Tak já přidávám naše pižmovky a krůtu.
Pižmovky 14 týdnů, váha Kačerů 3,6-3,8 kg a kačenky 2,00-2,2
Váha krůt 11-12 kg.
Zabíjel jsem ještě kachny brojlerové a tam byla váha taky na14. týdnech 3,8-4,2 kg.
Já jsem spokojen.
ovecka
napsal(a):
Tedy moc pěkný kousek. Docela by mne zajímalo, jak chutná. Jenom nevím proč "mořeno" Dana.
Tak, jak jsem řekl, je to rok a půl starý kohout, měl i centimetr sádla, takže jak chutná pečenej, se nedozvíme. Nejspíš bude uvařen na polévku, nebo na několik polévek a nebo na jednu velmi silnou. Léčivou. A pak obrat na rizoto nebo do salátu.
Mladej je samozřejmě vynikající pečenej. Krátký vlákno, šťavnatý. Menší velikost kuřete dává vhodnost i na grilování. Kůže je, jak je vidět na snímku, bílá. Prsní kost se ztrácí v mohutné svalovině. Velice rychle jsem si tuza oblíbil. Ač mají samosebou i své mínusy. Jako všechno.
Aha, chápala jsem to, jako fotku z loňského roku. Já zabíjím hempšírky ve 22-26 týdnech, mají pěkná stehna, tuk pod kůží, ale prsa nic moc. Chuť je ovšem naprosto skvělá. Prsa mají vlákna trochu delší, vařím je a dávám do čínských nudlí, nemají chybu. Grilujeme spíše zdrobnělé wyandoťáky. Dana.
ovecka
napsal(a):
Aha, chápala jsem to, jako fotku z loňského roku. Já zabíjím hempšírky ve 22-26 týdnech, mají pěkná stehna, tuk pod kůží, ale prsa nic moc. Chuť je ovšem naprosto skvělá. Prsa mají vlákna trochu delší, vařím je a dávám do čínských nudlí, nemají chybu. Grilujeme spíše zdrobnělé wyandoťáky. Dana.
Co se týče chuti, nemohu zapomenout na kohouťata žlutých plymut. Maso jako dort.
1978milan
napsal(a):
Tak já přidávám naše pižmovky a krůtu.
Pižmovky 14 týdnů, váha Kačerů 3,6-3,8 kg a kačenky 2,00-2,2
Váha krůt 11-12 kg.
Zabíjel jsem ještě kachny brojlerové a tam byla váha taky na14. týdnech 3,8-4,2 kg.
Já jsem spokojen.
Krasne, hned som dostal chut, aj teraz rano , vodna hydinama ma stale laka, ale neviem co by nato povedali susedia, pozemku mam dost ale ked to zacne kvakat, tak neviem
Pár fotek z dnešní zabijačky letošních dubnových pižmáků divoce zbarvených.