Sliepka alebo kohut, hodvabnicky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kikaa

14.9.2017 13:33
Kikaa

XXX.XXX.226.22

Chcela som sliepky a zda sa mi, ze mam doma jedneho kohuta.
Zdrabnele hodvabnicky som kupovala ako 6 tyzdnove, teraz maju 8 tyzdnov.
Na zaciatku sa javili rovnako, posledne dni som si vsimla poriadny rozdiel. Ta divohneda ma riadny lalok a vyrazny hruby hreben a ta biela nic. Usudzujem z toho, ze je to kohut.
Je to tak?
Ako viem urcit pri zdrobnelych hodvabnickach pohlavie uz skorsie? Su nejake znaky ako napr. pri inych druhoch - podla farby pri oku...
Precitala som, ako to urcit pri jednodnovych... Ale co ked ich kupujem starsich, napr.6 tyzdnovych?
Dakujem za skoru odpoved.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.9.2017 14:00

Kikaa napsal(a):
Fotky.

Divokosfarbený je kohút, biela je sliepočka. U hodvábničiek je celkovo problém s určením pohlavia skôr ako u 6-8 týždňov. U divokosfarebených sa to dá skôr podľa farby, kohút je výraznejší, sliepočka ma farbu jemnejšiu.

Kikaa

14.9.2017 15:05
Kikaa

XXX.XXX.226.22

Kedze obidvaja boli liahnuti spolu, tak vidiet ten casovy rozdiel narastu hrebienka a laloka...da sa to urcit teda len podla toho, komu skor narastie?
Chovatelka, od ktorej ich mam, mi povedala, ze aj tym sliepkam narastie lalok a hrebienok, len neskor. Ze to moze byt, aj ked je to nepravdopodobne, este aj sliepka.
Mne sa ten u toho diveho zda byt tak vyrazny, ze napriek tomu, ze som uplny novacik, vidim v nom 100percent kohuta.

Cize u hodvabniciek sa da pohlavie urcit v mladom veku len na zaklade toho laloka a hrebienka po 8. tyzdnoch? Ine znaky u bielych nie su?

Kikaa

14.9.2017 15:08
Kikaa

XXX.XXX.226.22

Viete mi poradit, kde sa daju kupit zdrobnele hodvabnicky inej farby ako bielej?
V Rakusku som videla taku krasnu kremovu, no na SK vidim v inzeratoch len same biele...

14.9.2017 15:31
Arisko

XXX.XXX.38.175

Kikaa napsal(a):
Viete mi poradit, kde sa daju kupit zdrobnele hodvabnicky inej farby ako bielej?
V Rakusku som videla taku krasnu kremovu, no na SK vidim v inzeratoch len same biele...

Na Slovensku len ťažko zoženiete. Všetko sa dováža zo zahraničia. V minulosti som chovala zdr. čierne a perlovošedé.

Kikaa

14.9.2017 16:33
Kikaa

XXX.XXX.226.22

Este jedna otazka ohladne pohlavia.
Pred tyzdnom som si tiez kupila trojicu 8 tyzdnovych sliepok, liliputiek.
Nakoniec sa mi tiez zda, ze jeden z nich je kohut a nie sliepka, ako mi bolo povedane. Viete mi povedat, ci je to naozaj tak?
Prikladam fotky aj sliepky a aj potencionalneho kohuta zvlast a potom jednu spolocne.
No opat je tam rozdiel v tom hrebeni a laloku. Je to naozaj kohut?

14.9.2017 19:13
spisak35

XXX.XXX.2.128

Zdravím, áno je to kohútik.

14.9.2017 19:43

U hedvábek je to hodně o zkušenosti, kohoutům také začínají chocholky růst spíše dozadu, zatímco slepičky je mají více dokulata. Náznaky hřebene jsou u kohoutů výraznější než u slepic, u starších kuřat jsou kohouti více nohatí. Dneska už si dokážu tipnout tak ve stáří6-7 týdnů (6 let chovu), ale do té doby ne, než se začali kohoutci mezi sebou prát nebo kokrhat, nebyla jistota, kolikrát jsem se spletl. U té bílé bych si taky na 100% netipnul, že je to slepička.

Norbert142

13.4.2021 17:44
Norbert142

XXX.XXX.103.237

Dobrý vedel by mi niekto predať nasadove vajcia hodvabnicky alebo prísť rovno hodvabnicky mame záujem len nevieme nikde zohnať

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík