Velké orlovky trojbarevné a faverolky lososové

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2017 04:02
.kolie

XXX.XXX.16.185

Hledám chovatele uvedených plemen-sháním kohouty.Prosím, případně foto.Děkuji.

27.4.2017 10:54
dadu

XXX.XXX.61.94

Můžu vám nabídnout dvouletého nekroužkovaného faveroláka po německých rodičích.

27.4.2017 11:34
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Taky.nnánn.faverolky,.ale.zatínn.jsou.to.kuřata

27.4.2017 17:43
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Mám naliahnuté orlovky pestré, takže v lete už budú aj kohútiky na výber.

28.4.2017 11:48
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Dobrý den. Na upřesnění. Dle platného Standardu plemene ze Vzorníku plemen drůbeže (Pavel a Tuláček,2006) se používá název orlovka pestrá a ne trojbarevná. Pepa

28.4.2017 22:33
.kolie

XXX.XXX.16.185

Nevím proč mě napadáte za název, nebo jste snad přesvědčen, že v názvu je tak veliký chovatelský problém.Několikrát jsem uvedla, že orlovky mám jen pro svoje potěšení, to, že sháním kohouta orlovky trojbarevné ostatním chovatelům zřejmě nevadí.Nemohu se ubránit dojmu, že Vaše chovatelství je založeno na samolibosti a ne na to, aby jste dokázal přijmout kritiku, nejste nakloněn ani k chovatelské diskusi-bohužel, nechováte se ani jako chovatel muž.Zkuste ze svého stupně samolibosti sestoupit do skutečného chovateslkého prostředí.V úctě Maňáková.

29.4.2017 02:34
airmen

XXX.XXX.90.118

Já zase nepochopil vůbec vaší reakci, Pepa jen poupravil název něčeho co sháníte, já jsem za to například rád, protože jsem začátečník a pokud se pro toto plemeno rozhodnu vím co poptávat. Takže Pepo díky a...klídek.

29.4.2017 09:46
pastevecovci

XXX.XXX.70.117

Prosím nereagujte,

této dámě už tady jednou zrušili profil.

Jakákoli diskuse s ní skončí napadáním z její strany.

Pán má s barevným rázem pochopitelně pravdu.

29.4.2017 17:23
rate

XXX.XXX.127.224

Z vašeho příspěvku čiší ukřivděnost a závist. Nikdo z "ostatních chovatelů " vám nenabízel orlovku trojbarevnou, ale pestrou. Ve svých příspěvcích k orlovkám si stále na něco stěžujete a poučujete. Zdravotní a jiné důvody vám brání chovat na úrovni a stylem, který je dle vás jediný správný a pak stejně chováte prý "pro radost", ale to je jen výmluva. Chovat na úrovni se dá i pro radost a v menších počtech. Doba se změnila a právě díky chovatelům jako je Pepa FM jde plemeno dál. Vám už vlak dávno ujel a to vás žere.

23.7.2017 23:29
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

24.7.2017 09:58
.kolie

XXX.XXX.16.185

Pro pány: rate, pastevecovcí, airmen: vážení chovatelé je smutné jak se vyjadřujete, skutečně nemáte v sobě ani trochu slušnosti.To zda napíšu, že chovám jen pro svoji radost, ještě neznamená, že mám orlovky "trojbarevné" špatné.Domnívám se až jednou budete v mých letech a stanou se vám tři úrazy během jednoho roku, že nebudete zrovna jásat.Navíc to, jak chovám je moje věc, to jak chovy orlovek vypadají je věcí ostatních chovatelů, s kým já spolupracuji je také jen a jen moje záležitost.A, že nevystavuji, opět se vracím k výše napsanému-nepřejte druhému nic zlého a neříkejte, že někomu ujel "vlak", ukažte tedy své odchovy.Zatím posílá pan Došla foto.To, že se mě něco nelíbí, ještě neznamená, že to platí pro ostatní chovatele "trojbarevných" orlovek.a, že nesmím vyjádřit svůj názor.Navíc jsem veřejně odpověděla panu Došlovi a ne vám-vážení.

24.7.2017 09:59
.kolie

XXX.XXX.16.185

Ještě dodatek-to, že mě byl podle vás zrušen příspěvek-o to jsem požádala sama admina tohoto webu, takže jen pro objasnění.Musíte nejdříve pořádně číst.děkuji.

fatrthawer

24.7.2017 10:03
fatrthawer

XXX.XXX.234.110

Máte vycházky?

