mrkwis
napsal(a):
Chtěl bych jsi pořídit slepice, ale nevím jaké plemeno.
Tak bych se chtěl zeptat jestli by jste my pomohli.
Přál bych jsi nějaké menši plemeno a aby bylo schopné odvodit mladé.
Dobrý den,
zkuste zdrobnělé formy. Zdrobnělá australka, amroxka, barneveldka, bielefeldka, brahmánka, plymutka, velsumka, vyandotka a mnohá mnohá další.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Za mě Araukany. Velice dobrá snáška neobvykle vybarvených vajec a vždy se najde v hejnu několik kvočen. Mám dobré zkušenosti i s vysezením a voděním kuřátek. Některé mi dokonce přijali i kuřata starší 10 ti dnů.
mrkwis
napsal(a):
Chtěl bych jsi pořídit slepice, ale nevím jaké plemeno.
Tak bych se chtěl zeptat jestli by jste my pomohli.
Přál bych jsi nějaké menši plemeno a aby bylo schopné odvodit mladé.
Téměř všechna zdrobnělá plemena slepic mají stále schopnost vysedět a odvodit potomstvo. Je jen na vás, jaké se vám bude líbit. Myšák uvádí celou škálu, já bych přidal zdrobnělé hempšírky, které mají dobrou snášku a to i v zimním období a kvočna se vždy nějaká najde a spolehlivě odvodí kuřátka. Pro mne naprosto nejlepší kvočny jsou hedvábničky(velké i zdrobnělé), které dokáží i vícekrát za rok nasednout, vysedět a odvodit potomstvo. Ale nelze u nich klás důraz na snášku. Vyberte si podle svého vkusu a zaměření plemeno, nejlépe na nějaké výstavě, kde v katalogu najdete kontakty na chovatele. Blíží se listopadová celostání výstava v Lysé nad Labem, kde si jistě vyberete a možná i navážete chovatelské kontakty.