Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.8.2017 16:55
wyandotte

XXX.XXX.98.124

Dobry den mam otazocku ohladom kuriatok mam doma kuriatka s pod kvocky odkedy ich kvocka opustila kurence nepriberaju su nasuchoene prvy krat co sa to stalo bola aj krv v truse tak som ich preliecil sulfakoxom. A odvtedy davam acidomid do vody cca mesiac bol pokoj a kurence su znovu nasuchorene a zda sa mi aj hrudna kost vystupena akoby vobec nepribraly. Kontroval som aj parazity a nevyzera ze bi maly na sebe neake pristup k popoleniu maju. Ostatne co su vakcinovane livakoxom su cipenre a nemaju ziaden problem. Co to moze bit?

14.8.2017 18:19
mysak

XXX.XXX.51.171

wyandotte napsal(a):
Dobry den mam otazocku ohladom kuriatok mam doma kuriatka s pod kvocky odkedy ich kvocka opustila kurence nepriberaju su nasuchoene prvy krat co sa to stalo bola aj krv v truse tak som ich preliecil sulfakoxom. A odvtedy davam acidomid do vody cca mesiac bol pokoj a kurence su znovu nasuchorene a zda sa mi aj hrudna kost vystupena akoby vobec nepribraly. Kontroval som aj parazity a nevyzera ze bi maly na sebe neake pristup k popoleniu maju. Ostatne co su vakcinovane livakoxom su cipenre a nemaju ziaden problem. Co to moze bit?

No kokcidioza. takže tentokrát nasa´dte ESB.po léčbě dejte AD kombinal a pribiotika.

14.8.2017 20:23
bery25

XXX.XXX.95.60

Dobry, mne zacali hynut trojmesacne kurence, jedna tyzdenne, zacnu sa im motat nohy, slabo chodia a do troch dni je konec, poslal som jednu na rozbor tak uvidim, ale dovtedy neviem co robit,

14.8.2017 22:10
peter z bratislavy

XXX.XXX.225.243

Treba tomu predchádzať vakcináciou Livacoxom. Je to doživotná vakcina proti Kokcidioze. Roky to tak robím a s dobrým vyýsledom.

15.8.2017 19:54
wyandotte

XXX.XXX.114.225

Dakujem vam za rady. No mam doma aj vakcinovane kusy ale to len tie od tych lepsich chovatelov tieto sa mne vyliahly pod kockou a 5 som dokupil. Vakcinovat chcem aj ja len neviem ako to funguje respektive postup vakcinacie. Livacox sa dava do vody par dni po vyliahnuti ale vraj je ho dost a minie sa iba male mnozstvo. Co stym ostatkom zahodit alebo vydrzi do dalsej sezony? A vakcinujete aj proti salmonele salgenom? Dakujem.

15.8.2017 19:56
wyandotte

XXX.XXX.114.225

Niekde na stranke som cital ze nobe jedince do kmenu bi sa maly prevakcinovat ale nieje to blbost? Ked vyrobca udava ze nenakazene kusy sa maju vakcinovat? Ci?

15.8.2017 20:17
ovecka

XXX.XXX.203.146

Livacoxom Q se vakcinují 1denní kuřata sprayováním v nějaké bedně, kde se pak nechají cca hodinu oschnout. To je nejjednodušší aplikace. Dále musí mít kuřata kontakt s trusem, tím se znovu dostávají do kontaktu s kokcidiemi a imunita se posiluje.
V žádném případě se nevakcinují starší jedinci, kteří již přišli do kontaktu s přirozenými kokcidiemi.
Vakcína je na 1000 kusů a je použitelná asi tak 3 měsíce po otevření. Musí být uložena v lednici a odebíráno sterilní stříkačkou (vždy novou, originál zabalenou). V Čechách vyjde asi na 1000Kč.
Kupuji každý rok a domlouváme se s kolegy, využijeme společně beze zbytku.
Zlepšení zdravotního stavu je velmi výrazné. Naprostá spokojenost. Koupila bych, i když bych chtěla navakcinovat třeba jen 100 kusů pro sebe. Dana.

15.8.2017 20:24
wyandotte

XXX.XXX.114.225

Dakujem za odpoved. Aj ja to asi tak spravim. Ked 3 mesiace tal stiha navakcinovat dve liahne cca. Skoda ze sa nevyraba v mensom lebo takto budem kupovat sam a zahadzovat celu flasku. Ale potom ma napada otazka co s dokupenimy jedincami? Napr nepribuzny kohut a tak ked nebudu vakcinovane? Aj teraz mam dohodnute jedince cca 4 -5 mesacne myslite ze este mozu trpiet na kokcidiozu? Bojim sa abi mi nepadly mesiac po kupe...

15.8.2017 22:01
ovecka

XXX.XXX.203.146

Starší jedinci jsou vůdči kokcidiím odolnější. Vlastně se pobytem v přirozeném prostředí také trochu imunizují a pokud nejsou oslabeni nemocí nebo stresem, tak u nich kokcidioza tak snadno nepropukne. Podpořit odolnost je možné Acidomidem, Propoulem, podáním vitamínů a kvalitní stravou.
Já také kupuji nepřibuzné kohouty a zatím se mi nestalo, že by dostal některý z nich kokcidiozu a byl vážně nemocen.
4-5 měsíční cizí odchov nechte 2-3 týdny v samostatném výběhu (karanténě). Tam si zvyknou na nové prostředí a krmení a potom je můžete spojit s vašimi slípkami. Pak by mělo být vše OK. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík