Dobrý večer.. Chcem sa poradiť ohľadne napádania kačičiek sliepkami. Neviem či ste sa s tým stretli.. Malé kačičky, cca mesačné. Sliepky si ich doteraz nevšímali, no zrazu začali kačičky napádať. Začne jedna a za moment za zhŕknu aj ostatne a boli by schopné kačiatka zabiť. Dnes jedno utrpelo škaredé zranenie, a je otázne či to aj prežije.. Chováme hydinu už veľa rokov a nikdy takýto problém nebol. no teraz je to už druhý rok po sebe. Stretsli ste sa niekto s niečím podobným?
Draha pani, naozaj neviem co ste svojim komentarom mienili.prisla som sem po radu, resp. Podobnu skusenost a co moze byt pricinou tohto spravania. Neviem kde v tej otazke ste vydedukovali, ze ich sledujem a nechavam dodobat. Od tej prihody su kaciatka v provizornej ohradke oddelene od sliepok. No zial nesedim cely den vo dvore aby som tomu vedela predist.bolo len stastie ze ked ho napadli, bola som nedaleko tak som stihla zakrocit. Cize dakujem za vas velmi zmysluplny komentar.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Danka96
napsal(a):
Draha pani, naozaj neviem co ste svojim komentarom mienili.prisla som sem po radu, resp. Podobnu skusenost a co moze byt pricinou tohto spravania. Neviem kde v tej otazke ste vydedukovali, ze ich sledujem a nechavam dodobat. Od tej prihody su kaciatka v provizornej ohradke oddelene od sliepok. No zial nesedim cely den vo dvore aby som tomu vedela predist.bolo len stastie ze ked ho napadli, bola som nedaleko tak som stihla zakrocit. Cize dakujem za vas velmi zmysluplny komentar.
Příčinou je to, že jsou to slepice, that's all. Slepice jsou masožravé potvory, i když by to do nich neznalý člověk neřekl. A měsíční kachňata bez matky, to je prostě na úrovni červíka či žížaly.
L.

XXX.XXX.184.161
Slepice jsou potvory, dokud budou kachnata malá, určitě je držte odděleně od slepic.Také jsem choval slepice a kachny s mládatama pohromadě. Ale na velikém výběhu, takže měli možnost se sobě vyhýbat. Jen jednou jsem kuli slepici přišel o kachně-dostalo 1 ránu zobákem do hlavy, udělal se mu monokl a uplně přestalo růst-asi za 3 týdny zemřelo (bylo upně mrnavé s velkou hlavou).
Danka96
napsal(a):
Dakujem :) no fakt som mevedela co sa deje, mamina chova hydinu uz 40 rokov, vsetko spolu a nikdy sa jej taketo nieco nestalo.
V každé seriozní chovatelské literatuře se píše, že hrabavá a vodní drůbež se chová odděleně. A to nejen z důvodu zoohygienických, ale také kvůli odlišné etologii. Většina chovatelů to respektuje a nemá problémy. Dana.