Porážka drůbeže podřezání+ trychtýř

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2017 21:24
dada11

XXX.XXX.220.21

DObrý den, prosím kdo máte zkušenosti s vykrvovacími trychtýří.. Je to pomocník? Jak funguje např. u krůt? nevyletí z toho? a jaký postup? nejprve podříznout a potom vložit nebo se dá vložit a pak teprve říznout? Děkuji za postřehy. Pak mám ještě dotaz, kdo zabíjí drůbež podříznutím zda by nebyl ochoten zaučit začátečníka.. u nás. (kutnohorsko) nebo u vás... zadarmo to nechci, zaplatím drůbež nebo odbornou instruktáž smajlík.Děkuji.

anička66

24.6.2017 22:29
anička66

XXX.XXX.160.22

Tady stručný návod. Trychtýř je od toho, že tam slípku vložíte, a pak hlavu odříznete. Slípka se vám díky trychtýři "nemrcasí" v rukou.

https://www.thespruce.com/slaughter-chickens-for-meat-3016856.

25.6.2017 08:53
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Zdravím.je to dobrá věc, zvláště při porážce více kusů.strčíte do trychtýře hlavou napřed, podříznete a můžete jít pro další kus.já jsem si ho vyrobil z hliníkového plechu, pod trychtýř jsem připevnil zednickou fanku a nachytanou krev uvařím a zkrmím bud zět drůbeži, nebo psovi.

25.6.2017 13:06
1978milan

XXX.XXX.227.76

Ja jsem si udelal vykrvovaci trychtyř z gumoveho dopravniho kužele, kteremu jsem odřízl špičku a upevnil ho do kovove konstrukce. Pod nej davam stary pekáč na odchyt krve. Je to pomocnik k nezaplaceni. Brojlery podrezavam primo v trychtyři. Kachny nejdrive zariznu a potom teprve strcim do trychtyře. Ale na krůty je bohuzel moc malý.
Určitě si ho pořiďte, usnadnite si práci.
Zdravi Milan.

Přidejte reakci

Přidat smajlík