Uživatel s deaktivovaným účtem

My chováme po párech, všechny páry se zdržují většinu roku v hejnu.
Když jsme si je poprvé přivezli tak jsem je nechala 3 dny zavřené v kachníku, poté jsme jim na týden udělali před kachníkem ohrádku kde mohli okukovat. Po této době již měly možnost pohybu po celém pozemku s tím že jsem je prvních pár dní kontrolovala a případně když byly ještě za tmy venku jsem je nahnala do kachníku.
Já mám indické běžce spolu se zakrslými kachnami a jsou v pohodě.
Na jaře jsou vždy nějaké šarvátky ale pod občasným dohledem chovatele se nic nemůže stát.

Se slepicemi se kačky snáší bez problémů. Kačeři si občas "ujasní pozice" ale to je naprosto přirozené a běžné, v dostatečně velkém výběhu by toto být problém neměl.
Mě kachny IB vysedí a odvodí káčata každý rok, záleží na tom jestli jsou kačky vysezené kachnou nebo z líhně. Pokud jsou odchované přirozeně, pak mají mnohem větší pud zasednout než ty z líhně.

Tady máte něco na pročtení
http://m.indickybezec.com.
Dobrý den!
Indický běžci se chovají především na produkci vajec a predaci slimáků na zahradách. Je to lehká, nosná kachna. Podle mé zkušenosti mají zachovaný i pud sezení na vejcích, mě každým rokem seděly kolem 1-4 kusů z 6 kachen. Oplodnénost byla tak 97%, chovají se v mnoha barevných rázu, především k výstavních účelům. Mají rádi velké prostory, většinu krmiva si seženou sami. Taky někdy poslouží i nějaký ten rybník nebo dětský pískovište, kam se půjdou vykoupat. Jinak jsem byl s těmihle kachnami velmi spokojen a doporučil bych ho i začátečníkovi. Přeji mnoho úspéchů v chovu. M.CH.T
Indiány mám už čtvrtým rokem (kačera a dvě kachny) a podle mě je to jedna z nejméně náročných kachen. Mají svůj vlastní kachník, ale dokud nemrzne vůbec se jim do něj nechce. Jelikož se skamarádili s našimi pesany nemusím se bát škodné. Je hodně vtipné sledovat jak když se pes otočí hned po něm jdou. Tedy než se zase otočí k nim Na krmení jsou taky super, když jim dopřejte dost místa většinu obživy si seženou sami. Náš kačer si loni dost ošklivě zlomil nohu... Dostal dlahu a i když pořád pajdá vypadá spokojeně. Myslel jsem že s tou nohou bude letošní oplozenost vajíček mizerná, ale byl sem mile překvapen. Na jaře kachny seděli společně a ze 14 vajíček bylo 14 kachňat. Jedna kachna sedla ještě jednou nechal sem jí čtyři vajíčka a teď za ní běhají čtyři kachňata.
Reaguji na vas prvni prispevek, dotaz. Podle me zkusenosti je lepsi mit vic kacenek, tak 2 na jednoho. My mame IB tretim rokem. Loni nam kachna vysedela z deseti vajec 7 mrnousku a z toho jsme si nechali jednu kaenku. Ta mela letos 2 kachnata z peti vajicek. Predtim kacer tak mordoval tu jednu, ze jsme take mesic lecili. Ne dlahou ale injekcemi a vitaminy. Dneska holky porad nesou, dokonce bylo 6 vajicek za 2 dny. Kdyz si najdete starou diskuzi ctrnactidenni kachnata IB, tak se tam doctete nase chovatelske poznatky. Jinak vajicka super. Delam z nich vsechno, natvrdo, do testa... Co se tyka koupani, tak nam 2 roky stacila zakopana stara plechova vanicka a letos jsme zakopali plastovy motorovy kryt 3 na1,2m. Viz theplakova diskuze. A to, ze se rika, ze IB jsou plachy tak nas kacer miluje psi, kocky, slepice a nas, vyzaduje mazleni a noseni.
Preji hodne uspechu v chovu. Capice.
.tumash1983.
napsal(a):
Indiány mám už čtvrtým rokem (kačera a dvě kachny) a podle mě je to jedna z nejméně náročných kachen. Mají svůj vlastní kachník, ale dokud nemrzne vůbec se jim do něj nechce. Jelikož se skamarádili s našimi pesany nemusím se bát škodné. Je hodně vtipné sledovat jak když se pes otočí hned po něm jdou. Tedy než se zase otočí k nim Na krmení jsou taky super, když jim dopřejte dost místa většinu obživy si seženou sami. Náš kačer si loni dost ošklivě zlomil nohu... Dostal dlahu a i když pořád pajdá vypadá spokojeně. Myslel jsem že s tou nohou bude letošní oplozenost vajíček mizerná, ale byl sem mile překvapen. Na jaře kachny seděli společně a ze 14 vajíček bylo 14 kachňat. Jedna kachna sedla ještě jednou nechal sem jí čtyři vajíčka a teď za ní běhají čtyři kachňata.
Velmi mile , mrzima čo sa stalo vašmu kačerovi ale oplodnenost vyborna
čapice
napsal(a):
Reaguji na vas prvni prispevek, dotaz. Podle me zkusenosti je lepsi mit vic kacenek, tak 2 na jednoho. My mame IB tretim rokem. Loni nam kachna vysedela z deseti vajec 7 mrnousku a z toho jsme si nechali jednu kaenku. Ta mela letos 2 kachnata z peti vajicek. Predtim kacer tak mordoval tu jednu, ze jsme take mesic lecili. Ne dlahou ale injekcemi a vitaminy. Dneska holky porad nesou, dokonce bylo 6 vajicek za 2 dny. Kdyz si najdete starou diskuzi ctrnactidenni kachnata IB, tak se tam doctete nase chovatelske poznatky. Jinak vajicka super. Delam z nich vsechno, natvrdo, do testa... Co se tyka koupani, tak nam 2 roky stacila zakopana stara plechova vanicka a letos jsme zakopali plastovy motorovy kryt 3 na1,2m. Viz theplakova diskuze. A to, ze se rika, ze IB jsou plachy tak nas kacer miluje psi, kocky, slepice a nas, vyzaduje mazleni a noseni.
Dakejem, mzslel som že si kupim 2 kačice a 2 kačerov ale potom sa iny chovatel že ma 3 kačice tak som ich zobral a mal mi doniest kačera a ešte mi ho nedoniesol moje kačky ešte neniesli vajička lebo sú tohtoročné
jakura
napsal(a):
Dakejem, mzslel som že si kupim 2 kačice a 2 kačerov ale potom sa iny chovatel že ma 3 kačice tak som ich zobral a mal mi doniest kačera a ešte mi ho nedoniesol moje kačky ešte neniesli vajička lebo sú tohtoročné
Nepořizujte si druhého kačera! ke třem kačenkám úplně postačí jeden, oplozenost bude velice dobrá, s druhým kačerem si jen vyrobíte problémy, hlavně kačenkám, budou se o ně rvát, kačenky budou stále pronásledované chudinky, potom následují vykloubené nožky atd...budou kačenky vyhánět z hnízda, když zasednou, protože je chtějí neustále pojímat...prostě samčí rivalita..nechte si jednoho a kačenky budou šťastné...vlastní zkušenosti.. ..
ančovička1
napsal(a):
Nepořizujte si druhého kačera! ke třem kačenkám úplně postačí jeden, oplozenost bude velice dobrá, s druhým kačerem si jen vyrobíte problémy, hlavně kačenkám, budou se o ně rvát, kačenky budou stále pronásledované chudinky, potom následují vykloubené nožky atd...budou kačenky vyhánět z hnízda, když zasednou, protože je chtějí neustále pojímat...prostě samčí rivalita..nechte si jednoho a kačenky budou šťastné...vlastní zkušenosti.. ..
Souhlas
ančovička1
napsal(a):
Kedy vam vaše kačky IB začali znašat.
Mě už zase začaly snášet obě loňské kachny běžkyně. Aspoň mám z čeho vařit, protože slepičích je denně 1-2 vejce.
ančovička1
napsal(a):
Doby deň. Ja mám k jednému káčerovi 5 kaceniek. Treba už druhého káčera? Ďakujem

