Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Frederika01

21.6.2017 13:50
Frederika01

XXX.XXX.26.99

Dobry den za kratky cas nam vyhynuli 3 sliepky...chcem sa opytat ako zistim co by to mohlo byt ? Podozrievam susedu ze im nieco nasypala... Da sa to nejako overit alebo aky je postup da sa dat na nejaky rozbor ?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2017 20:23
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohu se podělit o velice nepříjemnou zkušenost a snad první hromadný úhyn kuřat co jsem kdy měl.Vlna veder a pravděpodobně i bouřky u nás způsobily, že mi několik 5 ti týdenních kuřat pošlo na akutní septikémii E.coli (Kolibacilóza). Pravděpodobná příčina byl stres.V neděli ráno jsem u několika kuřat začal pozorovat známky nemoci - načepýření, netečnost, zimomřivost a nechuť ke konzumaci čehokoliv.Odpoledne jsem je oddělil a ta do pondělka do rána pošla.Ráno při vypouštění kuřat jsem opět pozoroval známky nemoci u dalších cca 5 ti kusů a do hodiny pošlo další.Neváhal jsem a ihned odvezl kadávery na SVÚ.Dnes ráno mi volali, že je to akutní septikémie ale pro jistotu jsem nechal udělat kutivace i na ostatní možné nemoci (nejpozději v pátek výsledky). Mezitím jsem udělal všechna možná opatření proti dalším úhynům.Ačkoliv asi 10 dalších jevilo stejné známky nemoci, tak po přidání vitamínů a probiotik do vody i krmiva se k dnešnímu dni jejich stav rapidně zlepšil.Pouze asi 2 jsou stále v poněkud horším stavu, ale mají již snahu žrát a pohybovat se. Jinak prostředí čisté, pravidelná výměna podestýlky je samozřejmostí,2 - 3 x denně čerstvá voda a stejně to přišlo.
Vaše slepice také nemusely být nutně otráveny, ale mohly pojít vedrem, či z jiných příčin - nemoc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík