Vybitý výběh - zpracování kuřat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.6.2017 18:46
Eskalina

XXX.XXX.208.180

Dobrý den, prosím o radu..

Naše první kuřátka (2 + 3 měsíce staré) co jsme vypiplali nám právě teď vybila liška, podhrabala se do výběhu, viděla jsem jí prchat s posledním z kuřat.
Těch pár chuděrek co uteklo a běhalo zmateně po dvoře jsem zavřela do bezpečí (do jiného prozatím vždy bezpečného výběhu).

Posbírala jsem 7 kuřat, jsou mrtvé nanejvýš hodinu.

Jak teď na ně, prosím? Je ok je zpracovat i teď a po zakousnutí?
Na tohle jsme nebyli připraveni a znám jen teorii - seknout, oškubat, vykuchat - ale nic z toho jsem zatím nedělala, znám jen standardní ''kuře bez drobů'' z obchodu :)
Bude to křest ohněm.

Usekám hlavy, nechám je odkrvit? Neusekám a nejdřív spařím a oškubu? Četla jsem že při spařování načichne maso peřím a proto někteří škubou nasucho.

Jak prosím postupujete vy?
Díky moc za jakékoliv rady.

22.6.2017 19:03
maximus.chov

XXX.XXX.145.33

Eskalina napsal(a):

Naše první kuřátka (2 + 3 měsíce staré) co jsme vypiplali nám právě teď vybila liška, podhrabala se do výběhu, viděla jsem jí prchat s posledním z kuřat.
Těch pár chuděrek co uteklo a běhalo zmateně po dvoře jsem zavřela do bezpečí (do jiného prozatím vždy bezpečného výběhu).

Na tohle jsme nebyli připraveni a znám jen teorii - seknout, oškubat, vykuchat - ale nic z toho jsem zatím nedělala, znám jen standardní ''kuře bez drobů'' z obchodu :)
Bude to křest ohněm.

Usekám hlavy, nechám je odkrvit? Neusekám a nejdřív spařím a oškubu? Četla jsem že při spařování načichne maso peřím a proto někteří škubou nasucho.

Uvařit psům.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.6.2017 19:06
Uživatel s deaktivovaným účtem

Eskalina napsal(a):

Bude to křest ohněm.

Mno... kdyby nebylo 35 stupňů, tak řeknu normálně kuchyňsky zpracovat.

ale v tomhle teple se obávám, že i hodina je příliš dlouho a bude to zapařené a nepoživatelné.

22.6.2017 20:24
Eskalina

XXX.XXX.208.180

Díky, rozebráno a připraveno pro psy. Potvory co nehlídaji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík