Kikaa

XXX.XXX.226.22
Chcela som sliepky a zda sa mi, ze mam doma jedneho kohuta.
Zdrabnele hodvabnicky som kupovala ako 6 tyzdnove, teraz maju 8 tyzdnov.
Na zaciatku sa javili rovnako, posledne dni som si vsimla poriadny rozdiel. Ta divohneda ma riadny lalok a vyrazny hruby hreben a ta biela nic. Usudzujem z toho, ze je to kohut.
Je to tak?
Ako viem urcit pri zdrobnelych hodvabnickach pohlavie uz skorsie? Su nejake znaky ako napr. pri inych druhoch - podla farby pri oku...
Precitala som, ako to urcit pri jednodnovych... Ale co ked ich kupujem starsich, napr.6 tyzdnovych?
Dakujem za skoru odpoved.
Kikaa

XXX.XXX.226.22
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kikaa
napsal(a):
Fotky.
Divokosfarbený je kohút, biela je sliepočka. U hodvábničiek je celkovo problém s určením pohlavia skôr ako u 6-8 týždňov. U divokosfarebených sa to dá skôr podľa farby, kohút je výraznejší, sliepočka ma farbu jemnejšiu.
Kikaa

XXX.XXX.226.22
Kedze obidvaja boli liahnuti spolu, tak vidiet ten casovy rozdiel narastu hrebienka a laloka...da sa to urcit teda len podla toho, komu skor narastie?
Chovatelka, od ktorej ich mam, mi povedala, ze aj tym sliepkam narastie lalok a hrebienok, len neskor. Ze to moze byt, aj ked je to nepravdopodobne, este aj sliepka.
Mne sa ten u toho diveho zda byt tak vyrazny, ze napriek tomu, ze som uplny novacik, vidim v nom 100percent kohuta.
Cize u hodvabniciek sa da pohlavie urcit v mladom veku len na zaklade toho laloka a hrebienka po 8. tyzdnoch? Ine znaky u bielych nie su?
Kikaa

XXX.XXX.226.22
Viete mi poradit, kde sa daju kupit zdrobnele hodvabnicky inej farby ako bielej?
V Rakusku som videla taku krasnu kremovu, no na SK vidim v inzeratoch len same biele...
Kikaa
napsal(a):
Viete mi poradit, kde sa daju kupit zdrobnele hodvabnicky inej farby ako bielej?
V Rakusku som videla taku krasnu kremovu, no na SK vidim v inzeratoch len same biele...
Na Slovensku len ťažko zoženiete. Všetko sa dováža zo zahraničia. V minulosti som chovala zdr. čierne a perlovošedé.
Kikaa

XXX.XXX.226.22
Este jedna otazka ohladne pohlavia.
Pred tyzdnom som si tiez kupila trojicu 8 tyzdnovych sliepok, liliputiek.
Nakoniec sa mi tiez zda, ze jeden z nich je kohut a nie sliepka, ako mi bolo povedane. Viete mi povedat, ci je to naozaj tak?
Prikladam fotky aj sliepky a aj potencionalneho kohuta zvlast a potom jednu spolocne.
No opat je tam rozdiel v tom hrebeni a laloku. Je to naozaj kohut?
Uživatel s deaktivovaným účtem

U hedvábek je to hodně o zkušenosti, kohoutům také začínají chocholky růst spíše dozadu, zatímco slepičky je mají více dokulata. Náznaky hřebene jsou u kohoutů výraznější než u slepic, u starších kuřat jsou kohouti více nohatí. Dneska už si dokážu tipnout tak ve stáří6-7 týdnů (6 let chovu), ale do té doby ne, než se začali kohoutci mezi sebou prát nebo kokrhat, nebyla jistota, kolikrát jsem se spletl. U té bílé bych si taky na 100% netipnul, že je to slepička.
Norbert142

XXX.XXX.103.237
Dobrý vedel by mi niekto predať nasadove vajcia hodvabnicky alebo prísť rovno hodvabnicky mame záujem len nevieme nikde zohnať
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!