karpinda
XXX.XXX.220.19
Krásnou neděli přeji. Chci se zeptat, zda někdo bude vědět, sedla mi kvočna...chci ji nechat vysedět kuřátka. Ale všechny slepice chodí jen do jednoho snášedla. Mám ji přestěhovat s vejci jinam a izolovat ji nebo začnou ostatní slepice snášet jinam? Děkuji za odpověď. Sedla mi poprvé po letech, tak nemám žádnou zkušenost :).
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ano, dejte nim jinam, kde bude mít klid, nejlépe na dva-tři dny přiklopit bedýnkou, protože bude mít tendenci se vracet na původní místo. Jen ji nechte 1x denně, k večeru, vyvenčit a nakrmit. Vejce nasadit až tehdy, když se bude vracet po vyvenčení na nové místo. Zatím ji dejte podkladky.
Dobrý den, chci se zeptat, letos mi sedlo cca již 10slepic,2sedí a jedna kvoká. Všechny vyseděly, odvodily, vše v pořádku. nechala jsem kvočny u malých vždy kolem 5ti týdnů, pak jsem je vrátila a chvíli trvalo než začly znova snášet. Někomu týden, někomu dýl. Momentálně mi vodí kuřátka zdr. barnaveldka, již 3apůl týdne a včera koukám, že v kotci je snesené vejce. Stále je vodí, ale již snáší. Je to normální? Dostávají k jídlu brambory se šrotem a směsí nebo chleba se směsí. + obilí, tráva a 3x dostaly trochu masa vařeného.
martina85
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat, letos mi sedlo cca již 10slepic,2sedí a jedna kvoká. Všechny vyseděly, odvodily, vše v pořádku. nechala jsem kvočny u malých vždy kolem 5ti týdnů, pak jsem je vrátila a chvíli trvalo než začly znova snášet. Někomu týden, někomu dýl. Momentálně mi vodí kuřátka zdr. barnaveldka, již 3apůl týdne a včera koukám, že v kotci je snesené vejce. Stále je vodí, ale již snáší. Je to normální? Dostávají k jídlu brambory se šrotem a směsí nebo chleba se směsí. + obilí, tráva a 3x dostaly trochu masa vařeného.
Každý organismus je jiný. Když je ještě vodí, tak je u nich nechte. Pokud by je ve 3,5 týdnech nechala, byla by to špatná kvočna.
Z Vašeho příspěvku jsem pochopil, že jste vlastně kvočny od kuřat odstavovala, i když se o ně ještě staraly. Nejčastěji kvočny vodí kuřata 6 - 8 týdnů. Když kuřata opouštějí, jsou již většinou ve formě a během 1- 3 dnů začínají nést (někdy snáší a ještě kuřata vodí). To jen, že násilný odstav je zbytečný, pokud jste k tomu tedy neměla nějaké konkrétní důvody.