Prosím o radu... ráno som sliepky normálne otvorila, nakŕmila, všetko v poriadku...
Pred hodinkou som prechádzala okolo kurníka a všetky sliepky boli vnútri. Myslela som, že vybehnú, ale boli ako zarazené, sedeli na miestach a ani sa nepohli ani keď som im hodila na dvor kŕmenie. Skúšala som vojsť dovnútra a vyniesť ich von nech vidím či s nimi niečo nie je, ale chovali sa normálne, až na to, že sa snažili zase zaliezť naspäť dovnútra a jedna dokonca poplašene uskočila keď nakúkala von z kurína. Rýchlo zase zaliezla donutra.
Keď od nich odídem, začnú v kuríne kotkodákať. Nemyslím, že znášajú, sú skôr akoby vyplašené. Vonku je zamračené a občas vykukne slniečko, ale nie je teplo takže nezdá sa mi žeby boli vnútri kvôli horku.
Neviete čo s nimi je? Mohlo ich niečo vyplašiť? Alebo...?
Môže, občas ich vídavam aj ja, ale sliepky sú na to zvyknuté. Vždy ich len pozorujú, nikdy sa pred nimi neschovali. Navyše mám dve voliéry hneď vedľa seba, sliepky v jednej sú v poriadku, ale sliepky z druhej sú zrazu takéto podesené...
No nič, budem ich asi sledovať pozornejšie dnes, že či sa niečo nedeje. Dúfam, že to je len chvíľkové.