Evin

XXX.XXX.234.70
Dnes som dostala dve kuriatka wyandotky, vraj zlatej-modro lemovanej. Jedno kuriatko má tri mesiace a druhé asi mesiac. To mesačné má však pierka olemované čiernou. Ide o nejaké dočasné sfarbenie u mláďat tohto farebného rázu alebo som dostala čierno lemovanú?
Keď už píšem do diskusie, rovno sa zmienim o tom, že staršia wyandotka má dosť zvláštne pravé krídlo, kĺb má akoby odseknutý...? Má tam proste dieru, chovateľ ma ubezpečoval, že je to v pohode. Podľa mňa to vyzerá desivo. Nemôže sa jej to nejak zhoršiť, zapáliť...?
Prikladám foto, snáď tam bude niečo vidieť, nechcem ju už teraz viac stresovať.
Podle mne je to dost zvláštní, byť darovat, zvíře v takovém stavu. To ale musí být, chovatel"!
Teď k tématu: černě lemované zůstane černě lemované i do budoucna.
Pokud je na fotce to starší kuře, tak má tedy opravdu vidět obnaženou kost. Já bych ránu určitě vymyla a ošetřila nejakou desinfekcí - Ajatin, Septonex, nebo nějakým z ATB sprayů od veta. Také možno po domácku třeba propolisovou tinkturou nebo Just 31 bylin. Ptáci se sice dobře hojí, ale jistota je jistota. Dana.
Evin

XXX.XXX.234.70
Ja som tiež ostala zmätená keď som to videla :/. Ale tak už som si ich vzala, že nech sú aspoň v lepších podmienkach... áno, ranu určite vymyjem a vydezinfikujem, len sliepočku ešte nechcem toľko stresovať hneď po príchode.
Škoda tej čierno lemovanej, je síce krásna, ale mám slabosť pre modré :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Evin
napsal(a):
Dnes som dostala dve kuriatka wyandotky, vraj zlatej-modro lemovanej. Jedno kuriatko má tri mesiace a druhé asi mesiac. To mesačné má však pierka olemované čiernou. Ide o nejaké dočasné sfarbenie u mláďat tohto farebného rázu alebo som dostala čierno lemovanú?
Keď už píšem do diskusie, rovno sa zmienim o tom, že staršia wyandotka má dosť zvláštne pravé krídlo, kĺb má akoby odseknutý...? Má tam proste dieru, chovateľ ma ubezpečoval, že je to v pohode. Podľa mňa to vyzerá desivo. Nemôže sa jej to nejak zhoršiť, zapáliť...?
Prikladám foto, snáď tam bude niečo vidieť, nechcem ju už teraz viac stresovať.
Sám chovám wyandotky stříbrné koroptví vlnité, ale i třeba jenom dát někomu taková kuřátka by pro mě byla velká ostuda, někteří rádoby chovatelé opravdu prodají co se dá a nebo i nedá, začněte z léčením co nejdříve.
Míra.
Evin

XXX.XXX.234.113
Je to taký miestny "chovateľ", jednoduchšej povahy... čo sa dá robiť, skúsim ich vypiplať nech majú všetko čo potrebujú.
Prikladám ešte pár fotiek.