Dobrý den mám prosbu netuší někdo kuli čemu takle slepička ''pelichá'' je to slepička mámy na chalupě mají velkou zelenou zahradu večer se zavírají samozdřejmě do kurníku. Cca před měsícem se jí oběvilo vypelichané kolečko na noze tak sme se ptali po známých ale nikdo netušil co to může být. Teď to má i na prsou přidávám foky. Předem děkuji za rady co to je a co s tím máme dělat.
ovecka
napsal(a):
Vypadá to, jako napadení všenkami. Já v případě napadení stříkám slepice Biokillem a pomáhá to.
Všenky jsou docela rychlé a najdete je pod křídly nebo mezi dlouhým peřím na křídlech. Jsou asi 1-2 mm dlouhé, bělavé barvy. Rychle se snaží schovat zpět mezi peří. Dana.
Mockrát děkuji.
KittyKvintusova
napsal(a):
Dobrý den mám prosbu netuší někdo kuli čemu takle slepička ''pelichá'' je to slepička mámy na chalupě mají velkou zelenou zahradu večer se zavírají samozdřejmě do kurníku. Cca před měsícem se jí oběvilo vypelichané kolečko na noze tak sme se ptali po známých ale nikdo netušil co to může být. Teď to má i na prsou přidávám foky. Předem děkuji za rady co to je a co s tím máme dělat.
Slepice na snímku nepelichá, má jen olámané stvoly per. Až bude pelichat, zcvrkne hřeben, zesiná, a začne samovolně pouštět peří včetně těchto zalámaných per a na jejich místě narostou nejprve pysky a v nich nová kompletní pera.