Neznáte někdo způsob jak ukecat kohouta aby kokrhal trochu déle? Sousedovi na víkend jezdí syn z Prahy a náš kohout kokrhá v 4.30 a mladý pán chce, aby jsme kohouta zabili.
Bydlíme na vesnici, tam snad kohout patří, ale v rámci dobrých vztahů se snažím něco vymyslet.
Předem díky za každou radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rušení by bylo, kdyby to bylo nad míru obvyklou poměrů. A to máte kohouta venku? Když kokrhá v kurníku, nemůže to tolik vadit, pokud není kurník hned pod oknem. To ptáci řvou podstatně víc a dřív, o divokých kachnách na rybníku nebo mrouskajících se kočkách nemluvě... Projevte dobrou vůli zavřením kohouta do kurníku. Jinak ho budete stěhovat sem tam do tmy, sklepa, pod krabici apod., ale stejně to moc nepomůže, mají prostě nějaký vnitřní hodiny
Mám jedného známeho, ktorý má vyslovene paniku z kikiríkania kohúta, ak to počuje, ide ho poraziť. Má to z nejakej zlej skúsenosti s kohútom v detstve. Môže to byť niečo podobné :D.
Ja by som sa snažila dotyčnému slušne vysvetliť, že sa s tým naozaj nedá nič robiť, na dedine je bežné mať kohúta a to kikiríkanie tam ľudia už ani nevnímajú...
A prípadne mu to skúsiť nejak vynahradiť, ja si napríklad "udobrujem" susedov tým, že majú odo mňa z času na čas čerstvé domáce vajíčka a všetci sú spokojní :).
brychtovah
napsal(a):
Je v kurníku, asi 100 m vzdušnou čarou, ale ostatní ptáci asi nevadí, jen ten náš kokrháč, je jedno jestli je zavřený nebo venku, východ slunce je jeho doba
Když je to taková vzdálenost, tak vůbec nemá právo si stěžovat, jěště kdyby to bylo 6m. To mi připadá jako schválnost
Skyrra
napsal(a):
Mám jedného známeho, ktorý má vyslovene paniku z kikiríkania kohúta, ak to počuje, ide ho poraziť. Má to z nejakej zlej skúsenosti s kohútom v detstve. Môže to byť niečo podobné :D.
Ja by som sa snažila dotyčnému slušne vysvetliť, že sa s tým naozaj nedá nič robiť, na dedine je bežné mať kohúta a to kikiríkanie tam ľudia už ani nevnímajú...
A prípadne mu to skúsiť nejak vynahradiť, ja si napríklad "udobrujem" susedov tým, že majú odo mňa z času na čas čerstvé domáce vajíčka a všetci sú spokojní :).
Zdravím.no nevím jak vy.ale já chovám drůbež pro svojí potřebu, a ne kvůli úplatkům sousedům.ted je to pár vajec, potom můžou chtít třeba králíka nebo martinskou husu ne.jak bylo psáno, není to stálý obyvatel, je to víkendák.jak jsem psal výše, může si dát vatu do uší, nebo vzít prášek na spaní.napoprvé bych ho slušně upozornil, že u mých dveří nemá co dělat, když to nepomůže, nahlásil bych ho na obecním úřadě, že obtěžuje on mne.myslím, že by si likvidaci mýho kohouta rychle rozmyslel.a pokud by se pokusil drůbež otrávit, tak to už je trestný čin.
asnipetr

XXX.XXX.116.7
Zkuste se mrknout na vlákno:
Kohout s nepronikavým kokrháním
To 2mazutak: Tyhle militantní rady nejsou pro každého. Jsem sice na vaší straně, taky si myslím, že na vesnici má mít člověk právo chovat kohouta. Ale jak budete dokazovat, že je to otrava a že ji způsobil zrovna soused - máte vůbec představu, o čem to píšete? To bude stát peněz a nervů a času a zničené. Naprosto paní chápu, že chce mít se sousedy dobré vztahy.
Zdraví Petr.
asnipetr

