Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, máme slepice dominant kropenatý, máme je 3 roky a že všech vyzkosenych plemen slepic měli nejlepší snůžku měli vejce i zimě(na jaře si udělali pauzu).
Máma říkala že je necháme po zimě zabít a koupíme další.
Na můj věk (12let) se narozdíl od rodičů se zajímám u zvířat na plemeno, uzitkovost...atd.
Tak jsem vybírala slípky, užitkovostí a exteriérem mě i mámu zaujala šumavanka ALE! říkala že je mají jen chovatele(zajímá mě kde to vzala) a budou mít vyšší cenu tak nevím...
Pokud chcete více informací klidně další doplňím.
Díky za všechny rady/odpovědi
V tom, že šumavanky mají jen chovatelé, má maminka pravdu. Žádná drůbežárna vám je nenabídne. Slepičky šumavanky na snášku budete teď shánět hůře, většina chovatelů má již hejna vyselektovaná a nechala si pouze kusy do chovu. Plemeno slepic nejsnáze seženete na jaře jako jednodenní kuřátka nebo násadová vejce. Málokterý chovatel má podmínky na odchov kuřic (a co zbylí kohouti, kam s nimi). Cena slepic se pohybuje podle kvality chovu a stáří od 150 do 250 Kč. Záleží opět na domluvě s chovatelem (ceny jsou tzv. smluvní, ne pevné).
Užitkovostí nejsou šumavanky žádná přebornice. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že mi v zimě moc nenesly, začaly až okolo poloviny února, odhadem je snáška okolo 150 vajec za rok a to při minimálně střední úrovni výživy (minimálně polovina krmní dávky je tvořena kompletní směsí pro nosnice). Vejce jsou spíše menší, v porovnání s vlaškou až o třetinu.
S dominantem se snáška nedá porovnat. Dominant není ale čisté plemeno, nýbrž snáškový hybrid.
Dana.
Znám pár chovatelů, kteří mladým chovatelům svá zvířata klidně i přenechají zadarmo.
Rádi šíří plemeno, rádi podpoří zájem mladých lidí. Záleží, na koho s maminkou narazíte.
Rozhodně není čistokrevná slepička o hodně dražší, než snáškový hybrid Dominant.
Takže mamka zas tak moc pravdu neměla.
A připravte se, jak píše paní učitelka Dana Ovečková, že některá plemena nenesou tolik,
jako nosný hybrid Dominant aj. Takže ti maminka možná řekne, že to nebyl dobrý nápad.
A ty budeš mít v rukávu odpověď, že těch pár vajíček za tu krásu čistého plemene přece stojí. M.ú.