Brojleři kuřata - barva kůže

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2017 21:50
dada11

XXX.XXX.220.21

Dobrý den, mám dotaz na zkušené ohledně dvou tady prodávaných druhů brojlerů - Cobb a Ross (tuším). výsledná barva kůže tedy žlutá nebo prostě bílá jak z marketu je daná jen druhem krmiva nebo i druhem brojlera? já mám pořád žlutoučké a známá jen bílé jako křída, nevím tedy do detailu čím krmí, ale rozdíl bude určitě. Jde mi o to, když vemu kuřata z líhně, jestli bych se mela ptát i po konkrétním druhu. Děkuji.

3.8.2017 22:27
ovecka

XXX.XXX.203.146

Barva kuže je dána geneticky, žluté nohy, žlutá kůže, masovobílé nohy bílá kůže. Dále ji lze ovlivnit skladbou krmné dávky, kukuřice, zelená píce, mrkev obsahují barviva, která se ukládají do kůže a tuku.
Také geneticky pomaleji rostoucí kuřata mají žlutější barvu kuže (farmářskí kuře, brojler typu Hubbard).
Koukněte se třeba na stránky http://naschov.cz/nove-genotypy-vykrmovych-kurat/
Dana.

4.8.2017 10:06
dada11

XXX.XXX.220.21

ovecka napsal(a):
Barva kuže je dána geneticky, žluté nohy, žlutá kůže, masovobílé nohy bílá kůže. Dále ji lze ovlivnit skladbou krmné dávky, kukuřice, zelená píce, mrkev obsahují barviva, která se ukládají do kůže a tuku.
Také geneticky pomaleji rostoucí kuřata mají žlutější barvu kuže (farmářskí kuře, brojler typu Hubbard).
Koukněte se třeba na stránky http://naschov.cz/nove-genotypy-vykrmovych-kurat/
Dana.

DObrý den, děkuji za reakci. Myslela jsem si to, že to nebude jen krmením. NIcméně nevíte jak je to u těch dvou druhů brojlerů? i když je genetika na bílé přesto se dá ovlivnit krmnou dávkou? díky smajlík

4.8.2017 22:44
ovecka

XXX.XXX.203.146

To vám neřeknu, brojlery nechovám. Zkuste přítele Googla - zadávejte barva kůže brojler Ross a Cobb, je tam spousty materiálů, možná něco vyčtete. Já bych si tipla, že jsme národ, jež preferuje žlutou kůži, tak i brojleři budou mít genetické předpoklady pro žlutou. Dana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2017 23:07
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to jednoduchý, co má žlutý nohy má i žlutou kůži

Přidejte reakci

Přidat smajlík