Dobrý den, prosím o radu..
Naše první kuřátka (2 + 3 měsíce staré) co jsme vypiplali nám právě teď vybila liška, podhrabala se do výběhu, viděla jsem jí prchat s posledním z kuřat.
Těch pár chuděrek co uteklo a běhalo zmateně po dvoře jsem zavřela do bezpečí (do jiného prozatím vždy bezpečného výběhu).
Posbírala jsem 7 kuřat, jsou mrtvé nanejvýš hodinu.
Jak teď na ně, prosím? Je ok je zpracovat i teď a po zakousnutí?
Na tohle jsme nebyli připraveni a znám jen teorii - seknout, oškubat, vykuchat - ale nic z toho jsem zatím nedělala, znám jen standardní ''kuře bez drobů'' z obchodu :)
Bude to křest ohněm.
Usekám hlavy, nechám je odkrvit? Neusekám a nejdřív spařím a oškubu? Četla jsem že při spařování načichne maso peřím a proto někteří škubou nasucho.
Jak prosím postupujete vy?
Díky moc za jakékoliv rady.
Eskalina
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu..
Naše první kuřátka (2 + 3 měsíce staré) co jsme vypiplali nám právě teď vybila liška, podhrabala se do výběhu, viděla jsem jí prchat s posledním z kuřat.
Těch pár chuděrek co uteklo a běhalo zmateně po dvoře jsem zavřela do bezpečí (do jiného prozatím vždy bezpečného výběhu).
Posbírala jsem 7 kuřat, jsou mrtvé nanejvýš hodinu.
Jak teď na ně, prosím? Je ok je zpracovat i teď a po zakousnutí?
Na tohle jsme nebyli připraveni a znám jen teorii - seknout, oškubat, vykuchat - ale nic z toho jsem zatím nedělala, znám jen standardní ''kuře bez drobů'' z obchodu :)
Bude to křest ohněm.
Usekám hlavy, nechám je odkrvit? Neusekám a nejdřív spařím a oškubu? Četla jsem že při spařování načichne maso peřím a proto někteří škubou nasucho.
Jak prosím postupujete vy?
Díky moc za jakékoliv rady.
Uvařit psům.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eskalina
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu..
Naše první kuřátka (2 + 3 měsíce staré) co jsme vypiplali nám právě teď vybila liška, podhrabala se do výběhu, viděla jsem jí prchat s posledním z kuřat.
Těch pár chuděrek co uteklo a běhalo zmateně po dvoře jsem zavřela do bezpečí (do jiného prozatím vždy bezpečného výběhu).
Posbírala jsem 7 kuřat, jsou mrtvé nanejvýš hodinu.
Jak teď na ně, prosím? Je ok je zpracovat i teď a po zakousnutí?
Na tohle jsme nebyli připraveni a znám jen teorii - seknout, oškubat, vykuchat - ale nic z toho jsem zatím nedělala, znám jen standardní ''kuře bez drobů'' z obchodu :)
Bude to křest ohněm.
Usekám hlavy, nechám je odkrvit? Neusekám a nejdřív spařím a oškubu? Četla jsem že při spařování načichne maso peřím a proto někteří škubou nasucho.
Jak prosím postupujete vy?
Díky moc za jakékoliv rady.
Mno... kdyby nebylo 35 stupňů, tak řeknu normálně kuchyňsky zpracovat.
ale v tomhle teple se obávám, že i hodina je příliš dlouho a bude to zapařené a nepoživatelné.