Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2017 19:50
ssuchos

XXX.XXX.207.233

Dobrý večer, mám jeden menší problém.
Včera mi zasedla pižmovka na čtyři vejce, která snesla, seděla od včerejšího odpoledne, do dnešního rána, se ženou jsme se rozhodli, že nemá cenu, aby seděla na čtyřech vejcích a podložili jsme jí tedy 15 vajec IB, které jsme chystali do líhně. Myslíte, že ta původní čtyři vejce můžeme doložit druhé pižmovce až bude zasedat? Nebo jsou těmi cca 14 hodinami sezení již znehodnocena? Díky za radu Z.

23.4.2017 20:00
honzapm

XXX.XXX.182.25

U slepice se zárodek začne vyvíjet po 16-18 hodinách intenzivního zahřívání.
Vývoj u nich trvá 3 týdny. Z toho usuzuji, že pětitýdenní vývoj pižmofky se zahájí
za dobu ještě o něco dělší.
14 hodin je ok, ale být Vámi, nechám pižmovku týden sedět na podkladcích
a běžce jí podložím až po týdnu, aby se jí mladé líhly po těch 5 týdnech,
což je pro pižmofku přirozené.

23.4.2017 22:34
ssuchos

XXX.XXX.207.233

honzapm napsal(a):
U slepice se zárodek začne vyvíjet po 16-18 hodinách intenzivního zahřívání.
Vývoj u nich trvá 3 týdny. Z toho usuzuji, že pětitýdenní vývoj pižmofky se zahájí
za dobu ještě o něco dělší.
14 hodin je ok, ale být Vámi, nechám pižmovku týden sedět na podkladcích
a běžce jí podložím až po týdnu, aby se jí mladé líhly po těch 5 týdnech,
což je pro pižmofku přirozené.

Děkuji, tak snad bude vše ok, s těmi podkladky už je trochu pozdě, od rána sedí na běžčích vejcích, tak snad neumí počítat dny :) Z.

24.4.2017 20:29
ovecka

XXX.XXX.203.146

ssuchos napsal(a):
Děkuji, tak snad bude vše ok, s těmi podkladky už je trochu pozdě, od rána sedí na běžčích vejcích, tak snad neumí počítat dny :) Z.

Nechci vás strašit, ale mně pižmovky vyházely všechna kachňata, která se klubala dříve než za 5 týdnů. Stalo se mi, že seděly dvě, začaly týden po sobě a kradly si vejce. A ta, co ukradla ty dřívější je po 4 týdnech vyházela z hnízda, když se káčata začala klubat. Bylo to prostě brzo. Počítat asi neumí, ale časovou prodlevu mají zakódovanou. Dana.

Herst

25.4.2017 22:11
Herst

XXX.XXX.182.25

Je to hodně individuální. Ale není zapotřebí to pokoušet, je lepší týden počkat.

26.4.2017 11:29
ssuchos

XXX.XXX.207.233

Herst napsal(a):
Je to hodně individuální. Ale není zapotřebí to pokoušet, je lepší týden počkat.

No teď už je pozdě, podložili jsme hned první den, varianta vyházení mladých nás nenapadla, snad budou OK, Z.

26.4.2017 13:07
ladd

XXX.XXX.34.52

ssuchos napsal(a):
No teď už je pozdě, podložili jsme hned první den, varianta vyházení mladých nás nenapadla, snad budou OK, Z.

"snad budou OK"
To co jsem zde o pižmovkách četl. tak tomu nevěřím. Dejte pak vědět (a mějte připravenou líheň).

janulkajanka

26.4.2017 13:18
janulkajanka

XXX.XXX.231.34

ssuchos napsal(a):

Pokud máte lihen, tak 3 dny před klubáním vemte vejce pižmovce a dolihnete v lihni, kačata sice musite odchovat uměle ale pižmovka je jinak asi zabije.Děláme to také tak, Pižmovky nelihnu, nikdo je u nas nejí a tak pod činku nasadim jiné kachny a uspěch zaručen.Jana.

