hanaha
XXX.XXX.68.117
Dobrý den, plánuji si pořídit asi 3-5 slepiček, jen pro svou vajíčkovou potřebuju
prostoru tu mám hodně, ale problém je s predátory. Potřebovala bych takový výběh, aby mi na ně nemohli lišky, tchoři, kuny, jestřáby, atd.. bydlíme totiž na polosamotě u lesa a všechno z tohoto tu je v požehnaném množství.Nejlépe by ještě bylo, kdyby to šlo třeba nějak posouvat, abych mohla vždycky když slípky trávu spasou, šoupnout je o kousek dál, zase na zelené
Nemáte někdo něco takového? Pomohli by jste mi s inspirací
Koukala jsem na různé nabídky od firem a inter.obchodů, ale všechno je na mne většinou moc drahé a navíc jsem četla, že to ani nemá moc dlouhou životnost :-P
Za vaše případný fotky, jestli něco takového máte, budu taky moc vděčná ![]()
Děkuju.
Tiež bývame na samote v lese. Asi veľmi neporadím, nemám presúvacie ohrady, ale ak sa chcete vyhnúť predátorom, treba sliepky zatvárať hneď ako sa začne stmievať. Netvrdím, že sa nemôže niečo prihodiť aj cez deň, ale lepšia je 100 percentná prevencia. Kurníky som postavila také, že sa mi do nich nič nedostane a pod ohradu som zakopala veľké kamene aby to nešlo ani podhrabať.
Možno by bolo ideálne keby mali sliepky stálu pevnú ohradu s kurníkom a potom nejakú z pletiva zbúchanú, ktorá by sa dala prenášať a väčšinu dňa by ste ich mali tam. Myslím, že preniesť do nej 3-5 sliepok ne je až také strašné. A samozrejme ak by ste im tam dali nejaký jednoduchý prístrešok, bolo by to skvelé. Tak či tak cez zimu určite nebudete používať prenosnú ohrádku a skôr využijete tú pevnú.
Inak, ďakujem za nápad, asi tiež vymyslím nejakú ďalšiu ohrádku, ktorú bude možné presúvať po pozemku.