Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.8.2017 20:19
wyandotte

XXX.XXX.114.225

Zdravim chova niekto alebo ma skusenosti s plemenom swedis flower hen? Hladal som neake informacie o plemene ale vsetko je v cudzom jazyku a moc tomu nerozumiem. Tak bi ma zaujimaly skusenosti s chovu tohto plemena. Alebo porovnanie z neakym znamim plemenom. Dakujem.

25.8.2017 20:58
CHOV BŘEZINY

XXX.XXX.209.90

Https://greenfirefarms.com/swedish_flower_hen.html

Švédské květinové slepice se objevily před několika sto lety jako landrace, produktem dnes zapomenutého mixu primitivních plemen, které přivezli do Švédska osadníci a dobyvatelé. Jako landrace toto plemeno nebylo záměrně vytvořeno chovatelem, který pečlivě vybírá ptáky jako součást strukturovaného šlechtitelského programu. Spíše toto plemeno bylo vytvořeno prostřednictvím přirozeného výběru a náhodných párování, protože plemeno bylo přizpůsobeno klimatu a podmínkám Sydské hory v jižním Švédsku.

Švédské květní slepice se nazývají blommeh ? ns ve švédštině; Doslovně "kvete slzy". Komplexní a brilantní barevné vzory peří ptáků skutečně vyvolávají obraz spleť divokých květů. Jejich plné vizuální přání nemůže být přiměřeně oceněno, pokud nebudete svědky prvotřídních a výrazných barev ptáků.

Ještě působivější je osobnost a odolnost tohoto plemene. Jsou připraveni a sebevědomí kolem lidí, ale kohouti nejsou nikdy agresivní vůči svým opatrovníkům. Jsou dostatečně nezávislí na to, aby získali vynikající ptáky volného výběhu, ale hledají a zdá se, že mají rádi lidskou interakci. Švédské květinové slepice jsou poměrně klidné, ale nikdy nejsou na místě, aby byly inertní nebo nepozorní. Zdá se, že mají všechny pozitivní aspekty kuřecích osobností a žádné negativy. Naše zkušenost spočívá v tom, že jsou také neobvykle odolné, zřídka se zhoršují nebo se chovají hnusně. Švédské květinové slepice vykazují úroveň síly a zvládnutí svého prostředí, že jiné plemeny - a spousta lidí - by se daly dobře napodobit.

Několik plemen je praktické jako švédské květní slepice. Kohouty mají silné vzpřímené ložisko a široký hrudník. Slepice jsou plodné vrstvy po většinu roku a daleko vyvádějí jiné plemene jako Orpingtony. První "pražená vejce", kterou produkuje mladá švédská květina, může být poměrně malá. Buďte trpěliví: Během několika měsíců budou slepice vyrábět extra velká vajíčka, která jsou ideální pro stůl. Ve skutečnosti jsme v roce 2012 identifikovali slepice v našich hejnech, které položily mimořádně velké vejce, a chovali jsme jejich potomky jako chovatele v roce 2013. Naše hejna švédských květinových slepic v roce 2013 ležely v průměru největší vejce na naší farmě. V roce 2014 jsme importovali nesouvisející krevní linie švédských květinových slepic a v současné době prodáváme jejich potomstvo.

Toto plemeno je také dobře přizpůsobené chladnějším teplotám. Občas květy mají opeřený hřbet hlavy, ačkoli žena, od které jsme dostali první zásilku ptáků, kteří byli v tomto stádě vybráni proti tomuto rysu. Později jsme byli schopni lokalizovat a importovat čtyři hnízdící ptáky z nespojeného hejna, takže máme schopnost produkovat geneticky různorodé kuřata jak v ošoupaných, tak v nezakrývajících odrůdách a ve všech barvách spojených s tímto plemenem: černá, šedá, bílá a Červené.

1.1.2018 19:16
Peto1

XXX.XXX.82.31

Dobry den, mal by som zaujem o mlade sliepky od vas. Plus nejake kohuty. Aku mate cenu? A odkial ste prosim?

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.1.2018 19:44

Ja mám 2 mladky, dosť sú podobné jedna bieločierná a druha bielošedá. Vajíčka majú celkom pekné cca 53-55 gr. Mňa teda nenadchli nejakou krásou, ale mám ich rada a tak ak by bola možnosť aj ja by som doplnila chov, ale zatiaľ som našla iba jednu chovateľku a nasadové vajíčka boli na zaplakanie.

4.1.2018 20:42
merfi

XXX.XXX.38.247

Tak malé ich máte asi kôli tomu, že máte mládky.Moje trojročné majú bežne cez 70gramov a pritom je to malá a ľahká sliepka, ktorá nesie ak v zimnom obdobíJednoročné malm tiež cca 50g a mládky čo teraz začali niesť pod 50g
Na fotke moje prvé do sezóny 2018, liahnuté deň pred vianocami.

4.1.2018 20:44
merfi

XXX.XXX.38.247

Ešte fotka kde ich je viac.Nahraval som ich z mobilu, tak na ne nebolo dobre vidiet.

4.1.2018 20:51

Tak mne ani taknejde o veľkosť vajíčiek ako o krásu sliepky, áno moje sú mladky takže potom majú krásne vajíčka a naozaj znášajú stále ako začali.

4.1.2018 20:52
merfi

XXX.XXX.38.247

Jj budu vam niest podstatne vacsie a aj ja som ich kupoval koli tomu, ze sa mi pacili.

27.1.2018 22:54
Tipper

XXX.XXX.248.58

Slipky mam, dva nepribuzne kmeny a hodne barev. Jsou skvele, pokud by nekdo chtel dejte vedet. Jsem kousek od Pardubic. Ted mam k prodeji 4 krasne kohouty, nebo jeste svedskou cernou slepici.

16.5.2019 08:42
petr008

XXX.XXX.68.98

Prosím, mám 3 dotazy na plemeno Švédská květina: jak jsou na tom slepice plemene Švédská květina se snáškou? Kolik vajec za rok? V jednom inzerátu jsem našel 250/rok, ale to mi přijde jako blbost. Leghorny mají 220.
Další dotaz, je u těchto slepic zachována kvokavost? A pokud ano, jsou dobrými kvočnami?
Poslední dotaz, do jaké váhové kategorie Švédská květina spadá (těžké/střední/lehké)?
Díky, zdravím, P.

16.5.2019 09:20
merfi

XXX.XXX.234.190

Mám 4 sliepky a denne 3-4 vajcia,ale keď sa to zoberie v priemere,tak je to okolo 200 vajec,takže tých 250 je podľa mňa asi takych,ako keď sú inzeráty na dominant,kde píšu znašku 330-350 vajec za rok.
Čo sa týka kvokavosti,tak mne za tých 6 rokov čo ich chovám nezasadla ani jedna.
Čo sa týka hnotnosti,tak skôr ľahké plemeno,čo sa týka veľkosti vajec,tak najväčšie nesú tie menej sfarbené(čiernobiele),tie majú v druhom roku bežne aj 70g.Aj keď ich ľudia chovajú zmiešané a S.Kv.ani nemá ustálený farebný ráz,ja sa snažím selektovať práve tie čiernobiele

16.5.2019 14:54
petr008

XXX.XXX.76.218

merfi napsal(a):
Mám 4 sliepky a denne 3-4 vajcia,ale keď sa to zoberie v priemere,tak je to okolo 200 vajec,takže tých 250 je podľa mňa asi takych,ako keď sú inzeráty na dominant,kde píšu znašku 330-350 vajec za rok.
Čo sa týka kvokavosti,tak mne za tých 6 rokov čo ich chovám nezasadla ani jedna.
Čo sa týka hnotnosti,tak skôr ľahké plemeno,čo sa týka veľkosti vajec,tak najväčšie nesú tie menej sfarbené(čiernobiele),tie majú v druhom roku bežne aj 70g.Aj keď ich ľudia chovajú zmiešané a S.Kv.ani nemá ustálený farebný ráz,ja sa snažím selektovať práve tie čiernobiele

Děkuji z odpověď. Díval jsem se na Vaše stránky a skutečně obdivuji . Uvádíte tam, že jste si nějaké plemeno objednali... To je pro mě největší překvapení. Mohl byste mi prosím poradit, kde se dá nějaké vybrané plemeno objednat? A ještě prosím, jeden dotaz: U plemene Indický obr uvádíte, že výška kohout je až 1 m. To je skutečnost? Covám Emu a ten má 1,6 m. Plemeno metrové slepici jsem ještě neviděl. Díky.

16.5.2019 15:21
merfi

XXX.XXX.234.190

Ani jedno plemeno nemám kúpené ako dospelé.Dospelé som kupoval iba keď som s chovom začínal.Teraz uprednostňujem radšej nákup z krajín pôvodu.
Stačí sa zaregistrovať na zahraničných stránkach.Najednoduchšie je to napr.na ebay.de,deinetierwelt,marktplaats a rôzne iné.
Čo sa týka obrov,tak áno je to reálne čislo.Ja som kupoval násadovky z Nemecka,ale buď ich mal chovateľ prekrížené s klasickou bojovnicou,alebo som ja prilis zanedbal výživu.Slúšal som veľmi chudobnú,kôli ich popisovaným vadám pri veľmi výživnej strave sa im krivia prsty...
Moje majú teraz len 75 a 82cm,čo je nevyhovujúce.Uvidím ako dopadnem pri tohoročnom odchove,kde skúšam kŕmit prepelicou k1 a ak neuspejem,tak objednám nasadovky ešte raz od iného chovateľa.V De viem zatiaľ iba o dvoch

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík