Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

imrez

20.8.2017 14:32
imrez

XXX.XXX.43.51

Dobrý deň, zhruba pred týždnom mi uhynula tohtorocna aruakana, mala 2,5 mesiaca, nebol som doma a manzelka tvrdila ze bola apaticka a mala hnackovity trus bez lrimesy krvi, prosim to iste sa mi objavilo u dalsej sliepocky, nakolko som mal len 3 a dost tazko sa zhanali nerad by som o nu dosiel, prikladam fotku trusu, krmene su zmeskou a obilim, maju velky travnaty vybeh, mam moznost podat jej sulfacox a aoddelit hu, veterinar mi poradil len karantenu a vraj podat ocot a sledovat, v okoli nie je ziadny schopnejsi tak som si prisiel pre radu sem, peikladam fotku trusu, sliepocka je dnes tak trocha apaticka a spi pod krikom.

20.8.2017 14:49
ovecka

XXX.XXX.203.146

To, co jste nafotil, obsahuje bílý podíl - moč a pak už jen hlen. Slepice nepřijímá potravu. Bez laboratorního vyšetření těžko určit, co slepici je. Dana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.8.2017 14:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak tak, tohle není žádný průjem, ale moč bez výkalů. slepice nežere. ale proč nežere se vyvěštit nedá.

imrez

20.8.2017 14:54
imrez

XXX.XXX.43.51

A je nejaka možná záchrana ? Včera ešte normálne jedla a dnes toto :( najblizsi labak mam 130 km tam mi to nikto nevezme, preto premyslam co urobit, nasilu ju nakrmit? Podat ten sulfacox?

20.8.2017 15:09
ovecka

XXX.XXX.203.146

Pokud nežere, má nějaký problém, který násilným nakrmením neodstraníte. Podávání léků naslepo nic neřeší. Sulfacox je na kokcidie, pokud ale má v těle nemoc nebo zánět, tak jí moc nepomůžete.
Apatie, kterou dnes pozorujete, je jen výsledkem delšího průběhu nemoci. Drůbež dost dobře maskuje počáteční příznaky nemocí a pokud neznáte detailně chování drůbeže, tak je nepozorujete (dobrý chovatel je dobrý pozorovatel a je k drůbeži empatický). Všimnete si, až když je dost pozdě.
Lepší než léčit je prevence - kvalitní, vyvážená strava, vitamínové a minerální doplňky, probiotika a prebiotika (kysané výrobky, laktobacily...), eliminace cizopasníků vnitřních i vnějších a v neposlední řadě minimalizace stresů (nahánění, chytání, přemitování, přidávání dalších zvířat, hluk, prašnost, predátoři... to vše ovlivňuje výrazně zdravotní stav). Hodit ráno pšenici, přes den zbytky z kuchyně a večer zahnat do kurníku nestačí. Pokud ještě máte se slepicemi jinou, třeba vodní drůbež, je na problémy zaděláno raz dva (salmonela). Dana.

imrez

20.8.2017 15:38
imrez

XXX.XXX.43.51

Prave naopak, nie je az tak apaticka, beha, a bol problem ju oddelit, len sa mi zda jej pohyb oproti minulu trosku apatickejsi preto to chcem riesit hned, po oddeleni mala trus hnedobiely, viac tuhy, v hrvoli mala jedlo, krmim zmeskou plus psenica, zbytky dostavaju minimalne, pravidelne dostavaju probiotika do vody, pripadne kombuchu, maju neobmedzeny vybeh, krmim 3 x denne, pristup k cistej vode maju stalem.Pozorujem ich pravidelne a uz zmena pohybu vo mne vyvola histeriu, len som bol priblizne tyzden prec kedy mi manzelka opisovala tieto priznaky a mam strach aby sa to teraz nezopakovalo zas.

20.8.2017 19:08
spisak35

XXX.XXX.124.166

Zdravím, možno si niekto povie, že mi celkom šibe, ale čo už. Kedže každý rok mám okolo 50-60 kurčiat, tak približne vo veku 2 mesiacov sa stane, že nejaký kus je apatický, malátny, má našuchorené perie, nežerie tak ako má, trus má žltý, vodnatý a pritom má moja hydina dostatok všetkého čo potrebuje, takže stravou, výbehom a tak dalej to nebude. Pripisujem to tomu, že na našom dvore už chovala moja prababička hocičo, a tak predsa len v tej pôde nejaké tie škodlivé baktérie prežívajú. A tu nastupuje prababičkina medicína - nakrájať slaninu na menšie škvarky, posypať poriadne peprom a vopchať do zobáka, ráno, večer a takto to opakovať možno 2-3 dni, podla potreby. Jasné, že sa to nedá aplikovať u malých kuriatok, ale až u takých vačších,2 mesiace a viac. Možno sa to niekomu bude zdať drastické, ale u mna to funguje. Kupil som 20 mládok asi 8 týždnových a asi po 4 dnoch boli tri naježené, tak som im to dal a dnes su z nich krásne sliepky.

imrez

20.8.2017 19:59
imrez

XXX.XXX.43.51

imrez napsal(a):
Prave naopak, nie je az tak apaticka, beha, a bol problem ju oddelit, len sa mi zda jej pohyb oproti minulu trosku apatickejsi preto to chcem riesit hned, po oddeleni mala trus hnedobiely, viac tuhy, v hrvoli mala jedlo, krmim zmeskou plus psenica, zbytky dostavaju minimalne, pravidelne dostavaju probiotika do vody, pripadne kombuchu, maju neobmedzeny vybeh, krmim 3 x denne, pristup k cistej vode maju stalem.Pozorujem ich pravidelne a uz zmena pohybu vo mne vyvola histeriu, len som bol priblizne tyzden prec kedy mi manzelka opisovala tieto priznaky a mam strach aby sa to teraz nezopakovalo zas.

Takže update, sliepočka je oddelená, normálne žerie aj pije, mala už aj normálny tmavý az cierny trus, len je nasuchorena, trocha malatnejsia chodza a hlavne co pozrujem je teraz ked som ju mal v ruke je zvysena teplota, sla spat a pozoroval som ze najprv si sadne na paty a potom sa nahne dopredu, nerad by som o nu prisiel, mam doma nefrovet a peopoul na podporu, rovnako acidomid, sulfacox a nejake atb, ale tam je hlupost podavat atb, co by ste odporucili vy?

imrez

21.8.2017 22:46
imrez

XXX.XXX.43.51

Upgrade, po porade so znamou som zacal vcera podavat sulfacox t, odporucila mi ho, ze je vraj vhodny aj na ine bakterie a salmonely, sliepocka mala rano normalny trus, az by som povedal ukazkovy, teraz vecer ale bol trus takyto, je toto kokcidia? Je potrebne vtedy preliecit vsetky alebo len posrihnuty kus? Na peibalovom letaku pisu ze sulfacox zapricinuje zastavenie az spomalenie rastu, je to vhodne pouzit? Dakujem.

22.8.2017 08:22
ovecka

XXX.XXX.203.146

Kokcidie se navenek projevují příměsí krve v trusu a to u vás nevidím. Nechte si udělat rozbor trusu a budete vědět. Podle fotky trusu vám nikdo diagnozu nestanoví. Dana.

22.8.2017 08:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Stačí, aby si slepice dala trochu cukety - a může mít takový řídký trus.
Čili by to mohlo být dobré.
Jinak Sulfacox je dobrý, ale tak rychlý účinek opravdu nemá, takže
kdo ví, co jí bylo. A zastavení či zpomalení růstu po jeho podání nepozoruji.
M.ú.

Přidejte reakci

Přidat smajlík