Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli někdo neví jakou barvu má vejce od této slepice viz fotografie.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18
Jestli se vám podaří sehnat opravdu dekalb white tak dejte vědět... já nakonec skončila u starých dobrých leghornů...
Muzete mi nekdo poradit ohledne barvy vajec u araukany. Minuly rok jsem si sehnal 10 nasadovych vajec araukan, vsechny byly krasne tyrkysove modre, oplodnenych bylo 5 a ve finale jen jedna slepicka. Tu jsem venoval rodicum kteri maji jen nosne hybridy. Nyni je slipka stara asi 7 mesicu a stale ocekavam kdy zacne snaset a stale nic. Rodice mi rikali ze jiz delsi dobu se jim tam obevuje mensi vajicko, jenze ma kremovou barvu, je mozne ze by to mohlo byt od araukany? Doba mi pripada uz dlouha na to aby snaset jeste nezacala ale snaset ji nikdo take nevidel.
Mohlo by to být, už jenom proto, že čisté araukány nesou vajíčka spíše do zelena. Mám jich šest a každá nese vajíčka s jiným odstínem. Zato dvě kříženky ocasaté nesou krásné modrozelené vajíčka. Pokud se dá k nim kohout jehož slepice nesou hnědoskořápkové vajíčka, je možné, že i potomci ponesou hnědé vajíčka. Já si ale myslím že ta vaše slepička ještě nezačala nést. V zimním období je možné že se snáška oddálí a obzvlášť příjdeli do toho pelichání.
Predpokladam ze vejce byla od cistokrevnych rodicu, kdyz jsem byl pro vejce videl jsem u pani i jeji chov, pani chovala pouze araukany, tam bych snad chybu nevidel, ale jak pisete,mozna nezacala jeste snaset. Ja osobne mam 3 slepicky ayam cemani, stari temer 7 mesicu a zatim take nesnasi. Spise me zarazilo to mansi vejce co se zacalo vyskytovat, predtim meli rodoce od slipek jen "velke" vejce.
Taky jsem se nemohla dopočítat araukaních vajíček.Teprv letos jsem jednu přistihla přímo při snášení a vypadlo z ní krémový vajíčko.Jedna nebo dvě mají tyrkysová,jedna veliká zelená s hnědými flíčky a pár jich má takový nazelenalý.Vloni jsem měla kohouta maransky a z kuřic co mám z líhně má jedna nádherně olivově zelený.Bohužel nemám ponětí co to bylo za matku..
Shamanka

XXX.XXX.211.176
petan83
napsal(a):
Muzete mi nekdo poradit ohledne barvy vajec u araukany. Minuly rok jsem si sehnal 10 nasadovych vajec araukan, vsechny byly krasne tyrkysove modre, oplodnenych bylo 5 a ve finale jen jedna slepicka. Tu jsem venoval rodicum kteri maji jen nosne hybridy. Nyni je slipka stara asi 7 mesicu a stale ocekavam kdy zacne snaset a stale nic. Rodice mi rikali ze jiz delsi dobu se jim tam obevuje mensi vajicko, jenze ma kremovou barvu, je mozne ze by to mohlo byt od araukany? Doba mi pripada uz dlouha na to aby snaset jeste nezacala ale snaset ji nikdo take nevidel.
Mám vylíhlou jednu slepičku arakauny z července 2018 a teprve před 14 dny mi snesla první vajíčko.Nosí co druhý den a je zelené,nebo spíše modrozelené.
Dobrý den. Mám dotaz zda může barvu skořápky ovlivnit třeba krmivo. Mám slepice legorn excheguer letos budou tříleté. V prvním roce snášely krásná bílá vejce, které jsem nasadila do líhně a vylíhla si další generaci. Dcery těchto slepic začaly snášet povětšinou vejce s krémovou skořápkou co je ale divné i jejich matky najednou nesnáší bílá vejce ale spíše krémová. Čím to může být způsobeno?