24.7.2017 11:44
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Jinak se mě ptali, co je uvázané pod hřady. Taky bojuji se čmelíky. V ruličce papíru je mech nebo ovčí vlna. Oni tam spokojeně nacucaní krví zalezou a já je co 5 dní spálím. Je to účinné, je dobré, když ta vlna trochu trčí. Pepa

12.8.2017 16:54
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Dobrý den, posílám dnešní foto v půlce dubna líhnutých orlovek pestrých. Snažím se nemíchat ruské a německé linie. Cílevědomou prací a tvrdou selekcí z velkého množství orlovek pestrých začínám být spokojený. Ať co se týče barvou noh, opeření, postavy a velikosti vajíček, které o mnoho převyšují hmotností od orlovek s kterými jsem začínal. S nově dovezenými orlovkami si kvalitu vždy shodím. Ale příliv 100% nepříbuzné krve vždy zas posílí něco jiného. Už se těším na další rok, mám slíbené nasadové vejce z jiných částí světa. Pepa

12.8.2017 17:03
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Ještě namátkou pár dalších fotek. Celé množství najednou již vyfotit nelze, jsou rozlezlé po velké ploše. Pepa

12.8.2017 17:12
jo012810

XXX.XXX.96.211

Skutečná paráda vycházející z prostorových možností a fandovství...Jen více takovýchto chovatelů.

12.8.2017 23:06
rate

XXX.XXX.127.224

Dobrá práce a upřímné přání dalších úspěchů. Na druhou stranu "tichá" závist

13.8.2017 06:15
mysak

XXX.XXX.41.72

Pepa_FM napsal(a):
Ještě namátkou pár dalších fotek. Celé množství najednou již vyfotit nelze, jsou rozlezlé po velké ploše. Pepa

Bezva práce... vzor pro všechny ostatní

13.8.2017 12:09
honzapm

XXX.XXX.182.25

Orlofky určitě nezávidím, nikdy se mi nelíbily.
Ani kdyby Pepa měl oranžovokrké vlašky, tak bych nezáviděl, ale přál.

Přeju mu to, protože život není o ničem jiném, než o tom, vzít si,
co člověk chce. A Pepa chce hodně.

Obdivuju tu systematickou chovatelskou práci. To fajnové zázemí.
Ale ze všeho nejvíc obdivuju tu systematickou prezentaci Vašich výsledků.
A děkuji za ně. Je na co se dívat a co lajkovat.

Má úcta.

28.8.2017 16:19
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

No systematicky to není, jen když se člověk dostane k PC a chce se podělit o pár fotek a nalákat tak nové chovatele, ať mladé či staré, do chovu čistokrevné drůbeže. Je smutné, že mladí dnes nechtějí nic chovat a mají zcela jiné zájmy. Je to samozřejmě dáno i touto uspěchanou dobou. Orlovky nikdy nebyly běžným plemenem. A také je smutné že zmizely i zcela běžná plemena.Třeba minorky. hempšírky, plymutky, australky...Maximálně co člověk při domku uvidí jsou hybridy nosnic. A je to velká škoda. Pepa

28.8.2017 20:40
honzapm

XXX.XXX.182.25

Víte Pepo, já napíšu něco, co se netýká zrovna vás, ale nakousl jste to taky.
Slýchám to téměř denně.
Oni - ti mladí - nechtějí nic chovat.
Pominu finance, prostory, čas.

Když už ten "mladý" něco čistokrevného chová, bez vyzvání se začnou rojit
"lidé" (já jim říkám hůř, ale psát to sem nebudu), kteří bez vyzvání otvírají
své tlamičky, případně své klávesnice, a už jedou
- no nedovolujte si nabízet násadová vejce od vašich zvířat, je to hrůza
a zakazuji vám šířit tuto nekvalitu napříč republikou
- no, chtěl jsem toho napsat víc, ale nějak nechci
- prostě - je trapné, když někdo haní hybridky a chce vidět více čistokrevna,
a když to čistokrevno je viděno, tak (často tentýž, ale čest výjimkám), jede
kecy o tom, jaká je to hrůza, nekvalita, překupník, nýmand...
Není to směšné?
Zamindrákovanější a závistivější (a hloupější) sektu, než jsou "chovatelé"
aby jeden lupou pohledal.

Však nejen místní hvězdy už sepsaly mnoho memoárů...

Takže se těm "mladým" vlastně vůbec nedivím, když nehodlají
být součástí něčeho tak chorobně prolezlého a nezdravého.

Vašim orlofkám zdar!

16.9.2017 16:35
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Staré orlovky pestré, rozpeřené ale spokojené. Pepa

16.9.2017 16:38
Pepa_FM

XXX.XXX.18.41

Dubnové,2017 orlovky pestré. Pepa

14.12.2017 19:23
suprema

XXX.XXX.220.163

.kolie napsal(a):
Nevím proč mě napadáte za název, nebo jste snad přesvědčen, že v názvu je tak veliký chovatelský problém.Několikrát jsem uvedla, že orlovky mám jen pro svoje potěšení, to, že sháním kohouta orlovky trojbarevné ostatním chovatelům zřejmě nevadí.Nemohu se ubránit dojmu, že Vaše chovatelství je založeno na samolibosti a ne na to, aby jste dokázal přijmout kritiku, nejste nakloněn ani k chovatelské diskusi-bohužel, nechováte se ani jako chovatel muž.Zkuste ze svého stupně samolibosti sestoupit do skutečného chovateslkého prostředí.V úctě Maňáková.

Kdyz uz nekdo neco chova byt pro potesen, tak minimalne k respektu k dannemu plemeni pouziva korektni nazev.

