trhy

XXX.XXX.96.58
Poradíte, za kolik (ks x kg) prodat husokachnu. V jakém stáří/hmotnosti je zabít? Pořizovací cena pižmovky byla 140 Kč/ks.
ztzenmzio

XXX.XXX.234.110
Pižmovky prodáváme za 100 kč/kg živé váhy, těm co chtějí (a najdou se kupci) nikomu je nenabízíme a je nám celkem jedno, jestli se nějaká prodá, nebo si to sežereme sami.
Vykuchanou a zpracovanou už bych nikomu neprodal, tu práci Vám prostě nikdo nezaplatí.
Zabíjí se při zralém peří, v praxi většinou v 11 týdnech ( podle mě to ještě není ono) a nebo v cca 4 měsících - naše kachny mají v tomto věku cca 3kg a kačeři cca 5,5kg i více.
Co si představujete pod pseudoslovem husokachna netuším, uvedené se týká pižmovek.
trhy

XXX.XXX.173.147
Husokachna neboli pižmovka?
Když prodáváte tedy, tak nekuchate?
trhy

XXX.XXX.96.58
@pastevecovci jak jste na to přišel/a, že husokachna neexistuje? Takto jsme ji koupili v drůbežárne.
Husokachna je opravdu nesmysl. Je to pouze marketingový tah, některý prodejce tímto názvem označuje zmasilé pižmovky barbarie, některý zase křížence pižmovek s kachnou pekinskou. V kontextu zoologického značení je to ale nesmysl Kříženci kachny a husy prostě neexistují.
A že vám tomprodali v nějakéí drůbežárně neznamená, že je to pravda.
Číňané také kdysi vyšlechtili hedvábničku a tvrdili, že je to kříženec slepice a králíka Dana.
Pižmovky také prodáváme v kuchynské uprave za 100 kč/kg. Když tady zminujete barbirie, zajímalo by mě, zda je v česku oficialně ještě někdo prodává. V loni jsem si je objednal u Gallus Extra s.r.o, ale vyrostli z toho mulardi. Pokud někdo máte barbarie v okruhu do 100 km od Zábřeha, nabídněte.
.
Jirmat49@seznam.cz.
ovecka
napsal(a):
Husokachna je opravdu nesmysl. Je to pouze marketingový tah, některý prodejce tímto názvem označuje zmasilé pižmovky barbarie, některý zase křížence pižmovek s kachnou pekinskou. V kontextu zoologického značení je to ale nesmysl Kříženci kachny a husy prostě neexistují.
A že vám tomprodali v nějakéí drůbežárně neznamená, že je to pravda.
Číňané také kdysi vyšlechtili hedvábničku a tvrdili, že je to kříženec slepice a králíka Dana.
To jsou krásná plemena...tak já budu prodávat kočkopsy
Dnes jsem zabíjela kachny ve stáří 3 a půl měsíce a v kuchyňské úpravě kačeři váží 4.30kg a kachny 2.30kg. Jsou to poloviční barbarie.