XXX.XXX.116.7
Už jsem tu někde řekl, že s vaším rozhořčením souhlasím, ale... Do konfrontace v zásadě, pokud jen trochu mohu, nejdu. Tohle přesvědčování může rozpoutat klidně kolotoč, který nebude mít konce a nikdo si už pak ani nevzpomene že to je kvůli kokrhání. Když jim to nedochází samo nebo ani po vysvětlení... Netoužím po tom mít rozhádané sousedství. Vy snad ano? Já zatím řeším kokrhání čistě teoreticky, protože bydlím na kraji města a chtěl bych si splnit romantické přání - pár slepiček a možná kohout a možná i kuřátka... Ale ne za cenu toho, že v ulici všechny namíchnu.
Pojďme věcně zpět k tématu kokrhání kohouta, co se s tím dá dělat. Pomiňme sousedy. Víte někdo jak na to?
Petr.
Kohout bude vždy kokrhat. To je normální. Pokud se může dlouhodobě zatemňovat kurník a slepice se vypouštějí pravidelně třeba v 6 ráno, pak si i kohot trochu posune čas svého kokrhání. Ale to trvá, než se jeho bioritmus přizpůsobí zatemňování. Pokud někdo má slepice jen na vejce, třeba hybridky, pak kohout není nutný. Jiné je to u chovatele, krerý chová čistokrevnou drůbež, líhne a selektuje. Zde kohout a spíše dva či tři jsou zapotřebí. Sousedské vztahy a to zejména dobré, jsou pro mne velmi důležité a i přsto, že umístění 100m a na vsi, snažil bych se rozumně dohodnout.
Zdravím.v žádném případě ten pražský výkendák nemá právo požadovat po vás likvidaci kohouta, jeho právo končí tam, kde začíná vaše.on nemůže nijak dokázat, že ho vzbudil zrovna váš kohout.položte mu otázku, ke kterým dveřím půjde zvonit, když ho probudí zpěv kosa, nebo mrouskající se kočky.to také půjde zvonit k vaším dveřím, aby jste to vyřešila.podle mne je to zakomplexovaný člověk, kterému bude příště vadit zápach vašeho čuníka, potom třeba kejhání husy.modlete se, aby se nenastěhoval natvalo.to potom bůh s vámi.já mám pět kohoutů, nejvzdálenějšího souseda 40 metrů, ostatní ještě blíže, za 36 let si nikdo neztěžoval, spíše občas najdu na plotě igelitku s tvrdým pečivem nebo se skořápkami, aniž bych kohokoli uplácel chovatelskými produkty.prostě mu slušně vysvětlete, že je mu pendrek po tom, co máte doma na svém pozemku.
V Praze možná nekokrhají kohouti, ale je tam mnohem větší rámus. Tramvaje, auta, štěkající psi, hulákající opilci, většinou slyšíte i sousedy a nejhorší jsou snad houkající sanitky. Proti tomu je na vsi božský v noci klid.
I ve dne je to lepší, tedy pokud soused nezapne cirkulárku, nebo zrovna někdo neseče zahradu.
2mazutak
napsal(a):
Zdravím.no nevím jak vy.ale já chovám drůbež pro svojí potřebu, a ne kvůli úplatkům sousedům.ted je to pár vajec, potom můžou chtít třeba králíka nebo martinskou husu ne.jak bylo psáno, není to stálý obyvatel, je to víkendák.jak jsem psal výše, může si dát vatu do uší, nebo vzít prášek na spaní.napoprvé bych ho slušně upozornil, že u mých dveří nemá co dělat, když to nepomůže, nahlásil bych ho na obecním úřadě, že obtěžuje on mne.myslím, že by si likvidaci mýho kohouta rychle rozmyslel.a pokud by se pokusil drůbež otrávit, tak to už je trestný čin.
Pozrite, ja som len písala svoju skúsenosť. So susedmi mám skvelé vzťahy, vajíčka by som im dávala tak či tak, aj oni mi veľakrát pomôžu, hoci by mohli tiež argumentovať, že to pre mňa nemusia robiť a že budem chcieť stále viac a viac.
Trochu ľudskosti do riešenia problémov...
Nehovorím, že to vždy ide, ale nie je zlé sa o to aspoň pokúsiť.

Také jsem to takhle po dobrém zkoušel se sousedy.Brali všemi 10.Jenže ono vajíčko či rajčátko s papričkou, to nesmrdí ani nekokrhá.Ale pak přijde dopisek, že jim vadí kdákání a kokrhání, a on ten kompost s hnojem smrdí a vůbec. No všude člověk nepochodí.
prskavec