6.5.2017 22:27
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

Proč by je proboha zabíjela? pižmovky jsou nejlepší matky, už jsem pod nimi líhnul i husy (inkubace 30dni) a lepší chůva snad není.

7.5.2017 11:51
Msm

XXX.XXX.174.79

Taky jsem slyšel, že se někomu stalo, že kachňata vyhodila, ale mně se pod pižmou vylíhla už i kuřata, jelikož jsou slepice nenechavé a jak vidí hnízdo, musí do něj snášet. Šel jsem kolem kachny a slyším pípání, pod ní byla pižmovčí vejce a tři kuřata, kachna nenamítala. A když mi jednou pižmu odpojímal orpingtonský kačer, taky se jí vylíhli hybridi na 31. den. Chce to při líhnutí kontrolovat.

11.3.2020 07:41
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..sáhla jsem po starším vláknu,protože pizmovky a lihnuti jsou opět aktuální😀..zratila se mi jedna mladá loňská pizmovka..objevila jsem ji ve starem slepicim hnízdě a pod ni asi 20 vajíček😀..nejmensich 5 jsem odebrala,kacenka je hodna,neštiple😀...tak asi za 4 týdny budeme očekávat prvni pižmovčátka😇

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.3.2020 08:25

Pižmovky sú v tomto experti aj u mňa hlavne mladé ľúbia experimentovať s tým kde si spravia hniezdo... Jedna mi raz sadla 2 kilometre od domu v malom lesíku. To ste mali vidieť, ako si vliekla mladé domov A mal som ešte lepšiu ktorá sadla do dutiny stromu cca 12 metrov vysoko, neriešil som to iba som pod strom nachádzal veľké kopy (a tým myslím naozaj veľké) orechového lístia všetko v poriadku vyskákalo zo stromu. A tento rok sa mi zdá že sadajú opäť do dutín...
Uvidím moju najstaršiu, tá sedí teraz na 25 vajciach, všetko obsadla tak ani to som neriešil, keďže s lianhutím kačacích vajec v liahni veľké skúsenosti nemám, tak som to nechal pod ňou..

12.3.2020 08:45
ančovička1

XXX.XXX.220.127

😁👍 co všechno ty pizmovky nevymysli,aby bezpečně ukryly sva hnizda😁..dutinovi ptáci,ale tak vysoko,to ani neni možné..skoda,že jste neviděl,jak mladé skáčou z hnizda,jak na trampolinu😀..začala mi snášet už druhá,dvouletá pizmovka,vejce ma velká,tak bude dalsi hnizdo..
Vejce pizmovek lihnu pod pizmovkami,jsou nejlepsi matky,můžete lihnout i pod většími slepicemi,krasne se i tam lihnou..v lihni se mi tak dobre pizmovky nelihly,tak nedoporučuji..

12.3.2020 08:50

Veľa ľudí hovorieva že je to zlé v liahni, ja som to chvalabohu ani neskúšal... Ale videl som ako skákali...

12.3.2020 20:53
ssuchos

XXX.XXX.162.50

Já mám letos novou kačku a to je expertka jako blázen, nejdřív začla snášet s druhou do jednoho hnízda, vajíčka jsem pečlivě dělil mezi obě a když první zasedla, tak druhá přestala snášet a vykašlala se na ně. Po dvou týdnech snesla tři vejce na určené místo, ale potom přestala přibývat a našel jsem vejce v odpadní šachtě u ČOV, kde byla napůl ve vodě. Přenesl jsem je tedy zpátky na určené místo a ona přinesla další tři vajíčka, teď zase dva dny žádné nepřibylo, tak budu mít v sobotu sledovací akci :)

12.3.2020 21:41
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Veľa ľudí hovorieva že je to zlé v liahni, ja som to chvalabohu ani neskúšal... Ale videl som ako skákali...

..to byl asi krásný zážitek,to by chtelo video😁🐤🐤..mali parašutisti😁

13.3.2020 11:25

Ak sa podarí tento rok zahniezdiť tak natočím...

Přidejte reakci

Přidat smajlík