Lentschyk

XXX.XXX.137.170
Dobrý den, prosím o radu - jak poznám u těchto kusů kohoutky od slepic? Velmi děkuji za informaci.
Lentschyk

XXX.XXX.137.170
Podle čeho posuzujete? Děkuji.
Znovu po 150 - podle peří v sedlovém závěsu (tj. oblast mezi křídly a ocasem) - viz obrázek. Dana.
Podle mě tam není kohout ani jeden.
Maximálně to bílé uprostřed nahoře, tj. čtvrté zleva.
Ta letitá soudružka s prašivinou běháků a fialovým hřebenem vypadá,
že si odskočila z dodávky Kavapo podělit se s vámi o své zkušenosti
se snášením vajec.
To máte Tetry a Lohman White od Kavapa, ne?
honzapm
napsal(a):
Podle mě tam není kohout ani jeden.
Maximálně to bílé uprostřed nahoře, tj. čtvrté zleva.
Ta letitá soudružka s prašivinou běháků a fialovým hřebenem vypadá,
že si odskočila z dodávky Kavapo podělit se s vámi o své zkušenosti
se snášením vajec.
To máte Tetry a Lohman White od Kavapa, ne?
Ty jsi odborník leda na tepláky
Lentschyk

XXX.XXX.21.166
Násadová vejce byly Australanka, Hempšíraka, Plymutka Bílá a je to od pana Effenberka.Vylíhlé jsou od 2.4.2017.
Lentschyk

XXX.XXX.21.166
Je možné bližší rozpoznání kusů? Zároveň prosím o radu, jak se zbavit, kozaček" nejlepším a nejrychlejším způsobem? Děkuji za odpovědi.
Lentschyk
napsal(a):
Je možné bližší rozpoznání kusů? Zároveň prosím o radu, jak se zbavit, kozaček" nejlepším a nejrychlejším způsobem? Děkuji za odpovědi.
Vložila jsem vám výše obrázek, kde sama poznáte, kdo je slepička a kdo kohout. Některé kohouty jsem vám označila, u toho prvního hempšíráka je to peří naprosto jasně viditelné (označená i oblast, kde se peří vyskytuje). Nemůžete se splést, ani jako laik, drůbež je dostatečně vyvinutá a peří roste už definitivní.
Pokud vám jde o to, kdo je hempšírka - hnědá barva, plymutka - bílá barva a australka - černá barva. Dana.
Ještě jeden obrázek - červeně označena 100% slepička a modře 100% kohoutek. Podle toho si je rozdělte. Dana.
Lentschyk

XXX.XXX.21.166
Děkuji velmi pěkně za rady a pomoc s identifikací.
spisak35
napsal(a):
Zdravím, myslím si, že tá na 100 % označená sliepočka je asi na 100 % kohútik. Myslím si to, môžem sa mýliť, ale taký je môj názor.
Podle tvaru peří v sedlovém závěsu je to slepička - kulaté a matné. Nevidím tam jedinné špičaté lesklé pírko. Z toho usuzuji, že se jedná s vysokou pravděpodobností o kuřičku. Dana.
Já souhlasím s kohoutem protože kuřice Hempšírek v tomto věku nemají ani náznak laloků a hřebínku. A je tam vidět lesklý ocas a kuřice NH nemají leský ocas ale spíš matný černý. No každopádně na to jak jsou ti kohouti už opeření do dospělého peří mají dost mizerné hřebeny a laloky
Přikládám foto kde je to vidět jasně co je co
Lentschyk
napsal(a):
Násadová vejce byly Australanka, Hempšíraka, Plymutka Bílá a je to od pana Effenberka.Vylíhlé jsou od 2.4.2017.
Pro porovnání přikládám foto kohouta hempšíráka vylíhnutého 21.3.2017 - tedy o 14 dní dříve. Jste si naprosto jistý stářím vašich zvířat? Dana.
ovecka
napsal(a):
Pro porovnání přikládám foto kohouta hempšíráka vylíhnutého 21.3.2017 - tedy o 14 dní dříve. Jste si naprosto jistý stářím vašich zvířat? Dana.
Dobrý den,
prosím vás jestli by jste mi mohla napsat na můj email. Měl bych k vám pár otázek ohledně slepic.
arapraha@seznam.cz
Děkuji Pepa.
Omlouvám se, že takto vstupuju do diskuze, ale také si nejsem jistá pohlavím našich slepiček. Jsou líhnutá koncem května. Mělo být 10 slepiček a 1 kohoutek, ale myslím, že kohoutků je více.
Poradíte prosím?
L.A.S.
napsal(a):
Omlouvám se, že takto vstupuju do diskuze, ale také si nejsem jistá pohlavím našich slepiček. Jsou líhnutá koncem května. Mělo být 10 slepiček a 1 kohoutek, ale myslím, že kohoutků je více.
Poradíte prosím?
Radu a návod máte výše. Každý kus do ruky a pořádně prohlédnut sedlový závěs. To musíte sama, to na žádné fotce není nikdy pořádně vidět. Dana.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A je to fakt jednoduchý:) Když jsem to poznala já u chocholek, pozná to každý, pokud nemá hedvábku nebo sebritku.
Kohouti mají na zádech opravdu, ale opravdu nápadně lesklé, špičaté peří. Slepičky tam mají stejné peří jako mají jinde. A i celkově jsou méně lesklé než kohouti.
Matejjjj

XXX.XXX.166.159
Dobrý den,
jsem začátečník v chovu slepic.Mam Hempsirky 10 týdnů staré a nevím jestli je poznám správně ale vidím asi 3 kohouty.Je to tak nebo jich je víc?koukám jim na peří ale přesně to nepoznám.
Dekuji
Matejjjj

XXX.XXX.166.159
To někteří mají červenější a větší než ostatní ale jeden je zase o dost menší než jiná která hřebínek má malinkej a žlutej.Budu to muset vypozorovat.Chci si je okroužkoval ale abych nenasadil velikost kroužku pro slepičí kohoutovi abych mu ještě neublížil.
Matejjjj
napsal(a):
To někteří mají červenější a větší než ostatní ale jeden je zase o dost menší než jiná která hřebínek má malinkej a žlutej.Budu to muset vypozorovat.Chci si je okroužkoval ale abych nenasadil velikost kroužku pro slepičí kohoutovi abych mu ještě neublížil.
Klidně dejte kroužky slepičí, či hohoutí. Jde o rozdíl dvou čísel a to je tolerováno i na výstavách za předpokladu, pokud kroužek nejde sejmout a nebo pokud nezaškrcuje nohu...
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!