Slepice trpí záškuby hlavou

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.8.2017 20:56
Lucka.F

XXX.XXX.37.156

Dobrý den, potřebuji poradit. Slepice má jakési záškuby hlavou, vypadá to divně. Na jaře to měla stará (pozůstatek po babičce) a pak nežrala a vole měla plné vody, takže zkušenější sousedi říkali, že se jí asi rozpadala játra. Pak už jen ležela, ani se nezvedla, takže manžel to ukončil. Jenže teď má ty stejné záškuby mladá slepice (1,5 roku) a jsem v pozoru, jestli to není nějaká infekce, nebo parazit... Veterinářka mi neporadila, prý máme vzít znovu sekyru, všechny sníst a pořídit nové... Pokud někdo máte s tímto zkušenost, prosím poraďte mi, o sekyře ani slovo smajlík
Díky Lucka.

1.9.2017 14:25
ladd

XXX.XXX.34.50

Určitě sledujte tuto a kdyby se to mělo stupňovat, případně jste viděla, že trpí (pozor, zvířata to na sobě ne vždy dávají znát), tak na ní použít ten nástroj, který zde nesmíme jmenovat. Pak případně pitva, jinak se příčinu nedovíte. Ostatní slepice, pokud budou zdravé, nechat. Jen kdyby pitva prokázala nějakou závažnou nemoc, tak zlikvidovat celý chov a pak nejspíš dezinfekce výběhu.
Drůbež opravdu nemá cenu léčit. Řiďte se tím, že si řeknete, zda by to zvíře, kdyby bylo divokým tvorem, bylo schopno v tomto stavu obstát v přirodě (predátoři, potrava).

Přidejte reakci

Přidat smajlík