Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.9.2017 20:10
nemide

XXX.XXX.153.94

Můj muž dostal nápad líhnout teď v říjnu. Chtěl by násadová vejce hempšírek. Já si myslím, že to není dobrý nápad, třeba naše slepice teď přepeřují, myslím si, že by oplozenost nebyla vysoká. A pak máme ve chlívě docela chladno, při mrazech je tam kolem 4°C nad nulou. I kdyby se vylíhly koncem října, v lednu, únoru, kdy bývají docela mrazy, by to asi nebylo pro kuřata zrovna to pravý ořechový. Co myslíte?

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2017 20:18

nemide napsal(a):
Můj muž dostal nápad líhnout teď v říjnu. Chtěl by násadová vejce hempšírek. Já si myslím, že to není dobrý nápad, třeba naše slepice teď přepeřují, myslím si, že by oplozenost nebyla vysoká. A pak máme ve chlívě docela chladno, při mrazech je tam kolem 4°C nad nulou. I kdyby se vylíhly koncem října, v lednu, únoru, kdy bývají docela mrazy, by to asi nebylo pro kuřata zrovna to pravý ořechový. Co myslíte?

Líhnout se dá kdykoliv, pokud pak máte kde a kam ubytovat vylíhlá kuřata. v chladném chlívě to přes zimu jde tak nějak těžko.

30.9.2017 21:03
nemide

XXX.XXX.153.94

No právě, muselo by se jim topit do jara, umělé kvočny máme, ale pamatují toho už dost, myslím, že sežerou dost proudu.

30.9.2017 21:26

No a není to jen o kvočně. rychle opeřující kuřata sice mají v šesti nedělích tolik peří, že už nepotřebují kvočnu, ale to neznamená, že můžou být ve čtyřech stupních, chce to tak 18.

Přidejte reakci

Přidat smajlík