Slepice, jaké plemeno?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lenickaa43

31.5.2017 21:30
lenickaa43

XXX.XXX.245.49

Dobrý večer, chtěla bych se zeptat... koupili jsme s manželem pozemek o výměře 2300m2 k výstavbě chaty a zahrádky. Kousek od lesa asi 3 km od našeho řadového domu. Chtěli bychom zde vyhradit prostor i pro drůbež, jelikož mame rádi domácí vajíčka a chtěli bychom své. A chtěla bych se zeptat jaké plemeno je vhodne do takové pozemku co bys kamenem fohidil k lesů, svy treba to byli nejaky plaší slípky co by utekli před kánětem ATd.. Vyhradili bychom jim přibližně 500 m2 a chtěli bychom jich tak 19 a jednoho kohouta. Předem díky za odpovědi všem.

31.5.2017 21:45
ladd

XXX.XXX.180.13

Dravci a šelmy uloví bažanta, co by nepolapili se slepicí. Pokud si slepice něco vyčíhne, bude si tam na ně chodit jak do bufetu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2017 12:51

lenickaa43 napsal(a):
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat... koupili jsme s manželem pozemek o výměře 2300m2 k výstavbě chaty a zahrádky. Kousek od lesa asi 3 km od našeho řadového domu. Chtěli bychom zde vyhradit prostor i pro drůbež, jelikož mame rádi domácí vajíčka a chtěli bychom své. A chtěla bych se zeptat jaké plemeno je vhodne do takové pozemku co bys kamenem fohidil k lesů, svy treba to byli nejaky plaší slípky co by utekli před kánětem ATd.. Vyhradili bychom jim přibližně 500 m2 a chtěli bychom jich tak 19 a jednoho kohouta. Předem díky za odpovědi všem.

Mě se osvědčily wyandotky, jsou to klidné slepičky a kohout mi dovedl zahnat i káně a výborně hlídá své hejno,19 slepic je ale na jednoho kohouta celkem hodně, nestihne je všechny pojmout jestli chcete oplodněná vajíčka, chovám wyandotka stříbrná koroptví vlnitá velká forma.
Míra.

1.6.2017 13:24

Ono i těch 500 m2 bude s 20 kusy vypadat po nějaké době hrozivě To máte velkou spotřebu vajec Nebo rozdělit výběh na dvě části a pouštět střídavě po nějaké době, aby se trávník dokázal zregenerovat. Zasadit nějaké keře apod. Chovatelé chválí zdrobnělou velsumku, je menší, ale ke své velikosti snáší velká vejce, barvou není až tak nápadná pro případného dravce.

Ne-registrovany

15.7.2017 12:39
Ne-registrovany

XXX.XXX.220.37

Dobrý den. Manželka by chtěla slepice. A chtěla by "pruhovaný". No a já to mám zařídit, prej když byl můj dědeček ten chovatel drůbeže, tak o tom něco musim vědět. Ale nevím. Prosím, poradíte? Mám volit AMROCK nebo PLYMUTKY žíhané? Má někdo zkušenosti? Jsou obstojně pěkné a povahově dobré, nebo je tam znatelný rozdíl? Díky.

17.7.2017 16:37
zvířátka50

XXX.XXX.195.16

Já bych volil fénixky měl jsem je s kočinkami a jsou opravdu výborné! Jednou ráno jsem jim šel nasypat zrní a 3 kočinky byly roztrhané, jestli to byla kuna či liška nevím ale fénixky byly všechny na stromě v pořádku, dobře lítají a jsou velmi ostražité, snáška je také dobrá a kvokavost též ze 4 fénixek mi kvokaly 3 a od té doby mi tam ta liška či kuna chodí pořád ale ani jednu fénixku nedostaly jsou opravdu výborné! A jestli tam máte les tak je to ideální. Fénixky jsem choval 3 roky teď je bohužel nemám dal jsem je pryč T.

17.7.2017 16:50
jo012810

XXX.XXX.96.211

Ne-registrovany napsal(a):
Dobrý den. Manželka by chtěla slepice. A chtěla by "pruhovaný". No a já to mám zařídit, prej když byl můj dědeček ten chovatel drůbeže, tak o tom něco musim vědět. Ale nevím. Prosím, poradíte? Mám volit AMROCK nebo PLYMUTKY žíhané? Má někdo zkušenosti? Jsou obstojně pěkné a povahově dobré, nebo je tam znatelný rozdíl? Díky.

Plymutky žíhané jsou středně těžké plemeno. Z nich byly vyšlechtěny amroksky. Mají širší žíhání. Takže si vyberte podle dostupnosti a vzhledu a vaší, či ženiny preference.

Přidejte reakci

Přidat smajlík