Zdravím, chtěla bych se zeptat na radu. Mám doma 5krůt ( stáří 14týdnů). Krůty mají 3dny žlutý průjem, ale normálně žerou a jiné příznaky nevidím. Může to být z vysokých teplot? Mají otevřené zobáky a rychleji dýchají jaké je vedro. Krmím K3, našrotovanou kukuřici s ječmenem spařené vodou, občas ještě zkyslé mléko a maso + pastva. Bojím se, aby to nebyla černohlavost když nastal průjem. Ještě jsem s tím neměla žádnou zkušenost. Děkuji za rady
Dotaz1
XXX.XXX.20.102
Moje kruty nemají průjem. Ale jedna je už 3.den apatycka. Furt postava. Spi ve stoje s hlavou pod křídlem. Raději bych ji preventivně přeléčila entizolem. Ale nevím zda i ty ostatní? Nebo je něco jineho než entizol?
Dotaz1
XXX.XXX.20.102
Dostavaji br1br2 pšenici dostatek zeleného na pastve a vodu s acidomidem.
Dotaz1
XXX.XXX.20.102
Honza Pm i tem ostatním? Nebo jen té apatycke?
Dotaz1
XXX.XXX.20.102
Obvolala jsem 2 kliniky a bez úspěchu. Nechtějí mi entizol prodat. Jak to mám teda řešit?
Dotaz1
XXX.XXX.20.102
Kokcidiozu mám doufám pod kontrolou tím kvalitním krmivem br 1 a br2. Do vody acidomid. Nejsem zkušená chovatelka. Mám kruty neplánovaně. A přístup na internet k informacím minimální.
Dotaz1
XXX.XXX.20.102
Samozřejmě děkuji za každou radu.
Dotaz1
napsal(a):
Samozřejmě děkuji za každou radu.
Ať vám veterinář napíše recept. Mně ho napsal bez problémů. Jen zrovna entizol v žádné lékárně neměli, tak mi dali Metrozol. Je to to samé, jen se to dává do vody. Ale entizol je lepší. Dáte tabletu přímo d zobáku a víte, kolik toho ta která kruta dostala.
Dotaz1
XXX.XXX.20.102
Prý se to nesmí dávat jatecnym zvířatům. Jedu odpol ještě osobně. Tak snad.
Ještěrkaa
XXX.XXX.20.102
Dobrý den. Vyfotila jsem dnešní trus. Ale nevím, jestli to není průjem?