Spatne chodící kačena

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

trhy

16.8.2017 17:02
trhy

XXX.XXX.239.123

Špatně nám chodí kačena, není to úplně mláďátko, ale i dospělá. Neudrží rovnováhu, přepadá, jak ji můžeme pomoct, máme stádo 10 ks mladých,4 větší a 20 slepic, které po nich občas jdou a tyto malé, nové se boji...

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.8.2017 17:31

Nevím jestli provokujete, chcete mít srandu z diskutujících, nebo jste chovatel nechovatel. První a druhý případ se tu vyskytuje často a je většinou podobného rázu. Toto může dělat jen naprostý, pardon, "vyl.zanec". Pokud jen chcete rozdmýchat diskusi, tak je toto špatná cesta

Pokud jste třetí případ: tak doporučuji drůbež rozdělit, alespoň než káčata dorostou. Nevím jaké máte podmínky ale je lepší chovat kachny a slepice zvlášť. Káče dejte bokem, krmte kvalitním krmivem a buď se vzpamatuje nebo ne.

trhy

16.8.2017 20:16
trhy

XXX.XXX.96.58

Jsem začátečník. Můj dotaz mi přišel akutní než prohledávat diskuzi, zda toto někdo už neřešil... Líná huba holé neštěstí

trhy

16.8.2017 20:20
trhy

XXX.XXX.96.58

A od mala jsem u babičky neviděla, že by slepice oddělovala od kachen. Mladé slepice, které jsou tu déle doma než kačeny si na ně prostě dovoluji. Na ty velké 4 už ne. A jedna kačena zase zobákem klove do křídel ty zbylé tři. To bysme je měli dle Vás taky rozdělit ještě samostatně každou jscemu zvlášť?

16.8.2017 21:04
ovecka

XXX.XXX.203.146

trhy napsal(a):
A od mala jsem u babičky neviděla, že by slepice oddělovala od kachen. Mladé slepice, které jsou tu déle doma než kačeny si na ně prostě dovoluji. Na ty velké 4 už ne. A jedna kačena zase zobákem klove do křídel ty zbylé tři. To bysme je měli dle Vás taky rozdělit ještě samostatně každou jscemu zvlášť?

To je pořád dokola - moje babička to dělala tak a tak...
A fakt, že je dokázáno, že slepice chované s kachnami trpí chorobami a každý druh má jiné nároky na krmení a ustájení... se prostě nebere na vědomí. A pořád se řeší jedno a to samé, proč se štípou, proč jsou nemocné, proč mi umírají...
Vím, že žádný učený z nebe nespadl, ale když chci něco chovat, tak si nejdříve nastuduji, co dané zvíře potřebuje, jaké má nároky a jaké problémy mohou nastat. Vždyť jsou to živí tvorové a ne věci (fakticky i právně)! Pak vytvořím zázemí a teprve potom si mohu pořídit živé tvory. Dana.

trhy

16.8.2017 21:14
trhy

XXX.XXX.96.58

Ne vždy teorie = praxe.

16.8.2017 21:23
ovecka

XXX.XXX.203.146

trhy napsal(a):
Ne vždy teorie = praxe.

Ale ty kachny si nezaslouží být objektem vašeho praktického zkoušení!
Kdybyste se poučila, tak jste mohla kanibalismu nebo šikanování zabránit. A pokud si myslíte, že se ta zvířata umoudří sama, tak je pán bůh opatruj. Dana.

17.8.2017 07:43

ovecka napsal(a):
Ale ty kachny si nezaslouží být objektem vašeho praktického zkoušení!
Kdybyste se poučila, tak jste mohla kanibalismu nebo šikanování zabránit. A pokud si myslíte, že se ta zvířata umoudří sama, tak je pán bůh opatruj. Dana.

A je to tady zase, paní Dano, hrách a zeď...dotaz, odpověď a protože není po tazatelově, je to špatně. Teď ještě něco na téma "proč odpovídáte, když nechcete" a bude to dokonalé... A že si "babičky" před x lety myslely, že je země placatá a že prostě neřešily, když jim něco chcíplo, protože je to prostě "příroda", protože třeba nevěděly, že se slepice mohou nakazit od kachen parazity, nad tím se nikdo nezamýšlí. Moje babička si taky třeba dodnes myslí, že "byt ve městě s okny na hlavní třídu" je prostě skvělá věc a že bydlet na vsi (odkud do města přišla a kam jsme se my přestěhovali) je dost blbej nápad.

17.8.2017 07:59

trhy napsal(a):
Ne vždy teorie = praxe.

Jasný. proto taky člověk vidí zrovna tu drůbež občas v takových podmínkách a s takovou péčí, že má a) nutkání okamžitě k tomu volat SVS b) hysterické záchvaty smíchu, když pak ten stejný člověk nabízí 100% domácí maso a vejce, protože v některých případech zlaté velkochovy.

17.8.2017 08:44
2mazutak

XXX.XXX.3.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A je to tady zase, paní Dano, hrách a zeď...dotaz, odpověď a protože není po tazatelově, je to špatně. Teď ještě něco na téma "proč odpovídáte, když nechcete" a bude to dokonalé... A že si "babičky" před x lety myslely, že je země placatá a že prostě neřešily, když jim něco chcíplo, protože je to prostě "příroda", protože třeba nevěděly, že se slepice mohou nakazit od kachen parazity, nad tím se nikdo nezamýšlí. Moje babička si taky třeba dodnes myslí, že "byt ve městě s okny na hlavní třídu" je prostě skvělá věc a že bydlet na vsi (odkud do města přišla a kam jsme se my přestěhovali) je dost blbej nápad.

Zdravím.ano, stále jsou lidé co si myslí, hodím slepicím pšenici, naleju vodu, a jdu od toho, v domění, že udělal vše.a pak tady vznáší někdy až stupidní dotazy, proč to, nebo ono.takhle to dělala babička, a basta, a víc o tom nevědí.nějaké přemýšlení, že by to šlo i jinak, je ani nenapadne, vždyt je to přeci jen slepice ne.

17.8.2017 10:09
ladd

XXX.XXX.34.50

trhy napsal(a):

Jo, měla by jste oddělit jak tu špatně chodící, tak tu kanibalku. Až jim ta křídla rozklobe do krve a přidají se k tomu slepice a budete mít po kachnách, tak se zase přijďte zeptat, co jste měla udělat jinak.
K terminologii STÁDO kachen se už rozepisovat nebudu.

17.8.2017 11:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jasný. proto taky člověk vidí zrovna tu drůbež občas v takových podmínkách a s takovou péčí, že má a) nutkání okamžitě k tomu volat SVS b) hysterické záchvaty smíchu, když pak ten stejný člověk nabízí 100% domácí maso a vejce, protože v některých případech zlaté velkochovy.

To jo, to B je tu k vidění často.

trhy

17.8.2017 20:48
trhy

XXX.XXX.96.58

Chodící kačena do rána pošla.
Nemůže ten napadající ty 3 kačeny být kačer?

17.8.2017 21:07
ovecka

XXX.XXX.203.146

trhy napsal(a):
Chodící kačena do rána pošla.
Nemůže ten napadající ty 3 kačeny být kačer?

To nehraje roli. Ale chovatel si nenechá poradit a možná přijde o více Už jste měla tu agresorku dávno oddělit. Pokud nesdělíte žádné podrobnosti o ubytování, krmení...tak se rady těžko dočkáte. Křišťálovou kouli nemáme. Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík