Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.4.2017 07:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.28

Zdravím,

Mám objednané mladé kuřice a starší co mám tak některé mají okaděné zadky, jsou čilé, jí, snáší ale prdelky mají osráčkované jsou to 2 z 5 jlco to mají ostatní jsou ok, co teď? Zabít než dojedou mladé kuřice, nebo nechat?

24.4.2017 14:43
ovecka

XXX.XXX.0.0

Zvýšit zoohygienu chovu, prevenci chorob, zkvalitnit výživu, správné napájení... Je toho mnohuo, kde jste mohl udělat chybu. V žádném případě nedávat nové přírůstky k původním kuřatům.
Načíst všechno dostupné k zoohygieně, používat kvalitní desinfekci, nechodit od staré drůbeže k mladým, krmit směsí určenou pro daný věk, neexperimentovat s výživou (žádné babské rady...), dodržovat preventivní opatření proti nemocem a nebo očkovat (ale to vyžaduje znalosti problematiky a promyšlený očkovací plán a zkušenosti).
V každém případě na dotaz položený, tak jak jste to udělal, se dost těžko odpovídá. Dana.

Neregistrovaný uživatel

24.4.2017 16:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.6

Kurník uklízím každý den, co 14 dní jej vystříkám, zapráším vápnem, slepice mají šrot po domácku udělaný (pšenice, oves, kukuřice, hrách...) dostávají vařené mačkáné brambory, nastrouhané jablka s mrkví, plus pastva na zahradě, vodu mají několikrát za den měněnou, občas s trochou octa. Samozřejmě dostávají skořápky, roboran pro slepice a občas zamíchám pivovarské kvasnice. Hlavně jsem ale přišla na to že asi nemají průjem ale asi všenky... Mají to peří nějaké škaredé takže jsem dbes všechny vystříkala biokillem, pod křídla, zadky, břicha, kolem krku, co nejvíce mezi peří. Ta jedna ten zadek totiž nemá mokrý, ale spíš takový slepený šedý peří.

24.4.2017 17:11
ovecka

XXX.XXX.203.146

Já jsem pochopila, že máte problémy s kuřaty, ne se staršími slepicemi.
Všenky dělají takové jakoby krusty na brku každého pera v okolí kloaky a kůže je tam jakoby ztuštělá a zarudlá. Je vhodné i vytrhat všechna zasažená pera, to jsou vrstvy vajíček, tak aby se vám nelíhla další generace. Biokill na ně dobře zabírá. Dana.

Neregistrovaný uživatel

25.4.2017 06:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

Ne ne jsou to pipky staré cca 2 roky, jedna je teda hodně zamořená, spíš mě napadlo když bude dneska krásně máme tady mít 21 stupňů že bych ty slepce vykoupala v protiparazitním šamponu pro psy to by uschnout do večera mohly což?

Přidejte reakci

Přidat smajlík