Krakenos
XXX.XXX.240.226
Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat kolik křepelek je možné chovat na 1m²...
Někde říkají že 5 jinde že 15 kde je pravda?
Děkuji za odpoveďi.
Záleží na vašich možnostech a jaký způsob chovu si zvolíte. U křepelek(japonských) platí, stejně jako u drůbeže, že čím větší prostor na kus, tím lépe. Ale dají se chovat intenzivně v klecím, stejně jako slepice na vejce a tam je potřeba prostoru malá. Mám v klecovém chovu na cca 0,5 m2 15 kusů křepelek. Určitě mrkněte na http://www.krepelkajaponska.cz/chovatelske-zarizeni/ a získáte určitý přehled a podle svých možností se rozhodnete.
Krakenos
XXX.XXX.240.226
Bude to voliera... Vnitřní prostory o rozměru 3m² a venek taky 3m²
Časem přibudou "KRÁLÍKÁRNY" o ploše dna 1x1 metr
Volieru bych osadil 10 kusama na 1m² takže na těch celkových 6 m² max 30 slepicek bez kohoutů a do kralikaren 1 kohout na 2 až 3 slepicky v jednom boxu.
Krakenos
XXX.XXX.240.226
Ano cetl... ale chci je jen pro radost a pres zimu bych byl rad kdyby nenesly vubec at si odpocinu...
Krakenos
XXX.XXX.240.226
Mám jestě jeden dotaz jak velký otvor jako průlez bude stačit?
Krakenos
XXX.XXX.240.226
Prosim poradi nekdo jake rozmery otvoru pro krepelky ?
Krakenos
XXX.XXX.240.226
Bude stacit 25x25 cm.
Krakenos
XXX.XXX.240.226
Pro radost a a vajicka... Dekuji za odpovedi.
majdave
XXX.XXX.128.2
Dobrý den, dotaz trochu mimo téma, ale hledám info a projíždím i jiné diskuze ale nenacházím odpověď. Chovám křepelky v klecích na roštech, loni jsem měla 3kohoutky na 15ks slepiček, nakonec chov musela zlikvidovat úplně neboť se mi začaly vyloženě agresivně požírat letos jsem si koupila tedy jen slepičky, nyní jim jsou cca 3 měsíce, denně mám od 18ks 14-16vajíček. Jsou mnohem klidnější než s kohoutky, nicméně se mi taky začínají klovat co dělám špatně? V kleci mám už teda jen 15ks,3ks jsem už postupně musela oddělit do jiné klece.
Klece mám rozměrově 100x65cm plus mají hrabací ubykaci kam denně dávám čerstvé hrabání z lesa/hlínu/popel/písek apod.dle toho co mám zrovna k dispozici. Krmení mám pro nosnice a mají nonstop plné krmítko, vodu mají též stále čistou nezávadnou, a podle času ještě dostávají trávu.
Majdave: a jak jsou na tom se světlem? Není tam moc světla? Křepelky mají rády spíš přítmí.
Jinak si netroufám radit, naštěstí nemám křepelky v klecích, takže mají celý den co dělat, pořád si hrabou, peleší se (mám je na absorfytu - pelety ze slámy).
Z osobní zkušenosti pokud bylo víc samečků v hejnu, tak se pokaždé porvaly. Pokud byly slepičky samotné, tak se některá snažila být po čase dominantní a šéfovat to tam. Takže už chovám pouze skupiny 6-10 slepiček + 1 sameček.
Jak křepelky reagují třeba na vaší ruku? Snaží se některá klovat i vás? Tím nemyslím, že vás klovne, když třeba dosypáváte krmení...
Majdave
XXX.XXX.128.2
veraboskova
napsal(a):
Majdave: a jak jsou na tom se světlem? Není tam moc světla? Křepelky mají rády spíš přítmí.
Jinak si netroufám radit, naštěstí nemám křepelky v klecích, takže mají celý den co dělat, pořád si hrabou, peleší se (mám je na absorfytu - pelety ze slámy).
Z osobní zkušenosti pokud bylo víc samečků v hejnu, tak se pokaždé porvaly. Pokud byly slepičky samotné, tak se některá snažila být po čase dominantní a šéfovat to tam. Takže už chovám pouze skupiny 6-10 slepiček + 1 sameček.
Jak křepelky reagují třeba na vaší ruku? Snaží se některá klovat i vás? Tím nemyslím, že vás klovne, když třeba dosypáváte krmení...
No jsou venku mám vyrobené domácí klece ve stylu králíkáren s tím že tam je rost... A mají i hrabaci/popelici prostor... Jen začaly snášet už se klovou a už jsem musela 3 oddělit že měli trochu krve :/ a na ruku reagují jak kdy asi aspis jak která většinou neklovou ale někdy se mi asi u ruky objeví nějaka co klovne jakoby zakerne... Jinak mezi ně sahají stále vajíčka sbírám průběžně nekutali se mi ven...I některé beru občas do ruky nebo pohladit, ony se vždy přikrčí a čekají až je vezmu... Ale zajímalo by mě proč se mi klovou :/.