Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.8.2017 20:37
vosajda

XXX.XXX.226.68

Prosím vás, vím, že nemám chovat krůty a slepice společně. Nedělám to a mám klid. Ale zajímá mě, odkud ty slepice tu nákazu černohlavosti získají, aby ji, když tak, předaly krůtám?Ptám se asi jako blb, ale zajímá mě to.

8.8.2017 20:47
vosajda

XXX.XXX.226.68

Tak jsem si i sama odpověděla. Už vím, odkud se nákaza bere. Tak se nezlobte, předtím jsem to hledala, ale našla jsem odpověď až nyní.
Dávám ji sem pro další "špatnohledače", jako jsem já .

Dobrý den, určitě jste se dočetla, že histomonóza (lidově černohlavost) přenáší roup kuří a některé druhy dešťovek. Společný výběh je menší zlo, podstatné je ustájení. Problém nastává v přeplněných chlévech, kde by krůty neměly se slepicemi co dělat. Jsou to otužilá zvířata, která nepotřebují zateplený kurník a stačí jim jen suchý přístřešek - voliéra proti škodné. Husy se chovají zvlášť, protože jsou dost agresivní vůči menší drůbeži. Ty ale také nepotřebují zvláštní péči a zavírají se jen kvůli škodné. Kachny není vhodné chovat se slepicemi, protože mají rady vodu a jejich chov je spojený s vlhkem. Vlhko je na druhou stranu nepřítel hrabavých. Hrabavým prospívá suché prostředí.90% zdravotních problému v chovech drůbeže je spojeno s tím, že chovatelé musí mít všechno a nemají na to prostory. Při odděleném chovu se dá vše snadněji uhlídat, kontrolovat a léčit. Když už není zbytí pak vodní a hrabavá drůbež by měla mít oddělené ubikace. Zamezit přístup na hnojiště všem to platí obecně.

8.8.2017 20:48
vosajda

XXX.XXX.226.68

Díky.Rychleji se ptám, než hledám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík