Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.10.2017 19:50
tevi

XXX.XXX.190.88

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu s určením pohlavia. Kúpila som tri odrastené kuriatka hamburčaniek, mali by to byť sliepočky. Podľa chovania a temperamentu však mám obavu, aby to všetko neboli kohútikovia.
Nájde sa tu niekto, kto má s hamburčakami viac skúseností než ja?

Našu jedinú hamburčanku, čo sme mali nám odniesla kuna, tak by som rada odchovala nové parádnice do dvora.
Ďakujem, Iveta.

9.10.2017 21:13
ovecka

XXX.XXX.203.146

Na určení pohlaví je potřeba vyfotit peří v sedlovém závěsu (před ocasem). Slepičky jej mají kulaté a matné, kohoutci špičaté a lesklé. Dana
Na obrázcích: 1. tvar peří,2. umístění sedlového závěsu,3. ilustrační slepička,4. ilustrační kohoutek.

10.10.2017 08:41
tevi

XXX.XXX.190.88

, miesto hlavy fotím zadok .
Ďakujem za popisnú a zrozumiteľnú odpoveď. Myslím teda správne, že sú to kohútikovia.

10.10.2017 09:13
mysak

XXX.XXX.54.2

tevi napsal(a):
Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu s určením pohlavia. Kúpila som tri odrastené kuriatka hamburčaniek, mali by to byť sliepočky. Podľa chovania a temperamentu však mám obavu, aby to všetko neboli kohútikovia.
Nájde sa tu niekto, kto má s hamburčakami viac skúseností než ja?

Našu jedinú hamburčanku, čo sme mali nám odniesla kuna, tak by som rada odchovala nové parádnice do dvora.
Ďakujem, Iveta.

Podle hlavy kohoutci. Je to lehké plemeno a už má hřeben růžový. Na zádech ještě není nic vidno. Aspoň ze snímku. Počkejte ještě 14 dní. A koukejte na lopatkové peří v ramínkách.

10.10.2017 09:52
tevi

XXX.XXX.190.88

Tak mi to nedá, bola som skontrolovať ešte i malé cca 4 týždňové kuriatka. A podľa návodu od Dany je to ž ľava sliepka, sliepka, kohút, kohút. Je to tak?

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2017 09:56

tevi napsal(a):
Tak mi to nedá, bola som skontrolovať ešte i malé cca 4 týždňové kuriatka. A podľa návodu od Dany je to ž ľava sliepka, sliepka, kohút, kohút. Je to tak?

Ne.

Metoda špičatého peří funguje až teprve když peří roste pod vlivem pohlavních hormonů, takže nejdřív něco uvidíte tak sedmý týden věku.

10.10.2017 09:58
mysak

XXX.XXX.54.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne.

Metoda špičatého peří funguje až teprve když peří roste pod vlivem pohlavních hormonů, takže nejdřív něco uvidíte tak sedmý týden věku.

Přesně tak.

10.10.2017 10:00
tevi

XXX.XXX.190.88

Lopatkové perie v ramienkach bude taktiež špičaté/oblé tak ako v sedlovom závese? Ďakujem.

10.10.2017 10:06
tevi

XXX.XXX.190.88

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ne.

Ok, čím som tú dlhšie, tým mi to všetko okolo sliepok a ich chovu príde ako dosť veľká veda . Skúsenosti i skúsený poradca v okolí chýba. Takže sa učím pokus/omyl.
Idem teda ešte pár týždňov pozorovať.
Ale ak by sme teoreticky vychádzali z toho, že posledná fotka peria je z kusov starších sedem týždňov, bolo by moje určenie pohlavia správne? Pýtam sa preto, aby som sa naučila vidieť rozdiel v perí a videla to v reále.
Iveta.

10.10.2017 10:09

tevi napsal(a):
Ok, čím som tú dlhšie, tým mi to všetko okolo sliepok a ich chovu príde ako dosť veľká veda . Skúsenosti i skúsený poradca v okolí chýba. Takže sa učím pokus/omyl.
Idem teda ešte pár týždňov pozorovať.
Ale ak by sme teoreticky vychádzali z toho, že posledná fotka peria je z kusov starších sedem týždňov, bolo by moje určenie pohlavia správne? Pýtam sa preto, aby som sa naučila vidieť rozdiel v perí a videla to v reále.
Iveta.

Rozdíl v tom peří je opravdu hodně nápadný, až to uvidíte, i když poprvé, tak budete vědět hned, že to je ono. Peří kohoutků je také výrazně lesklejší než peří slepiček.

10.10.2017 10:12

A ne, tahle pírka vypadají jinak. Ta kohoutí jsou opravdu výrazně špičatá. Tady, našla jsem vám na netu obrázek.

10.10.2017 10:28
tevi

XXX.XXX.190.88

Ok, tak to teda vypadá, podľa peria na sliepočky, čož by bolo super. Ono sa to v tak malinkatom počte tažko porovnáva. Už som to odpozorovala u starších sliepok, tam je ten sedlový záves u kohútov jasný, ale u takýchto prckov to chce cvičené oko. Počkám ešte nejaký ten týždeň, i tak mi nič iné nezostáva . Len sa neviem dočkať, tak som si chcela čakanie spríjemniť vidinou sliepočiek na dvorku
Iveta.

10.10.2017 10:38

tevi napsal(a):
Ok, tak to teda vypadá, podľa peria na sliepočky, čož by bolo super. Ono sa to v tak malinkatom počte tažko porovnáva. Už som to odpozorovala u starších sliepok, tam je ten sedlový záves u kohútov jasný, ale u takýchto prckov to chce cvičené oko. Počkám ešte nejaký ten týždeň, i tak mi nič iné nezostáva . Len sa neviem dočkať, tak som si chcela čakanie spríjemniť vidinou sliepočiek na dvorku
Iveta.

Nepíšete, jak je máte staré. ono takhle ty záda začínají vypadat až v těch cca dvou měsících, do té doby vypadá všechno jako slepička.

10.10.2017 10:47
mysak

XXX.XXX.54.2

tevi napsal(a):
Lopatkové perie v ramienkach bude taktiež špičaté/oblé tak ako v sedlovom závese? Ďakujem.

Bude širší než na zádech a bude mít svitné rozvolněné paprsky. na snímku kohout španělky v juvenilním (mladistvém opeření), které se podobá slepičímu, je kulaté matné. Ale už tam začíná prorážet peří adultní (dospělostní), které je lesklejší, a na zádech špičaté s třásničkami a na lopatkovém peří rovněž s třásičkami, v místě krovek loketních už se tvoří kovově lesklé zrcadlo. To samozřejmě u hamburčanky není lesklé (jen ty tečky). Já jsem jenom chtěl to ukázat na jednobarevném zvířeti. Vy to máte ztížené kresbou hamburčanek. Druhý snímek je o měsíc déle. Tam už převládá dospělostní samčí opeření.

10.10.2017 19:56
tevi

XXX.XXX.190.88

Moc pekný kohút. Ja uvidím, čo mi doma dorastie, keď tak dám inzerát, že predávam krásnych kohútov!
Chovu zdar! Iveta.

Přidejte reakci

Přidat smajlík