Dobrý den, mám dotaz na zkušené ohledně dvou tady prodávaných druhů brojlerů - Cobb a Ross (tuším). výsledná barva kůže tedy žlutá nebo prostě bílá jak z marketu je daná jen druhem krmiva nebo i druhem brojlera? já mám pořád žlutoučké a známá jen bílé jako křída, nevím tedy do detailu čím krmí, ale rozdíl bude určitě. Jde mi o to, když vemu kuřata z líhně, jestli bych se mela ptát i po konkrétním druhu. Děkuji.
Barva kuže je dána geneticky, žluté nohy, žlutá kůže, masovobílé nohy bílá kůže. Dále ji lze ovlivnit skladbou krmné dávky, kukuřice, zelená píce, mrkev obsahují barviva, která se ukládají do kůže a tuku.
Také geneticky pomaleji rostoucí kuřata mají žlutější barvu kuže (farmářskí kuře, brojler typu Hubbard).
Koukněte se třeba na stránky http://naschov.cz/nove-genotypy-vykrmovych-kurat/
Dana.
ovecka
napsal(a):
Barva kuže je dána geneticky, žluté nohy, žlutá kůže, masovobílé nohy bílá kůže. Dále ji lze ovlivnit skladbou krmné dávky, kukuřice, zelená píce, mrkev obsahují barviva, která se ukládají do kůže a tuku.
Také geneticky pomaleji rostoucí kuřata mají žlutější barvu kuže (farmářskí kuře, brojler typu Hubbard).
Koukněte se třeba na stránky http://naschov.cz/nove-genotypy-vykrmovych-kurat/
Dana.
DObrý den, děkuji za reakci. Myslela jsem si to, že to nebude jen krmením. NIcméně nevíte jak je to u těch dvou druhů brojlerů? i když je genetika na bílé přesto se dá ovlivnit krmnou dávkou? díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to jednoduchý, co má žlutý nohy má i žlutou kůži