XXX.XXX.52.72
No příteli, to řešíš?Kdy má kokrhat kohout?Doporuč sousedovi at si koupí chalupu ve meste. Kam ten svet speje, kohout nesmí kokrhat.
Zdravím. prostě se na něj vyprdněte, a uvidíte co podnikne.ale myslím, že nikde nepochodí.úřady mají důležitější věci na práci, než řešit kokrhání kohouta.akorát se mu vysmějí.proto chodí za vámi, protože si toho je vědom, že nikde nepořídí.kdyby ano, nechodil by otravovat vás.a i kdyby na úřadě pochodil, určitě bych trval na tom, aby to úřad přišel posoudit přímo na místo, zda je v právu či ne.
Situace je pro vás nepříjemná, máme něco podobného.Sousedovi pres cestu vadí, že když nás zahlédnou ovce, bečí. Soused chodí někdy na noční a pres den chce spát.Proto vím, že chcete řešit problém s kokrháním v klidu.Náš kohout taky kokrhá ve 4.30 a počká, až se mu ozvou postupně další kohouti ve vsi a tak se střídají.Jediné řešení u vás vidím v tom, zavírat večer kohouta se slepicemi a pouštět ho treba az v 7 hodin.Ale když to necháte jak to je, opravdu s tím soused nikde nic nedocílí. Několikrát uz to řešili i v Receptáři i v novinách a pokud mu nekokrhá pod oknem, vyhraje kohout!
Dneska jsem zrovna opět vyslechla stížnost na našeho kohouta.Že prej už to vadí všem v okolí.Copak za to můžu, že kokrhá?A zrovna ve čtyři ráno(prej).Já ho slýchám až po páté.A je s podivem, že si ten dotyčný za ty roky ještě nezvyknul.A to ještě netuší, že tu bude druhý kohout.Protože si přivezu pár hedvábniček.
Že se jim tu mrouskaji kočky celou noc a fakt se nedá spát, to nikdo neřeší.A původci jsou jejich kočky, protože za nima lezou ti uřvaní kocouři.Ale chudák náš Fanda by to měl odnést.Tak jsem mu řekla, že to prostě tak chodí-že pes štěká, kohout kokrhá...opilci řvou...Tak mi ale odpověděl, že podají stížnost, aby se tomu rannímu kokrhání zamezilo.Tak nevím, jestli bude náš kohout předvolán?Prostě některý lidi jsou otravný.

hanka s.
napsal(a):
Dneska jsem zrovna opět vyslechla stížnost na našeho kohouta.Že prej už to vadí všem v okolí.Copak za to můžu, že kokrhá?A zrovna ve čtyři ráno(prej).Já ho slýchám až po páté.A je s podivem, že si ten dotyčný za ty roky ještě nezvyknul.A to ještě netuší, že tu bude druhý kohout.Protože si přivezu pár hedvábniček.
Že se jim tu mrouskaji kočky celou noc a fakt se nedá spát, to nikdo neřeší.A původci jsou jejich kočky, protože za nima lezou ti uřvaní kocouři.Ale chudák náš Fanda by to měl odnést.Tak jsem mu řekla, že to prostě tak chodí-že pes štěká, kohout kokrhá...opilci řvou...Tak mi ale odpověděl, že podají stížnost, aby se tomu rannímu kokrhání zamezilo.Tak nevím, jestli bude náš kohout předvolán?Prostě některý lidi jsou otravný.
nesmíte obtěžovat "nad míru přiměřenou poměrům". pokud žijete někde na vsi, kde se prostě drůbež chová, tak má soused smolíka.

hanka s.
napsal(a):
Jsme na kraji malého města.Ale slepice tu chováme už nějakých čtyřicet let.Ale prostě se vždycky najde rypák.V tom případě ty kočky by tu taky neměly co dělat.Ale, že si ještě nezvykli?
mě ten můj hedvábník taky občas vzbudí, byť je v kurníku. Není to stabilní zvuk (jako třeba stále jezdící auta), aby si člověk zvyknul. A uznávám, že při mrouskajících se kočkách se fakt spát nedá
Také mám problém s kokrháčem... Sousedka říkala že na ni chodí lidi zvonit že nám kokrhá kohout (sousedka pracuje na obecnim úřadě) prý ve 4 ráno, no... Je to kohout... Toť otázka, když ho zlikviduju a pořídím jiného, který bude taky nahlas kykyrykat dostanu se do bezvychodne situace se zabíjením a kupováním kohoutu... Ale sousedka taky říkala, že nám kouří komín, stěkaji nám psi a taky nesmím na zahradě spálit žádné dřevo, protože ji to smrdí... Nakonec z ní vylezlo, že to vadí jí a jedné paní... Takže to jsou lidé co na ní chodí zvonit... Topime uhlím, eko kotel automat, dřevo a klacky ze zahrady pro sousedsky klid odvážíme pálit k rodičům a psi máme v noci zavřene doma (vevnitř) takže 100% neštěkaji...