14.12.2017 19:28
suprema

XXX.XXX.220.163

honzapm napsal(a):
Víte Pepo, já napíšu něco, co se netýká zrovna vás, ale nakousl jste to taky.
Slýchám to téměř denně.
Oni - ti mladí - nechtějí nic chovat.
Pominu finance, prostory, čas.

Když už ten "mladý" něco čistokrevného chová, bez vyzvání se začnou rojit
"lidé" (já jim říkám hůř, ale psát to sem nebudu), kteří bez vyzvání otvírají
své tlamičky, případně své klávesnice, a už jedou
- no nedovolujte si nabízet násadová vejce od vašich zvířat, je to hrůza
a zakazuji vám šířit tuto nekvalitu napříč republikou
- no, chtěl jsem toho napsat víc, ale nějak nechci
- prostě - je trapné, když někdo haní hybridky a chce vidět více čistokrevna,
a když to čistokrevno je viděno, tak (často tentýž, ale čest výjimkám), jede
kecy o tom, jaká je to hrůza, nekvalita, překupník, nýmand...
Není to směšné?
Zamindrákovanější a závistivější (a hloupější) sektu, než jsou "chovatelé"
aby jeden lupou pohledal.

Však nejen místní hvězdy už sepsaly mnoho memoárů...

Takže se těm "mladým" vlastně vůbec nedivím, když nehodlají
být součástí něčeho tak chorobně prolezlého a nezdravého.

Vašim orlofkám zdar!

Jsem mlada chovatelka a naprosty odpurce hybridek, a vejce od mych slepic posilam jen lidem co maji opravdu zajem. kdo chce kvalitu nenecha se odradit. asi tolika. a nic neni zadarmo, ani ne bezna vsude dostupna plemena i kdyz kvalita je spekulujici, a nebo vasi slavni komercni hybridi. to co jste napsal muze napsat jen osoba co zavidi a nic slechtit neumi.

14.12.2017 20:46
1978milan

XXX.XXX.241.21

suprema napsal(a):
Jsem mlada chovatelka a naprosty odpurce hybridek, a vejce od mych slepic posilam jen lidem co maji opravdu zajem. kdo chce kvalitu nenecha se odradit. asi tolika. a nic neni zadarmo, ani ne bezna vsude dostupna plemena i kdyz kvalita je spekulujici, a nebo vasi slavni komercni hybridi. to co jste napsal muze napsat jen osoba co zavidi a nic slechtit neumi.

Prosím vás, pochopila jste vůbec, o čem Honzapm psal?

14.12.2017 22:26
cipis

XXX.XXX.68.70

1978milan napsal(a):
Prosím vás, pochopila jste vůbec, o čem Honzapm psal?

Ja áno písal od veci a suprema podobne

15.12.2017 11:31
jeník12

XXX.XXX.73.90

suprema napsal(a):

Moje milá, přečtěte si to ještě jednou, až pochopíte o čem bylo psáno, reagujte a plivejte. Tady jste hodně vedle. H

23.12.2017 15:08
Pepa_FM

XXX.XXX.151.112

23.2.2019 09:18
Pepa_FM

XXX.XXX.190.242

.kolie napsal(a):

Nyní mám již nalíhnuto po pěti kmenech "orlovky pestré" a ještě po čtyřech budu líhnout. Taky jsem sestavil kmen z kohouta 2018 od pana E. Medera z Německa a slepice z mého chovu 2012. Tyto slepice mají již mizernou snášku. Ale nechal jsem jen ty, co si udržely barvu peří a nohou i v tomto věku.
Ztěžuje mi to počasí, ráno -15C. Pepa

23.2.2019 14:56
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Prvé kuriatka po nemeckom otcovi a slovenských a moravských sliepkach. Mám krdeľ 1.8 a po presvietení 36 vajec v liahni je 33 oplodnených

23.2.2019 18:33
jo012810

XXX.XXX.101.35

Radost pohledět na všechny fotky orlovek....

3.8.2019 12:19
Pepa_FM

XXX.XXX.247.206

Orlovky bílé, krahujcové, mahagonové a pestré. Selektuji.

17.12.2020 23:31
Pepa_FM

XXX.XXX.38.210

Již sestavuji kmeny orlovek pestrých na 2021

18.12.2020 05:37
jo012810

XXX.XXX.101.35

Pepa_FM napsal(a):

Pepa to již rozjíždí a mnozí také již "naskladnili" kohouty tak, jak by měli produkovat násadovky. Vánoce jsou takovým pomyslným mezníkem nejen pro drůbežáře. Ať máte šťasnou ruku pro setavení hejn, aby odchovy roku 2021 byly opět kvalitní.

18.12.2020 20:34
bodlo

XXX.XXX.41.14

Pepa_FM napsal(a):

chtel bych požadat o NV vajicka-myslite že by to bylo možne DEKUJI za zpravu nasoukromnou pepa

15.1.2021 13:50
Pepa_FM

XXX.XXX.39.4

Letos nevyužité orlovky do chovu.

17.12.2022 08:57
molousek

XXX.XXX.152.230

Krásné slepičky 👍🐥

Přidejte reakci

Přidat smajlík