc děkuji za rady.

18.4.2017 14:35
ovecka

XXX.XXX.0.0

Na otázku 1 - těžko řící, nepíšete, co jste pro snášku udělal vy
na otázku č 2 NE
Dana.

19.4.2017 07:51
palas

XXX.XXX.50.190

No mají vystlaný husník se snášedly80x80cm, krmeny pšenicí+ pastva., koupání,
jinak nevím co víc..jsem začátečník, poradíte? děkuji.

ondra159

19.4.2017 14:33
ondra159

XXX.XXX.9.162

Těžko říct, proč nesnesly více. Někdy si dají pár dní oddych a pak zase začnou, nejsou to stroje. Nebo tam máte potkany nebo je něco ruší - hlučný kohout, to se opravdu těžko poradí..Každopádně bych řekl, že krmení je dost chudé, chtělo by to přidat ovoce a zeleninu, seno nebo sušené kopřivy apod...

19.4.2017 14:35
ovecka

XXX.XXX.0.0

palas napsal(a):
No mají vystlaný husník se snášedly80x80cm, krmeny pšenicí+ pastva., koupání,
jinak nevím co víc..jsem začátečník, poradíte? děkuji.

Nepíšete, jaké mají krmení, jakou jste udělal přípravu na tok...V přírodě si nahledají samy, co potřebují, ale v zajetí to musí udělat člověk. Já koncem ledna, a v únoru znovu, podávám jednorázově větší dávku vitamínů A, D, E, vylepším krmnou dávku o granule pro nosnice, nedávám žádný balast jako řepu, brambory, namočené pečivo (je to jen zvlhčení, ale žádné bílkoviny). Pokud je čas, je vhodné nechat část zrna naklíčit až do zelené fáze, ale pozor, aby to nezmrzlo. Můžete přidávat zelený salát, strouhanou mrkev. Ale pozor na vyrovnanou krmnou dávku a správný poměr minerálů. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík