Krůta a červy v ocase

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marcopolo

14.8.2017 21:08
Marcopolo

XXX.XXX.6.98

Mám 4 měsíční krůty, a u jedné z nich se mi dneska v oblasti ocasu v tkáni objevily červy.Vydezinfikovala jsem mu to ale přesto tam stále červy jsou.Nevím co si mám počít.
Prosím dokáže někdo poradit.Za každou radu děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.8.2017 21:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Marcopolo napsal(a):
Mám 4 měsíční krůty, a u jedné z nich se mi dneska v oblasti ocasu v tkáni objevily červy.Vydezinfikovala jsem mu to ale přesto tam stále červy jsou.Nevím co si mám počít.
Prosím dokáže někdo poradit.Za každou radu děkuji.

Odporazit to zvíře a zamyslet se nad podmínkami chovu.

Marcopolo

14.8.2017 21:38
Marcopolo

XXX.XXX.6.98

A co by bylo v hodné na vyčištění a zbavení parazitů?
Zamýšlet se nemusím. Podmínky mám dobré a starám se každý den. Jenže nikdo není perfektní a neuhlídá všechno. Vše bylo na krocanovi v pořádku, nechoval se divně, nebyl apatický, trus správné hustoty a barvy, jedl a pil normálně, jako zdravý jedinec. Ještě včera se takhle choval, ale dneska ráno při vypuštění z noclehu do výběhu měl zkrvavený ocas. Zkontroloval jsem mu to a objevil jsem ránu a červy v ní, hned jsem začal jednat, pokusil jsem se mu to vyčistit co bylo v mých silách v ten moment. Opět jsem mu to vyčistil i odpoledne a před zavřením na noc, ale stále tam jsou a objevují se noví. Veterinář má dovolenou a v okolí jiný není.
Nevím čím to mohlo začít.

Soused vedle taky chová zvířata, ale podmínky má katastrofální a ještě vedle nich má hnůj. Může s tím být nějaká souvislost?

Prosím o radu a ne o poučování, jak se chovat o zvíře, protože už chovám hodně dlouho zvířata a nikdy se mi tohle nestalo.
Děkuji.

14.8.2017 22:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.184

Masařky kladou do ran, byl zraněný a...

15.8.2017 10:37
ovecka

XXX.XXX.203.146

Je potřeba všechny larvy odstranit, ránu vydesinfikovat, nastříkat ATB spray (Já pouřívám Pederipra) a bylo by vhodné ji zacelit nějakám tekutým obvazem - Akutol, Kubatol. Ptáci se všeobecně dobře hojí, mohlo by stačit 1 ošetření. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík