DObrý den, prosím kdo máte zkušenosti s vykrvovacími trychtýří.. Je to pomocník? Jak funguje např. u krůt? nevyletí z toho? a jaký postup? nejprve podříznout a potom vložit nebo se dá vložit a pak teprve říznout? Děkuji za postřehy. Pak mám ještě dotaz, kdo zabíjí drůbež podříznutím zda by nebyl ochoten zaučit začátečníka.. u nás. (kutnohorsko) nebo u vás... zadarmo to nechci, zaplatím drůbež nebo odbornou instruktáž .Děkuji.
anička66

XXX.XXX.160.22
Tady stručný návod. Trychtýř je od toho, že tam slípku vložíte, a pak hlavu odříznete. Slípka se vám díky trychtýři "nemrcasí" v rukou.
https://www.thespruce.com/slaughter-chickens-for-meat-3016856.
Ja jsem si udelal vykrvovaci trychtyř z gumoveho dopravniho kužele, kteremu jsem odřízl špičku a upevnil ho do kovove konstrukce. Pod nej davam stary pekáč na odchyt krve. Je to pomocnik k nezaplaceni. Brojlery podrezavam primo v trychtyři. Kachny nejdrive zariznu a potom teprve strcim do trychtyře. Ale na krůty je bohuzel moc malý.
Určitě si ho pořiďte, usnadnite si práci.
Zdravi Milan.