Ahoj, chtěla bych se zeptat ohledně nemocí. Naší roční slepici začalo něco vylézat z řitního otvoru. Nevím co mám dělat Máte s tím nějaké zkušenosti? Dá se to léčit? Je to už druhá slepice kt. se to stalo. Je to nakažlivé? Odpovězte prosím co nejdřív, protože táta mi dal 1 den na to, abych něco zjistila jinak ji zabije
Jinak normálně žere a pije, chodí... Prostě vypadá úplně normálně
2mazutak
napsal(a):
Zdravím mně to přijde jako vaječná blána z rozbitého vajíčka při snášení.normálně to vyndejte, ulepené peří ostříhejte a umyjte jí tu řit.alespon takto mi to přijde podle fotek.
No, já se trochu bojím, aby to nebyla třeba střeva nebo kloaka nebo něco z vnitřností. Jinak díky za radu.
Máňo ahoj, taťka má pravdu, bylo by dobré soudružce slepici ukrátit trápení.
Já na to na tvých fotkách pořádně nevidím, ale i kdyby jí nic nekoukalo,
tak je tak znečištěná, že by ti slečna Bodlinka určitě napsala, že to může být
salmoneloza nebo kdo ví, co ještě.
Téhle už opravdu moc nepomůžeš.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Slepice je evidentně dlouhodobě podesraná a tím pádem může mít zanícenou kloaku.Také může mít u kloaky ve slepeném peří kolonie všenek. Je to hodně zanedbaná péče a hlavně dle mého názoru špatná strava.Moc tučných slaných zbytků ap.Okamžitě ukončit trápení bych asi také doporučil.
Doplňte pak foto po oškubání.
honzapm
napsal(a):
Děkuji moc.
honzapm
napsal(a):
Velká červená boule - to je spíš kloaka než vnitřnosti. Zřejmě před časem snesla větší vejce, než je obvyklé, nebo má hodně tučnou stravu. Případně to ještě dělají předčasně vyspělé slepičky (například krmené po celou dobu odchovu K1 a ne K2, KZK atd.).
Určitě zabít.
Je to možné,
zrovna tahle slepice je jedno z našich loňských kuřat, která se vylíhla na Velikonoční pondělí a tahle začala nést už v létě což je dost brzo. Slepice krmíme např. zrní, zbytky ze školní jídelny a naší kuchyně (těstoviny, brambory, knedlíky...) sekáme jim trávu (popřípadě je někdy pouštíme ven), rozemleté vysušené skořápky apod.
Máme změnit stravu? Napište prosím, co dáváte vašim slepicím.
PS: Je pravda, že jestli je to něčím z těch důvodů co jste tady napsali tak je to asi nejspíš tím tučným jídlem ze školní jídelny
honzapm
napsal(a):
Znečištěná je jenom tahle, zbytek soudružek se udržuje v čistotě. Slámu jim vyměňuji jednou týdně. Stačí to?
Tady je to slíbené foto. Plenkaři- myslíme na tebe. (Toto jméno jsme jí dali, protože když se vylíhla zůstala jí na zádech přilepená skořápka a nemohli jsme ji sundat. Vypadala, jako když má na sobě plenku )
Už to má za sebou
PS: Honzo máš pravdu, když jsme ji vykuchali měla většinu vnitřností obalené sádlem. Měla taky problémy s kloakou, ten napuchlý zadek měla od toho že se ji tam zaseklo vejce. Tím pádem nemohla snášet a vylučovat. Kdybychom ji to trápení neukrátili asi by se utrápila
Uživatel s deaktivovaným účtem

TeryMary
napsal(a):
Tady je to slíbené foto. Plenkaři- myslíme na tebe. (Toto jméno jsme jí dali, protože když se vylíhla zůstala jí na zádech přilepená skořápka a nemohli jsme ji sundat. Vypadala, jako když má na sobě plenku )
Už to má za sebou
PS: Honzo máš pravdu, když jsme ji vykuchali měla většinu vnitřností obalené sádlem. Měla taky problémy s kloakou, ten napuchlý zadek měla od toho že se ji tam zaseklo vejce. Tím pádem nemohla snášet a vylučovat. Kdybychom ji to trápení neukrátili asi by se utrápila
Ono to pravděpodobně bylo naopak, Nejdřív se jí zanítila kloaka a teprve poté se jí tam zaseklo vejce. Jinak bylo správné to ukončit.