Dobry den mam otazocku ohladom kuriatok mam doma kuriatka s pod kvocky odkedy ich kvocka opustila kurence nepriberaju su nasuchoene prvy krat co sa to stalo bola aj krv v truse tak som ich preliecil sulfakoxom. A odvtedy davam acidomid do vody cca mesiac bol pokoj a kurence su znovu nasuchorene a zda sa mi aj hrudna kost vystupena akoby vobec nepribraly. Kontroval som aj parazity a nevyzera ze bi maly na sebe neake pristup k popoleniu maju. Ostatne co su vakcinovane livakoxom su cipenre a nemaju ziaden problem. Co to moze bit?
wyandotte
napsal(a):
Dobry den mam otazocku ohladom kuriatok mam doma kuriatka s pod kvocky odkedy ich kvocka opustila kurence nepriberaju su nasuchoene prvy krat co sa to stalo bola aj krv v truse tak som ich preliecil sulfakoxom. A odvtedy davam acidomid do vody cca mesiac bol pokoj a kurence su znovu nasuchorene a zda sa mi aj hrudna kost vystupena akoby vobec nepribraly. Kontroval som aj parazity a nevyzera ze bi maly na sebe neake pristup k popoleniu maju. Ostatne co su vakcinovane livakoxom su cipenre a nemaju ziaden problem. Co to moze bit?
No kokcidioza. takže tentokrát nasa´dte ESB.po léčbě dejte AD kombinal a pribiotika.
Dakujem vam za rady. No mam doma aj vakcinovane kusy ale to len tie od tych lepsich chovatelov tieto sa mne vyliahly pod kockou a 5 som dokupil. Vakcinovat chcem aj ja len neviem ako to funguje respektive postup vakcinacie. Livacox sa dava do vody par dni po vyliahnuti ale vraj je ho dost a minie sa iba male mnozstvo. Co stym ostatkom zahodit alebo vydrzi do dalsej sezony? A vakcinujete aj proti salmonele salgenom? Dakujem.
Livacoxom Q se vakcinují 1denní kuřata sprayováním v nějaké bedně, kde se pak nechají cca hodinu oschnout. To je nejjednodušší aplikace. Dále musí mít kuřata kontakt s trusem, tím se znovu dostávají do kontaktu s kokcidiemi a imunita se posiluje.
V žádném případě se nevakcinují starší jedinci, kteří již přišli do kontaktu s přirozenými kokcidiemi.
Vakcína je na 1000 kusů a je použitelná asi tak 3 měsíce po otevření. Musí být uložena v lednici a odebíráno sterilní stříkačkou (vždy novou, originál zabalenou). V Čechách vyjde asi na 1000Kč.
Kupuji každý rok a domlouváme se s kolegy, využijeme společně beze zbytku.
Zlepšení zdravotního stavu je velmi výrazné. Naprostá spokojenost. Koupila bych, i když bych chtěla navakcinovat třeba jen 100 kusů pro sebe. Dana.
Dakujem za odpoved. Aj ja to asi tak spravim. Ked 3 mesiace tal stiha navakcinovat dve liahne cca. Skoda ze sa nevyraba v mensom lebo takto budem kupovat sam a zahadzovat celu flasku. Ale potom ma napada otazka co s dokupenimy jedincami? Napr nepribuzny kohut a tak ked nebudu vakcinovane? Aj teraz mam dohodnute jedince cca 4 -5 mesacne myslite ze este mozu trpiet na kokcidiozu? Bojim sa abi mi nepadly mesiac po kupe...
Starší jedinci jsou vůdči kokcidiím odolnější. Vlastně se pobytem v přirozeném prostředí také trochu imunizují a pokud nejsou oslabeni nemocí nebo stresem, tak u nich kokcidioza tak snadno nepropukne. Podpořit odolnost je možné Acidomidem, Propoulem, podáním vitamínů a kvalitní stravou.
Já také kupuji nepřibuzné kohouty a zatím se mi nestalo, že by dostal některý z nich kokcidiozu a byl vážně nemocen.
4-5 měsíční cizí odchov nechte 2-3 týdny v samostatném výběhu (karanténě). Tam si zvyknou na nové prostředí a krmení a potom je můžete spojit s vašimi slípkami. Pak by mělo být vše OK. Dana.