Marcopolo
XXX.XXX.6.98
Mám 4 měsíční krůty, a u jedné z nich se mi dneska v oblasti ocasu v tkáni objevily červy.Vydezinfikovala jsem mu to ale přesto tam stále červy jsou.Nevím co si mám počít.
Prosím dokáže někdo poradit.Za každou radu děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Marcopolo
napsal(a):
Mám 4 měsíční krůty, a u jedné z nich se mi dneska v oblasti ocasu v tkáni objevily červy.Vydezinfikovala jsem mu to ale přesto tam stále červy jsou.Nevím co si mám počít.
Prosím dokáže někdo poradit.Za každou radu děkuji.
Odporazit to zvíře a zamyslet se nad podmínkami chovu.
Marcopolo
XXX.XXX.6.98
A co by bylo v hodné na vyčištění a zbavení parazitů?
Zamýšlet se nemusím. Podmínky mám dobré a starám se každý den. Jenže nikdo není perfektní a neuhlídá všechno. Vše bylo na krocanovi v pořádku, nechoval se divně, nebyl apatický, trus správné hustoty a barvy, jedl a pil normálně, jako zdravý jedinec. Ještě včera se takhle choval, ale dneska ráno při vypuštění z noclehu do výběhu měl zkrvavený ocas. Zkontroloval jsem mu to a objevil jsem ránu a červy v ní, hned jsem začal jednat, pokusil jsem se mu to vyčistit co bylo v mých silách v ten moment. Opět jsem mu to vyčistil i odpoledne a před zavřením na noc, ale stále tam jsou a objevují se noví. Veterinář má dovolenou a v okolí jiný není.
Nevím čím to mohlo začít.
Soused vedle taky chová zvířata, ale podmínky má katastrofální a ještě vedle nich má hnůj. Může s tím být nějaká souvislost?
Prosím o radu a ne o poučování, jak se chovat o zvíře, protože už chovám hodně dlouho zvířata a nikdy se mi tohle nestalo.
Děkuji.