sbs777
napsal(a):
Doby deň. Ja mám k jednému káčerovi 5 kaceniek. Treba už druhého káčera? Ďakujem
Myslím, že to půjde i takto jako 1,5 . Běžec je velice sexuálně aktivní, jestli máte zdravého kačera, zvládne 5 kachen. Teď je ještě asi nepojímá všechny, ale jak se roznesou, tak bude chtít mít co nejvíc mladých a bude se pářit v jednom kuse. Zrovna kačer běžec přefíkne každou kachnu co vidí, musel jsem je zrušit, kačer běžec páchal sexuální násilí na zakrslé kachně, což je sice přirozené, ale z chovatelského hlediska nežádoucí. No zase zakrslý kačer mu jezdil jeho kachny a tomu se povedlo s jednou kačenou běžce zplodit syna křížence, který vypadal jako březňačka.
sbs777
napsal(a):
Dobry den,na vas dotaz ohledně indiánů,vám ze svych zkušeností dobře odpovedel Jakub Erlec,tak nam můžete věřit..lepší je kacenek vic,kdyz prvni zasedne,nejradši do křoví,tak ma kačer další,aby ji nemusel obtěžovat..dobre sedi..ja mam i pro pizmaka 5 kacenek,oplozenost výborná..musite mit dospělého a silneho kačera a neni problém..dva kaceri jsou silni rivalové a z kacenek se shazuji,takze i oplozenost klesa..tak hodne úspěchů😀
ančovička1
napsal(a):
Dobry den,na vas dotaz ohledně indiánů,vám ze svych zkušeností dobře odpovedel Jakub Erlec,tak nam můžete věřit..lepší je kacenek vic,kdyz prvni zasedne,nejradši do křoví,tak ma kačer další,aby ji nemusel obtěžovat..dobre sedi..ja mam i pro pizmaka 5 kacenek,oplozenost výborná..musite mit dospělého a silneho kačera a neni problém..dva kaceri jsou silni rivalové a z kacenek se shazuji,takze i oplozenost klesa..tak hodne úspěchů😀
Ďakujem. Chcel by som vajíčka dávať do liahne nakoľko sa mi osvedčilo liahnut aj keď som začiatočník. Môžem dávať do liahne hneď prvé vajíčka ktoré začnú znášať alebo mám nejaký čas počkať?
sbs777
napsal(a):
Ďakujem. Chcel by som vajíčka dávať do liahne nakoľko sa mi osvedčilo liahnut aj keď som začiatočník. Môžem dávať do liahne hneď prvé vajíčka ktoré začnú znášať alebo mám nejaký čas počkať?
Klidne prvni vajicka sbirejte a davejte do lihne,pokud je nepotrebujete v kuchyni,ony si kacenky hned tak nesednou a prvni vajicka,pokud zacnou snaset brzy,stejne venku prochladnou nebo zmrznou..indiani se v lihni lihnou dobře😀..kacenka,která snasi prvnim rokem,ma zprvu vajicka menší,je to stejné,jako u slepice,tak posoudite sam..úplně prvni snesena bych nedávala..zkuste tak po týdnu snášky,a sbirat,nenechat dlouho prostydnout😀
Stiavnicka

XXX.XXX.234.177
Dobry den prosin poradte mi ake vitaminy mam dat indickym bezcon ked im vypadava perie.
Mam na zahrade same perie. Dakujem
Vsechna pernata plemena kachen,hus i slepic v tomto obdobi pouští staré peří,pelichaji..také mám plnou zahradu peri z hus,pizmovek i slepic,ale už jim současně narůstá nové,krásné peří na zimu😀..vašim indiánům v přeperovani pomůžete kvalitnim krmenim,kupte jim směs pro kachny,potřebují hodně bilkovin,vápníku,minerálů

Stiavnicka
napsal(a):
Dobry den prosin poradte mi ake vitaminy mam dat indickym bezcon ked im vypadava perie.
Mam na zahrade same perie. Dakujem
Jestli máte loňské kačery a kachny, tak se nedivte, že je všude peří, kačeři mění barvu na svatební šat a kachny pelichají s koncem snášky. Jestli máte letošní již vzrostlý odchov, tak je patrně ve věku prvního pelichání, okolo 3 měsíců (je to i o tom, jak se krmili během růstu).
Řešení je vítr. Nebo sběr peří např. sekačkou.
Kachny přepeří a peří už padat nebude.
Žádný speciální vit. preparát není nutný, akorát sypte do krmení část slunečnice pro lepší kvalitu rostoucího peří. Není to nutné, ale peří pak bude hezčí.
Jinak už dále po přepelichání dávejte hlavně pšenici a ječmen. Kukuřici žerou taky, ale pozor na tučnění.
ahojte mám káčera???? že by som mala mať 4 kačky jedného káčera no majú 5 týždnov a akosi gagot moc nepočuť este len kedy tedy. Farebne sa menia každým dňom . Jednej tej žltej sa meni zobák na zeleno no uvidim ako ostatné.Najskor sme si mysleli že káčer je ten tmavý až čierny lebo má tmavý zobák ale stále nevieme poradťe čo poviete ? dakujem
Este nieje nic stratene toto je foto z vikipedie a kacka ma taku farebnu hlavu
Myslim tym žltu hlavu s pásikmi že na tejto foto ma kačka .zelenu ma kačer je ako divy . .lebo mam take tri a jeden uz ma zeleny zobak .tak dufam ze to niesu kacery vsetci traja ak ano mozem kupit kacky
Pěkný den, rádi bychom na zahradu kačenky IB jako “kamarády”, na slimáky i na vajíčka. Jak jste prosím docílila, že jsou “mazlící”? Chápu, že každé zvířátko je jiné, ale pomůže každá zkušenost, třeba se také povede. A druhý dotaz. Když si necháme nějaký odchov, jak je to prosím s pářením? Mám na mysli situaci, kdy si necháme kačenku, ale stále bude v chovu otec kačer, či kačera a v chovu bude maminka kačka. Omlouvám se za hloupý dotaz, nikdy jsme drůbež nechovali, tak se snažím všude najít vhodné informace. Neplánujeme odchovy, ale když se zadaří, tak proč ne😊
čapice
napsal(a):
Pěkný den, rádi bychom na zahradu kačenky IB jako “kamarády”, na slimáky i na vajíčka. Jak jste prosím docílila, že jsou “mazlící”? Chápu, že každé zvířátko je jiné, ale pomůže každá zkušenost, třeba se také povede. A druhý dotaz. Když si necháme nějaký odchov, jak je to prosím s pářením? Mám na mysli situaci, kdy si necháme kačenku, ale stále bude v chovu otec kačer, či kačera a v chovu bude maminka kačka. Omlouvám se za hloupý dotaz, nikdy jsme drůbež nechovali, tak se snažím všude najít vhodné informace. Neplánujeme odchovy, ale když se zadaří, tak proč ne😊