Prosím o pomoc - něco vylézá z řitního otvoru

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2017 17:40
TeryMary

XXX.XXX.117.14

Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně nemocí. Naší roční slepici začalo něco vylézat z řitního otvoru. Nevím co mám dělat Máte s tím nějaké zkušenosti? Dá se to léčit? Je to už druhá slepice kt. se to stalo. Je to nakažlivé? Odpovězte prosím co nejdřív, protože táta mi dal 1 den na to, abych něco zjistila jinak ji zabije
Jinak normálně žere a pije, chodí... Prostě vypadá úplně normálně

7.5.2017 18:27
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím mně to přijde jako vaječná blána z rozbitého vajíčka při snášení.normálně to vyndejte, ulepené peří ostříhejte a umyjte jí tu řit.alespon takto mi to přijde podle fotek.

7.5.2017 18:31
TeryMary

XXX.XXX.117.14

2mazutak napsal(a):
Zdravím mně to přijde jako vaječná blána z rozbitého vajíčka při snášení.normálně to vyndejte, ulepené peří ostříhejte a umyjte jí tu řit.alespon takto mi to přijde podle fotek.

No, já se trochu bojím, aby to nebyla třeba střeva nebo kloaka nebo něco z vnitřností. Jinak díky za radu.

7.5.2017 18:32
TeryMary

XXX.XXX.117.14

2mazutak napsal(a):

Myslíte, že by to mohl být zánět vaječníku?

7.5.2017 18:41
honzapm

XXX.XXX.182.25

Máňo ahoj, taťka má pravdu, bylo by dobré soudružce slepici ukrátit trápení.
Já na to na tvých fotkách pořádně nevidím, ale i kdyby jí nic nekoukalo,
tak je tak znečištěná, že by ti slečna Bodlinka určitě napsala, že to může být
salmoneloza nebo kdo ví, co ještě.
Téhle už opravdu moc nepomůžeš.

7.5.2017 18:48
TeryMary

XXX.XXX.117.14

2mazutak napsal(a):

Ale ono je to spíš jako vnitřnost, prostě velká červená boule. Máme jí zabít?

7.5.2017 18:54
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Pokud to je opravdu něco z vnitřností, tak pochopitelně zabít.

7.5.2017 19:38
honzapm

XXX.XXX.182.25

Velká červená boule - to je spíš kloaka než vnitřnosti. Zřejmě před časem snesla větší vejce, než je obvyklé, nebo má hodně tučnou stravu. Případně to ještě dělají předčasně vyspělé slepičky (například krmené po celou dobu odchovu K1 a ne K2, KZK atd.).

Určitě zabít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2017 21:02

Slepice je evidentně dlouhodobě podesraná a tím pádem může mít zanícenou kloaku.Také může mít u kloaky ve slepeném peří kolonie všenek. Je to hodně zanedbaná péče a hlavně dle mého názoru špatná strava.Moc tučných slaných zbytků ap.Okamžitě ukončit trápení bych asi také doporučil.

Doplňte pak foto po oškubání.

8.5.2017 08:50
TeryMary

XXX.XXX.117.14

honzapm napsal(a):

Děkuji moc.

8.5.2017 09:00
TeryMary

XXX.XXX.117.14

honzapm napsal(a):
Velká červená boule - to je spíš kloaka než vnitřnosti. Zřejmě před časem snesla větší vejce, než je obvyklé, nebo má hodně tučnou stravu. Případně to ještě dělají předčasně vyspělé slepičky (například krmené po celou dobu odchovu K1 a ne K2, KZK atd.).

Určitě zabít.

Je to možné,
zrovna tahle slepice je jedno z našich loňských kuřat, která se vylíhla na Velikonoční pondělí a tahle začala nést už v létě což je dost brzo. Slepice krmíme např. zrní, zbytky ze školní jídelny a naší kuchyně (těstoviny, brambory, knedlíky...) sekáme jim trávu (popřípadě je někdy pouštíme ven), rozemleté vysušené skořápky apod.
Máme změnit stravu? Napište prosím, co dáváte vašim slepicím.
PS: Je pravda, že jestli je to něčím z těch důvodů co jste tady napsali tak je to asi nejspíš tím tučným jídlem ze školní jídelny

8.5.2017 09:02
TeryMary

XXX.XXX.117.14

honzapm napsal(a):

Znečištěná je jenom tahle, zbytek soudružek se udržuje v čistotě. Slámu jim vyměňuji jednou týdně. Stačí to?

8.5.2017 09:04
TeryMary

XXX.XXX.117.14

Děkuji moc všem, co se podíleli ta téhle diskuzi. Slepici odpoledne zabijeme a pošlu slíbené foto oškubané slípky. Myslete na ni a beru si všechny vaše rady k srdci
Manča

8.5.2017 09:31
honzapm

XXX.XXX.182.25

Zdravíme šikovnou Manču.
Právě - s těmi zbytky ze školní jídelny i od vás opatrně.
Snadno jim selžou např. játra z nárazové přemíry tuku a soli a takhle to dopadne.

8.5.2017 20:05
TeryMary

XXX.XXX.117.14

Tady je to slíbené foto. Plenkaři- myslíme na tebe. (Toto jméno jsme jí dali, protože když se vylíhla zůstala jí na zádech přilepená skořápka a nemohli jsme ji sundat. Vypadala, jako když má na sobě plenku )
Už to má za sebou
PS: Honzo máš pravdu, když jsme ji vykuchali měla většinu vnitřností obalené sádlem. Měla taky problémy s kloakou, ten napuchlý zadek měla od toho že se ji tam zaseklo vejce. Tím pádem nemohla snášet a vylučovat. Kdybychom ji to trápení neukrátili asi by se utrápila

8.5.2017 20:49

TeryMary napsal(a):
Tady je to slíbené foto. Plenkaři- myslíme na tebe. (Toto jméno jsme jí dali, protože když se vylíhla zůstala jí na zádech přilepená skořápka a nemohli jsme ji sundat. Vypadala, jako když má na sobě plenku )
Už to má za sebou
PS: Honzo máš pravdu, když jsme ji vykuchali měla většinu vnitřností obalené sádlem. Měla taky problémy s kloakou, ten napuchlý zadek měla od toho že se ji tam zaseklo vejce. Tím pádem nemohla snášet a vylučovat. Kdybychom ji to trápení neukrátili asi by se utrápila

Ono to pravděpodobně bylo naopak, Nejdřív se jí zanítila kloaka a teprve poté se jí tam zaseklo vejce. Jinak bylo správné to ukončit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík