Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2017 16:59
1978milan

XXX.XXX.241.21

Dobrý den, prosím o řádu. Koupil jsem za mrzký peníz 5q krmné rýže. Je trochu namíchaná s kukuřicí. Mám ji raději vařit, nebo stačí šrotovat? A víte, kolik má rýže bílkovin? děkuju Milan.

2.9.2017 22:42
1978milan

XXX.XXX.241.21

Nikdo neporadí?

3.9.2017 07:12
anser123

XXX.XXX.227.241

1978milan napsal(a):
Nikdo neporadí?

Dobrý den,
rýže obsahuje (podle druhu) cca 8 - 12% bílkovin,2 - 3 % tuku a 65 - 75% sacharidů.
Rýže neobsahuje lepek, je velmi dobře stravitelná. Pro krmné účely je vhodnější rýži vařit.
Mám osobní, velmi dobré zkušenosti s podáváním vařené rýže mladým kuřatům, perličatům, krůťatům.
Zdeněk Dráb.

3.9.2017 07:36
1978milan

XXX.XXX.241.21

Děkuji za odpověď, myslel jsem si to.

9.9.2017 17:06
1978milan

XXX.XXX.227.76

Tak rýži vařím v kotlině. Vždycky uvařím jeden kbelík suché rýže a mám dva kbelíky uvařené. Toto zkrmim za cca 3 dny. Všechna drůbež ji dobře přijímá. Problém je ten, že po uvaření a schladnuti se z toho stane tuhá lepivá hmota, kterou musím krájet nožem na menší kousky, abych ji mohl vůbec zapracovat se šroty do míchanice a to je docela pracné a zdlouhavé. Nemáte někdo nějaký fígl, aby zůstala uvařená rýže v lépe zpracovatelnem stavu? Děkuju Milan.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.9.2017 07:03
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já bych řekl, že máte rýži zbytečně moc převařenou. Vařte kratší dobu, a hlavně záleží na tom, zdali je rýže dlouhozrnná nebo kulatozrnná (ta se rozváří).Já vařím maximálně 12 minut.Jinak pokud by jste chtěl aby se dala lépe zpracovávat a nelepila se, musel by jste ji před vařením opražit krátce na rozpáleném rostlinném oleji a pak vařit v nízkém širokém hrnci.Ve vysokém a úzkém má větší tendenci se spojovat váhou.

10.9.2017 21:49
honzapm

XXX.XXX.182.33

Chce to vařit jen 5 minut a vydatně měnit vodu nebo proplachovat nebo jí dát víc.
Ten škrob se nesmí moc uvolnit a rozvařit. Nebo povařit krátce, slít, nalít novou
vodu a dovařit. Je s tím práce, no. Já si nemyslím, že jí musí mít uplně dovařenou.
Polotvrdá jim stačí. A vařil bych ji s kapkou oleje, to taky pomůže.
Případně s kusem špeku nebo másla nebo kůže či s čímkoliv - bílkovina.
Vodu z toho by - teoreticky - mohli pít.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2017 16:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tuk je tuk, a nikoliv bílkovina příteli.

12.9.2017 07:05
cipis

XXX.XXX.155.222

To by som netvrdila, špek je takmer z polovice aj bielkovina.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.9.2017 20:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevím co je u Vás špek, ale normální je vepřový podkožní tuk.Ten obsahuje cca 85% tuku a jen 3- 5 % bílkoviny.Jo a také pro drůbež nepostradatelnou sůl.

13.9.2017 08:04
cipis

XXX.XXX.155.222

Píšem o bravčovom podkožnom tuku, nie o udenej slanine. O túto by som sa so sliepkami nedelila

13.9.2017 10:24
1978milan

XXX.XXX.227.76

Tak jsem vyzkoušel udělat rýži v troubě ve velkém pekáči a je to super. Rýže zůstane krásně sypká a snadno ji zapracuju se šrotem do míchanice. Jen teda musím dělat aspoň 2 pekáče denně, ale jinak doporučuju.

13.9.2017 12:34
cipis

XXX.XXX.155.222

Podľa mňa veľká spotreba energie a tá už za mrzký peniaz nebude. Ja by som ju varila ako cestoviny, t.j. vsýpať do primeraného množstva vriacej vody, zamiešať a zmierniť plameň. Po uvarení scediť, prepláchnuť, vodu dať vypiť hydine.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2017 18:09
Uživatel s deaktivovaným účtem

cipis napsal(a):
Píšem o bravčovom podkožnom tuku, nie o udenej slanine. O túto by som sa so sliepkami nedelila

Hm, ale tvrdila jste, že je to z poloviny bílkovina, není-liž pravda.

13.9.2017 18:51
cipis

XXX.XXX.155.222

85 % tuku môže mať bok z 2 metrového prasaťa, dnešné prasatá majú okolo 100 kíl, takže tam sa o tuku ani nedá hovoriť, je to 50 na 50

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.9.2017 21:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Bože to sou debilní kecy, bravčový podkožný tuk je sakra tuk - špek. Trotlům se to ale prostě vysvětlit nedá.Viděla jste špek alespoň z rychlíku.To není slanina ani prorostlé maso, prostě SÁDLO ! Howg.

13.9.2017 22:17
1978milan

XXX.XXX.241.21

Vůbec nechápu, proč jste sem dala ten odkaz.

14.9.2017 15:35
ovecka

XXX.XXX.171.70

1978milan napsal(a):
Vůbec nechápu, proč jste sem dala ten odkaz.

Cipis asi vychází z německého názvu - speck, kde je to opravdu spíše libové maso s trochou tuku okolo. Ale to se opravdu u nás slepicím nekrmí . Dana.

Přidejte reakci

Přidat smajlík