Kulhání housat a zanícení očí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2017 13:58
petrhrdy@seznam.cz

XXX.XXX.222.21

Dobrý den, potřebuji poradit s kulháním housat a zanícením očí. Letos se mi podařilo vylíhnout 15 housat, ale objevují se opakované problémy s kulháním, které přechází až v zchromnutí.House tahá nohu za sebou. Některá mají zanesené oči. Krmím směsí pro kachňata a housata + šroty a máčené pečivo. Doplňuji vitamíny pro mláďata, housata mají volný přístup k pastvě a vodě.Budu rád za rady a předání zkušeností, případné doporučení léčby. Petr.

vlda

1.5.2017 08:15
vlda

XXX.XXX.40.114

Mykoplazmoza. Sám jsem choval husy cca 10 let. Každý rok stejné příznaky u housat. Příznaky a růstem housat postupně vymizí. Je to ale trápení. Radost z chovu prkticky žádná. Letošní rok jsem od chovu upustil. Léčba ATB, ale nejistá. Nevím, zda u housat k následné konzumaci vhodná. Zkoušel jsem všemožné způsoby léčby, vše bez úspěchu. Přenášejí to ptáci, výskyt ve volné přírodě.

1.5.2017 17:33
petrhrdy@seznam.cz

XXX.XXX.222.21

To nebude ono, Mykoplazmoza je respirační onemocnění, toto bych řekl, že je onemocnění zasahující pohybový aparát. Hlavně klouby nohou.Housata normálně žerou, jediný příznak je zchromnutí na nohy.

1.5.2017 21:43
rate

XXX.XXX.127.224

petrhrdy@seznam.cz napsal(a):
To nebude ono, Mykoplazmoza je respirační onemocnění, toto bych řekl, že je onemocnění zasahující pohybový aparát. Hlavně klouby nohou.Housata normálně žerou, jediný příznak je zchromnutí na nohy.

No, na začátku jsem četl taky něco o zánětu v očích, tak ta odpověď o mykoplazmoze není mimo mísu.
Nastudujte "Mycoplasma gallisepticum". Mohlo by se taky jednat o kloubní bakteriální infekci, třeba "Stafylokokózu".
Mají teplé, nebo oteklé klouby? Oboje by případně bylo na ATB, jak již bylo řečeno.

2.5.2017 13:39
petrhrdy@seznam.cz

XXX.XXX.222.21

Dobrý den, ano mají oteklé klouby jedno silné kulhá a vypadá to že nemá funkční spodní část nohy, druhé má silný otok kloubů na jedné noze a má ji stále nataženou za tělem.

2.5.2017 21:50
rate

XXX.XXX.127.224

Tak by to asi chtělo ty ATB. U vet. antibiotika (se spektrem na stafylokoky) nejlépe rozpustné ve vodě a aplikovat v napájecí vodě.

16.6.2017 19:14
Lexicka

XXX.XXX.104.66

Dobrý den, prosím pěkně jak to dopadlo? Asi řešíme stejný problém. Levou nohu napínají pak vleže za sebe. Na veterině nám dali odčervovadla a vitamíny do vody. Zatím tedy bez zlepšení a pokulhávají další. Díky.

16.6.2017 19:33
petrhrdy@seznam.cz

XXX.XXX.50.163

Dobrý den, po nasazení 250 penicilinu asi čtvrtku podle váhy houser se vše rapidně zlepšilo všechna postižená housata se uzdravila.Penicilin dále půlku čtvrtky po dobu cca 1 týdne.Ostatni které neměly tak závažné příznaky jsem odčervil Helmigalem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík