Agresivní kohout - výměna

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

JitkaH.

1.8.2017 11:46
JitkaH.

XXX.XXX.80.194

Dobrý den, potřebuji poradit. Mám 12 hybridních slepic a k tomu kohouta. Kohout byl celou dobu v pohodě, poslední měsíc ale začal být agresivní a troufá si pořád víc (ačkoli při každném útoku dostane pěknou nakládačku). Už to dál nemá cenu, co nejrychleji se ho chci zbavit. Bude to moje první zabíjení drůbeže (a ještě k tomu kohouta-agresora), tak se ptám, jak na to (nenechá se chytit a nevím, jestli mě nenapadne, když ho budu třeba večer chtít sundavat z hřadu..). Další otázka je, co pořídit místo něho. Máte zkušenosti s nějakým "hodnějším" kohoutem - prostě nechci chodit po zahradě a pořád se po očku ohlížet, jestli se odněkud z úkrytu nevyřítí šílenec a nebude mě chtít srovnat . Přemýšlela jsem o něčem zdrobnělém, třeba zdrobnělém velsumákovi... Díky za rady. Jitka H.

1.8.2017 12:24
začátek

XXX.XXX.4.22

Hybridáci jsou většinou agresivní, hlavně po prvním roce života, ale i z.velsumák může být agresivní.Na velké hybridky raději velsumáka nebo vlašáka.

1.8.2017 16:07
mysak

XXX.XXX.32.70

JitkaH. napsal(a):
Dobrý den, potřebuji poradit. Mám 12 hybridních slepic a k tomu kohouta. Kohout byl celou dobu v pohodě, poslední měsíc ale začal být agresivní a troufá si pořád víc (ačkoli při každném útoku dostane pěknou nakládačku). Už to dál nemá cenu, co nejrychleji se ho chci zbavit. Bude to moje první zabíjení drůbeže (a ještě k tomu kohouta-agresora), tak se ptám, jak na to (nenechá se chytit a nevím, jestli mě nenapadne, když ho budu třeba večer chtít sundavat z hřadu..). Další otázka je, co pořídit místo něho. Máte zkušenosti s nějakým "hodnějším" kohoutem - prostě nechci chodit po zahradě a pořád se po očku ohlížet, jestli se odněkud z úkrytu nevyřítí šílenec a nebude mě chtít srovnat . Přemýšlela jsem o něčem zdrobnělém, třeba zdrobnělém velsumákovi... Díky za rady. Jitka H.

Dobrý den, budu se opakovat, ale kohout k vysokosnáškovým hybridním nosnicím není nutný. Nicméně prostě zlého kohouta lapte a zabte. Jak správně držet drůbež v ruce? Inu tak, aby se netřepala. Pložíme na levou ruku prsní kostí a mezi prsty této ruky fixujeme hlezna. Pravá ruka je pak volná k dalším úkonům. (leváci opačně) K samotnému zabíjení doporučuji do špalku zatlouci dva dlouhé hřebíky tak daleko od sebe, aby tam prošel krk, ale hlava už né. Vložíte tam drůbeži hlavu a držejíc za běháky, natáhnete, a seknete širočinou za hřebíky. Po odetnutí hlavy a tedy přerušení míchy, se ptáci prudce třepou, jak pracují nervy. Toho se nelekejte. Stačí nepustit beháky a zmítající se polotovar namířit do kopřiv, nebo jiného houští, krev pak tolik nepotřísní vaše oblečení. No a pak kohouta v hrnci zpaříte vřelou vodou. Dbejte na dokonalé polití všech částí, včetně špiček křídel (né konců per, ale myslím přepokládané zakončení křídelní špice). Letky ruční a brčice jdou nejhůř škubat, jsou tuhé. Drubež nenechávejte v horké vodě moc dlouho, jakmile jde peří snadno dolů, je dobré drůbež položit na stůl mimo horkou vodu.

JitkaH.

3.8.2017 10:05
JitkaH.

XXX.XXX.80.194

Kohout včera lapen a zabit. Začátku, Myšáku, moc díky za rady. Jitka.

3.8.2017 10:19
honzapm

XXX.XXX.182.25

Jitko, na kohouta řádná nakládačka nepůsobí výchovně, jak se neznalý člověk
může domnívat, ale přesně opačně. Mějte to u příštího kohouta na paměti.

"začal být agresivní a troufá si pořád víc
(ačkoli při každém útoku dostane pěknou nakládačku)"

JitkaH.

3.8.2017 10:46
JitkaH.

XXX.XXX.80.194

Honzo, to byly ty rady typu "musíte kohoutovi ukázat, kdo je tu pánem". A když nesete slepicím žrádlo, otočíte se a najednou se na vás řítí rozčilený kohout, vlastně vás ani nic jiného nenapadne, než chytit klacek a bránit se. Plus velká obava, že by mohl napadnout děti (vlítnout jim do obličeje).Včera jsem pochopila, jaká je to pitomina a zpětně mě ty výprasky hodně mrzí . Když jsem viděla, jak ho soused klidně chytil jen tak holou rukou (i když na něj už kohout taky skákal) a pak mu seděl v náručí jako beránek, tak mi to došlo. Myslím si, že na souseda už by si nic nedovolil. Takže ale jak příště? Takto?

Přidejte reakci

Přidat smajlík